ET-lehti on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Voimakeitto vailla vertaa! Upota joukkoon reilusti lehtikaalia ja papuja. Lusikoi makua pyöristämään maapähkinätahnaa.

Annoksia
4 annosta

Lehtikaali-papukeitto

Ainekset

1
isokokoinen sipuli
1
omena
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
hienonnettua inkivääriä
3
porkkanaa
½
rkl
öljyä
1
tl
kurkumaa
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
prk
(noin 280 g) kikherneitä
1
prk (n. 280 g)
valkoisia papuja
2
rkl
maapähkinävoita (sokeriton)
½
sitruunan mehu
1/4
tl
chililastuja
noin 1
tl
suolaa
3/4
l
silputtua lehtikaalia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli, omena, valkosipuli ja inkivääri. Kuori porkkanat ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
  2. Kuumenna kattilan pohjalla öljy ja kuullota siinä kurkumaa ja kasviksia viisi minuuttia.
  3. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna keiton kiehahtaa. Siivilöi ja huuhtele pavut ja kikherneet kylmällä vedellä ja lisää ne keittoon.
  4. Mausta soppa sitruunamehulla ja chililastuilla. Pyöristä makua maapähkinävoilla. Hauduta vielä 20-30 minuuttia. Lisää suolaa maun mukaan. Leikkaa lehtikaalin oksista pois paksuimmat kannat ja silppua kaali reiluiksi paloiksi. Lisää lehtikaalit keittoon muutama minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (2)

Sari H.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Unohdin tästä pavut kokonaan. Isoja valkoisia papuja näyttää olevan kuvassa ja pavut mainitaan ohjeessakin. Itse ainesosista ne kuitenkin puuttuvat. Hyvää tuli kyllä ilman niitäkin.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei Sari, kiitos viestistä! Olet ihan oikeassa, että pavut olivat ainesosaluettelosta unohtuneet. Nyt ne on lisätty sinne. Pahoittelut, ja hyvä jos keitto ei kuitenkaan mennyt pilalle.

Yst

Venla / Soppa365

Soppa365 on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tara Junker

Matchan ja valkosuklaan liitto on paitsi herkullinen, myös hienostunut. Tämä skonssimainen kakku sopii mainiosti aamiaiselle tai brunssille, sillä se ei ole liian makea. 

Annoksia
n. 10 palaa
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen valkosuklaa-matchakakku

Ainekset

3,5
dl
vehnäjauhoa
1,5
rkl
matcha-jauhetta
0,5
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1,5
dl
rypsiöljyä
1,75
dl
ruokokidesokeria
1
dl
kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
3
rkl
sitruunamehua
kookoshiutaleita vuokaan
Kuorrutus
150
g
kauratuorejuustoa
40
g
vegaanista valkosuklaata
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta, kunnes seos on tasaisen vaaleanvihreää. Vatkaa öljy ja sokeri tasaiseksi. Sekoita joukkoon maito ja sitruunamehu. Kääntele varovasti joukkoon kuivat ainekset ja sokerisekoitus. Sekoita kunnes taikina on tasaista.
  2. Voitele leipävuoka ja ripottele pohjalle kookoshiutaleita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Nosta kakku uunista ritilälle ja anna jäähtyä vähintään 20 min. Valmista tällä aikaa kuorrutus.
  3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuusto nopeasti juoksevaan suklaaseen. Paahda kookoslastut kuivalla pannulla kauniin ruskeaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja ripottele kookoslastut kakun päälle.

Kommentit (0)

Annoksia
10 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsa-porkkanapihvit

Ainekset

1
Kpl
Porkkana
150
G
Myskikurpitsa
1
Kpl
Sipuli
1
Pieni
Valkosipulin kynsi
1/4
Kpl
Chili (poista siemenet)
1/2-1
Tl
Inkivääriä
1
Rkl
Hunajaa
1
Tl
Suola
2
Kpl
Muna
3/4
Dl
Vehnäjauhoja

Työvaiheet

Kuori ja raasta porkkanat ja kurpitsa. Raasta karkeaksi rasteeksi. Kuori ja pilko sipulit. Hienonna chili. Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista lettupannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta. Paista vielä hetki uunissa.

Kommentit (1)

Vierailija

Juu perunat ei kyllä hauduttamalla oikeen tykkää kypsyä joten suosittelen ensin niiden keittämistä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nuudelia ja nautaa vietnamilaisittain

Ainekset

1
rs
(300 g) naudan minuuttisuikaleita
5
dl
vettä
1
tl
suolaa
200
g
riisinuudelia
1
iso paksoi-kaali tai ½ kiinankaalia
1
punainen chili
4
tähtianista
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
2
valkosipulikynttä
1
limetin mehu
1
ruukku minttua
½
dl
soijakastiketta
½
dl
sweet chili -kastiketta
1
tl
kalakastiketta
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, mausta suolalla ja lisää riisinuudelit. Kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä, peitä kannella ja anna nuudeleiden kypsyä 5 minuuttia. Valuta nuudelit.
  3. Hienonna kaali ja chili. Jauha tähtianikset morttelissa hienoksi.
  4. Kuumenna öljy pannussa ja paista lihasuikaleita ja chiliä 2–3 minuuttia. Lisää kaalit ja paista vielä 2 minuuttia. Mausta tähtianiksella ja suolalla ja laita sivuun.
  5. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit, purista limetin mehu ja hienonna minttu. Yhdistä kastikkeen ainekset isossa kulhossa. Sekoita siivilöidyt riisinuudelit ja paistetut lihat joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Ratatouillepasta on kätevä tapa saada päivän vihannesannos täyteen. Värikkäät kasvikset hautuvat tomaattiliemessä uskomattoman maukkaiksi. Jos pastaa jää yli, sen voi seuraavana päivänä tuikata uuniin parmesaanilla kuorrutettuna.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ratatouillepasta

Ainekset

1
kesäsipuli
3
valkosipulinkynttä
2
suippopaprikaa
1
pieni
munakoiso
1
pieni
kesäkurpitsa
1
lehtisellerinvarsi
3
rkl
oliiviöljyä
1
prk (400 g)
kokonaisia säilyketomaatteja
4
dl (+ 1 dl)
kasvislientä
1
laakerinlehti
350
g
pastaa (esim. penne)
1
dl
basilikanlehtiä, oreganoa tai lehtipersiljaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
2
dl
kivettömiä kalamataoliiveja
200
g
fetajuustoa palana

Työvaiheet

  1.  Viipaloi kesäsipuli varsineen. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Paloittele muut kasvikset. Kuullota kasviksia pinnoitetussa pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaatit liemineen ja 4 dl kasvislientä. Lisää laakerinlehti. Hauduta noin 10 minuuttia.
  2. Lisää pasta. Anna padan hautua keskilämmöllä kannen alla ja välillä sekoitellen noin 15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Huomioi, että pastan kypsymisaika on pakkauksen ohjeen mukaista aikaa pidempi, koska kastike on keitinvettä paksumpaa. Lisää tarvittaessa kasvislientä, jos pata tuntuu liian kuivalta.
  3. Mausta yrteillä, mustapippurilla ja halutessasi suolalla. Lisää oliivit ja murusteltu juusto.

Kommentit (0)