Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 175 keittokirjaan.
OHJE Pirjo Toikkanen KUVA Sami Repo

Spelttijauhoista leivotuissa pikku piirakoissa lehtikaali kohtaa täyteläisen juuston ja rapsakan pähkinärouheen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min + 35 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lehtikaalipiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnä- ja/tai spelttijauhoja
½
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
100
g
huoneenlämpöistä voita
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
150
g
(5–6 lehteä) tuoretta lehtikaalia
vettä ryöppäämiseen
2
pientä keltasipulia
rkl
öljyä)
½
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3
(luomu)kananmunaa
2
dl
ruokakermaa
1
dl
maitoa
2
dl
(100 g) juustoraastetta (emmentalia tai mozzarellaa)
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
rouhittuja saksanpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Sekoita pohjataikinaa varten jauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa. Lisää pehmeä voi ja sekoita ainekset käsin. Sekoita joukkoon lopuksi kylmä vesitilkka.
  2. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan (Ø 25–27 cm) pohjalle ja reunoille ja pistele pohja haarukalla. Voit myös käyttää irtopohjaisia annosvuokia. Taikinasta riittää noin 6 pikkuvuokaan. Siirrä taikinalla vuorattu vuoka tai vuoat jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Huuhtele ja valuta lehtikaalin lehdet. Poista lehtiruotien kovimmat osat ja leikkaa kaalinlehdet suikaleiksi. Kuumenna kattilassa vettä ja kiehauta lehtikaalinlehtiä 1–2 min. Valuta siivilässä.
  4. Kuori ja hienonna sipulit. Kypsennä sipulisilppua öljytilkassa liedellä pannussa 2–3 min ja yhdistä esikeitettyyn lehtikaaliin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 10 min. Pikkuvuoille riittää 5 min. Poista vuoka tai vuoat uunista ja levitä piirakkapohjalle tai pohjille tasainen kerros kaali-sipuliseosta.
  6. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma ja maito sekä juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos kaali-sipulitäytteen päälle ja tasoittele ainekset tarvittaessa haarukan avulla. Ripottele pinnalle pähkinärouhe.
  7. Paista piirakkaa uunin alimmassa tasossa 35–40 min. Pikkupiirakoille riittää noin 30 min.
  8. Lehtikaalipiirakka on mainio alkupala tai keiton lisä. Tai tarjoa se pienenä suolapalana esimerkiksi haudutetun teen kanssa.

Kommentit (3)

Camilla Salmi
Seuraa 
Liittynyt25.10.2015

Olipa aivan ihanaa piirakkaa! Itse tein tosin gluteenittoman ja maidottoman, mutta helppokos tuo on sellaiseksi muuntaa! Pohjan tein 1 dl kikhernejauhoja, 2 dl kaurajauhosekoitusta, 1 rkl psylliumia, 1 dl vettä ja 1 dl öljyä. Kaikki sekaisin ja vuokaan. En esipaistanut, ettei kuivuisi liikaa.

Camilla Salmi
Seuraa 
Liittynyt25.10.2015

Huomasinpa virheen ohjeessani... Eli öljyä 0,5 desiä, ei 1 dl...!

Eve leipuri

Kiitos tästä maukkaasta ja mehukkaasta piirakkaohjeesta. Tästä tuli uusi lempparipiirakkani 😋. Lisäsin täytteeseen vielä yhden kynnen v.sipulia ja pohjan v.jauhoista korvasin 0,5 dl ruisjauhoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Munakasmuffinit maistuvat niin kylminä kuin uunituoreinakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakasmuffinit

Ainekset

5
kananmunaa
¾
dl
kermaa
1
dl
juustoraastetta (esimerkiksi emmental)
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria
1
pkt (180 g)
savukinkkua
1
suippopaprika
1
ruukku tuoretta basilikaa
LISÄKSI
8
kpl
Amerikan muffinssivuokia

Työvaiheet

  1. Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon kerma, juustoraaste, jauho ja mausteet. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Laita kertakäyttöiset isot muffinivuoat muffinipellin koloihin.

  3. Paina kinkkusiivut vuokien sisälle kuin kupiksi. Kuutioi paprika, hienonna basilika ja jaa ne muffinivuokiin. Kaada päälle munaseosta. Paista uunissa 20–25 minuuttia.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.