
Yön yli liotetut herneet ovat näiden pihvien salaisuus. Rakenteesta tulee nimittäin tällä metodilla loistava! Värinsä pihvit saavat auringonkeltaisesta kurkumasta.
Keltaiset hernepihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Liota herneitä kylmässä vedessä jääkaapissa 12–48 tuntia. Kaada liotusvesi pois.
- Valuta kikherneet ja säästä säilöntäliemi majoneesia varten. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Purista limetin mehu.
- Soseuta kaikki pihvitaikinan aineet persiljaa lukuun ottamatta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Hienonna persilja ja sekoita se taikinaan.
- Muotoile taikinasta 8 tai 12 pihviä. Paista ne öljyssä kuumassa pannussa molemmin puolin kullanruskeiksi, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa majoneesin kanssa.
Majoneesikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Tee majoneesi. Kuori ja hienonna valko-sipulinkynsi. Laita kaikki majoneesin aineet öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita 30 sekuntia. Lisää rypsiöljyä pienissä erissä tehosekoittimen käydessä. Jos lorautat liikaa öljyä, majoneesi juoksettuu. Koostumus muuttuu sileäksi noin minuutissa.
- Sekoita jogurtti majoneesiin. Purista limetin mehu ja hienonna lehtipersilja joukkoon. Tarjoa kastike pihvien kanssa.
Vinkki Vegemajoneesi säilyy jääkaapissa ainakin 2 viikkoa.
Ravintosisältö?
Pihveistä tuli hyvän makuisia, vaikka en yleensä kasvisruokaa teekkään.