Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 267 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppoa ja herkullista! Munakoisot saavat pintaansa oreganoa mausteöljyn ja vinegretin muodossa. Meheviksi valellut, paahdetut ja fetalla viimeistellyt oreganomunakoisot ovat viikonloppubistron uusi suosikki.

Mehevistä, pienehköistä munakoisoista voi valmistaa viikonlopun helpoimman kasvisruuan.

Ideana on puolittaa munakoisot pitkittäin, imeyttää ne makuöljyllä meheviksi ja paahtaa uunissa kypsiksi. Yhdellä kertaa munakoisoja voi kypsentää muutaman tai jopa pellillisen.

Oheisessa ohjeessa munakoisoja valellaan vielä kypsennyksen jälkeenkin. Tätä varten valmistetaan vinegretti, jonka hapokkuus ja vahva yrttisyys tuovat ytyä lempeään makuun.

Päälle sopii murennettu feta. Munakoisoista saa kuitenkin helposti myös vegaanisia vaihtamalla fetan vastaavaan maidottomaan tuotteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut munakoisot ja oreganovinegretti

Ainekset

2
pientä munakoisoa
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kuivattua oreganoa
½
tl
sormisuolaa
Oreganovinegretti
1
ruukku
tuoretta oreganoa
¾
dl
oliiviöljyä
3
rkl
sherry- tai punaviinietikkaa
rkl
vettä
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
sokeria
Lisäksi
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Halkaise munakoisot niin, että myös kanta puolittuu, älä poista kantaa. Tee leikkuupintaan muutama pitkä ja syvä viilto, mutta älä viillä kuoreen saakka.

  2. Laita öljy, kuivattu oregano ja suola uunivuokaan ja sekoita ne keskenään. Painele munakoisoja leikkauspinta alaspäin mausteöljyyn, jotta mausteet imeytyvät munakoisoihin. Asettele munakoisot leikkauspinta ylöspäin vuokaan ja kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmeitä ja pinta kauniin ruskea.

  3. Nypi oreganosta lehdet. Jos varret ovat pehmeät, voit käyttää myös ne. Säästä muutama lehti koristeeksi, hienonna loput ja laita kulhoon. Lisää loput vinegretin aineet ja sekoita huolellisesti.

  4. Valuta vinegretti kuumille munakoisoille ja anna maustua 10 minuuttia. Murenna fetajuusto päälle ja viimeistele oreganonlehdillä.

Kommentit (5)

Vierailija

Laskeeko kukaan koskaan näiden reseptien ravintosisältöjä?

Tämä ohje jaettuna neljälle ruokailijalle tarkoittaa, että näennäisestä lähes vegaanisesta keveydestään huolimatta yhdessä annoksessa on energiaa 370 kCal, josta 72% eli 266 kCal tulee lähes pelkästään oliiviöljystä?!!

Eli annoksen energiasisällöstä lähes kolme neljäsosaa  on rasvaa...

Vierailija

Aikuinen ihminen voi ihan hyvin syödä ateriallaan 370kCal ja yksi rasvainen ateria ei terveyttä pilaa. Toisekseen Glorian ruoka&viini et ole mikään fitneslehti, enkä minä ainakaan sellaisia reseptejä sinne toivo.

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Tässä ohjeessa ei munakoisoa itketetty elikkä suolattu ennen käyttöä. Hyvä, koska se on nykyään tarpeetonta. Itse teen niin vain jos munakoisojen pitää olla erityisen kuivia jossakin ohjeessa, maun vuoksi ei ole tarvetta. Munakoisot ovat todella herkullisia ja ohjeita löytyy vaikka Kiinan ja Lähi-Idän perinnekeittiöistä.

Vierailija

"Aikuinen ihminen voi ihan hyvin syödä ateriallaan 370kCal ja yksi rasvainen ateria ei terveyttä pilaa. Toisekseen Glorian ruoka&viini et ole mikään fitneslehti, enkä minä ainakaan sellaisia reseptejä sinne toivo."

Tuskin tuossa sitä fitnesspuolta tarkoitettiinkaan. Oleellista nähdäkseni on, että ruokaa mainostettiin munakoisoateriana. Munakoisossa on vain 22 kcal/100 g ja oliiviöljyssä 884 kcal/100 g.  Nopeasti laskien munakoisosta tulee vajaa 30 kcal per annos, fetasta noin 75 kcal ja oliiviöljystä se kaikki muu.

Todellisuudessa tuossa siis syödään käytännössä lähes pelkkää oliiviöljyä.

Vierailija

Mutta huomatkaa nyt sentään että tämä kokki syö myös(usein homeisen) munakoison kannan, kun sitä ei saa poistaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.