Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 327 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Tiktok-sovelluksesta tuttu nuudeliannos syntyy pikanuudeleista. Valmiskastikkeet korvataan sekoittamalla nuudelit voin, soijakastikkeen, kananmunan, chilin ja kevätsipulin kanssa. Nämä nuudelit ovat hyvänmakuista pikaruokaa sellaisenaan, mutta halutessaan ne voi höystää ruokaisammaksi tofulla, broilerilla tai katkaravuilla.

Vaikka pikaiset ramen-nuudelit valmistuvat käyttämällä valmiita pikanuudeleita, niille tehdään koukuttavan hyvä kastike chilistä, valkosipulista, fariinisokerista sekä soijakastikkeesta. Pikanuudelit valmistetaan ohjeiden mukaisesti, ilman niiden mukana tullutta maustetta. Kun nuudelit ovat kypsiä, ne sekoitetaan pannulle soijaseoksen kanssa, jolloin ne saavat imeä itseensä kaiken kastikkeen maun.

Lopuksi pannulle kaadetaan rikottu kananmuna nuudelien joukkoon, jolloin siitä muodostuu nuudelien rinnalle mehevä munakokkeli.

Paistettu kananmuna tekee ateriasta sopivan täyttävän, mutta jos annokseen kaipaa vielä enemmän ruokaisuutta, voi joukkoon lisätä esimerkiksi tofua, kasviksia, broileria tai vaikka katkarapuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiktok-nuudelit eli pikaiset ramen-nuudelit

Ainekset

2
pkt (à 100 g)
ramen-pikanuudeleita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
tl
fariinisokeria
3
rkl
soijakastiketta
2
kananmunaa
2
kevätsipulia
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. (Muista: älä käytä nuudeleiden mukana tulevia maustepusseja.)
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota ne pannulla voissa pehmeiksi. Lisää chili, sokeri ja soijakastike.

  3. Lisää valutetut, kypsät nuudelit pannulle ja sekoita soijaseos niihin. Siirrä nuudeliseos pannun reunoille.

  4. Riko munat pieneen kulhoon. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki haarukalla. Kaada munat pannulle ja paista kokkeliksi.

  5. Sekoita nuudelit ja munat keskenään. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

Vinkki: Tee nuudeleista ruokaisammat ja lisää joukkoon kasviksia, broileria, katkarapuja tai tofua. Myös kasvikset, kuten porkkana, kaali ja sienet, sopivat hyvin nuudeleihin.

Kommentit (3)

Tirppa

Parempaa tulee ja helpommalla pääsee, kun syö pikanuudelit normaalisti mausteineen. Kuivaa ja mautonta. En tee toiste.

Zirup

Aika ankea satsi tuollaisena, mutta aina voi lisätä kasan kasviksia sekaan. Äkkiäkös ne pilppoo ja paistaa.

Vierailija

No tuolla nyt ei ole mitään tekemistä Ramenin kanssa. Lähempänä voisi olla yakisoba, mutta eipä tätä voi siihenkään millään verrata tai sanoa, että olisi yakisobaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.