Kimchi tuo arkisiin pannunuudeleihin juuri sopivasti sähäkkyyttä. Tähän ihanaan ruokaan sopii niin itse tehty kuin valmiskimchikin.
Udon-nuudelit ovat japanilaisia paksuja vehnänuudeleita, jotka sopivat hyvin erilaisiin nuudeliruokiin aina pannuista keittoihin. Tällä kertaa udoneista valmistetaan maukkaat ja nopeat kasvisnuudelit.
Nuudelit kypsennetään nopeasti pakkauksen ohjeen mukaan. Kypsien nuudeleiden joukkoon on hyvä lisätä välittömästi tilkka öljyä, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa. Seesamiöljy on hyvä valinta, sillä se antaa samalla nuudeleihin paahteisen aromin.
Lopuksi nuudeleiden joukkoon voi lisätä vihanneksia oman maun mukaan. Tällä kertaa udonit höystetään muun muassa hapatetulla kiinankaalilla kimchillä, joka voi olla yhtä hyvin niin valmista kuin itse tehtyäkin. Lisukkeena maistuvat seesaminsiementen kanssa paistetut kananmunat.
Pikakimchin ohjeen löydät täältä.
Kimchinuudelit
Ainekset
Työvaiheet
-
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita seesamiöljy joukkoon. Peitä kannella.
-
Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa, kunnes ne saavat hieman väriä, noin 1 minuutti. Riko munat pannuun yksi kerrallaan. Peitä kannella ja anna kypsyä noin 5 minuuttia tai kunnes valkuainen on täysin hyytynyt.
-
Hienonna kimchi. Leikkaa paksoin vihreät lehdet irti ja revi ne, suikaloi kanta. Viipaloi kevätsipulit. Sekoita kasvikset nuudeleiden joukkoon.
-
Tarjoa kimchinuudelit paistettujen kananmunien kanssa. Ripottele pannuun jääneet seesaminsiemenet annosten pinnalle.