Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Suolainen leivonta
13:17 | 6.3.2013

Peruna-sienipiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
Ohje Kiia Renko Kuva Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 annosta
50 minuuttia
Keskivaikea

Peruna-sienipiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Taikina
2
dl
sämpyläjauhoja
2,5
dl
vehnäjauhoja
125
g
kylmää voita
1
dl
juustorastetta
1
kpl
kananmun
1
rkl
kylmää vettä
Täyte
2
l
suppilovahveroita
1
l
tatteja
1
kpl
sipulia
1
rkl
voita
suolaa
mustapippuria
1
tl
kuivattua timjamia
100
g
valkosipulituorejuustoa
1
prk
ranskankermaa
2
kpl
kananmunaa
300
g
kiinteitä perunoita
Pinnalle
juustoraastetta
kuivattua timjamia
tai

Vaiheet

  1. Nypi taikina-aineet pehmeäksi taikinaksi. Litistä taikina ja kääri kelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
  2. Silppua sienet ja sipuli. Kuumenna sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää pannulle voita ja sipuli. Kuullota muutama minuutti. Lisää mausteet.
  3. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja muna. Yhdistä seos lähes jäähtyneeseen sieniseokseen. Viipaloi kuoritut perunat juustohöylällä.
  4. Painele taikina leivinpaperin päälle pyöreäksi piirakkapohjaksi. Nosta paperi uunipellille. Levitä täytettä piirakkapohjalle siten, että reunoista jää kolme senttiä tyhjäksi. Asettele reilusti ohuita perunaviipaleita sienitäytteen päälle. Ripottele pinnalle vähän suolaa, juustoraastetta sekä timjamia.
  5. Käännä taikinan reunat täytteen päälle ja painele sormilla poimuille. Voitele reunat munalla. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia ja lopuksi keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä tai haaleana.
Lisää aiheesta
  • Rennosti pellillä! Kasvispiirakat, joista riittää kaikille
Tilaa Glorian ruoka & viini
Peruna
tatti
sieni
piirakka
Suppilovahvero
Valio: valkosipulivoi
this is finland
Leivät & piirakat

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini