
Lohko punajuuret uuniin paahtumaan. Puolen tunnin kuluttua saat sekoittaa mukaan linssit, fetan, hunajaisen kastikkeen ja muhkeat mausteet. Ihana feta-punajuurisalaatti on valmis!
Paahdettu punajuuri-fetasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret. Laita ne vuokaan ja sekoita öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.
-
Tee kastike. Leikkaa sipulin vaalea osa pieniksi kuutioiksi ja varsi renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita sipulit ja valkosipulit kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Anna maustua 5 minuuttia. Sekoita sitten öljy ja hunaja joukkoon.
-
Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Hienonna tilli. Sekoita punajuuret, linssit, tilli ja kastike. Murustele feta ja ripota dukkah pinnalle.
Vinkki! Lisää salaattiin oliiveja halutessasi.
Mitähän tuon Dukkah-mausteseoksen sijaan voisi käyttää? "Pähkinäallergia"
Kuvassa näkyy myös oliiveja mutta ei mainita reseptissä?
Kiitos kommenteista!
Se voisi toimia, että paistaa leipämurua rapeaksi, maustaa murun hyvin ja ripottelee sitä salaatin päälle dukkahin sijaan.
Oliivit sopivat salaattiin myös, joten niitä voi halutessaan lisätä. Lisäsimme tämän reseptiin vinkiksi!
Tarkkamartta: luepa se ohje uudestaan ja varsinkin viimeinen rivi...