Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 198 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppoa ja herkullista! Munakoisot saavat pintaansa oreganoa mausteöljyn ja vinegretin muodossa. Meheviksi valellut, paahdetut ja fetalla viimeistellyt oreganomunakoisot ovat viikonloppubistron uusi suosikki.

Mehevistä, pienehköistä munakoisoista voi valmistaa viikonlopun helpoimman kasvisruuan.

Ideana on puolittaa munakoisot pitkittäin, imeyttää ne makuöljyllä meheviksi ja paahtaa uunissa kypsiksi. Yhdellä kertaa munakoisoja voi kypsentää muutaman tai jopa pellillisen.

Oheisessa ohjeessa munakoisoja valellaan vielä kypsennyksen jälkeenkin. Tätä varten valmistetaan vinegretti, jonka hapokkuus ja vahva yrttisyys tuovat ytyä lempeään makuun.

Päälle sopii murennettu feta. Munakoisoista saa kuitenkin helposti myös vegaanisia vaihtamalla fetan vastaavaan maidottomaan tuotteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut munakoisot ja oreganovinegretti

Ainekset

2
pientä munakoisoa
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kuivattua oreganoa
½
tl
sormisuolaa
Oreganovinegretti
1
ruukku
tuoretta oreganoa
¾
dl
oliiviöljyä
3
rkl
sherry- tai punaviinietikkaa
rkl
vettä
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
sokeria
Lisäksi
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Halkaise munakoisot niin, että myös kanta puolittuu, älä poista kantaa. Tee leikkuupintaan muutama pitkä ja syvä viilto, mutta älä viillä kuoreen saakka.

  2. Laita öljy, kuivattu oregano ja suola uunivuokaan ja sekoita ne keskenään. Painele munakoisoja leikkauspinta alaspäin mausteöljyyn, jotta mausteet imeytyvät munakoisoihin. Asettele munakoisot leikkauspinta ylöspäin vuokaan ja kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmeitä ja pinta kauniin ruskea.

  3. Nypi oreganosta lehdet. Jos varret ovat pehmeät, voit käyttää myös ne. Säästä muutama lehti koristeeksi, hienonna loput ja laita kulhoon. Lisää loput vinegretin aineet ja sekoita huolellisesti.

  4. Valuta vinegretti kuumille munakoisoille ja anna maustua 10 minuuttia. Murenna fetajuusto päälle ja viimeistele oreganonlehdillä.

Kommentit (4)

Vierailija

Laskeeko kukaan koskaan näiden reseptien ravintosisältöjä?

Tämä ohje jaettuna neljälle ruokailijalle tarkoittaa, että näennäisestä lähes vegaanisesta keveydestään huolimatta yhdessä annoksessa on energiaa 370 kCal, josta 72% eli 266 kCal tulee lähes pelkästään oliiviöljystä?!!

Eli annoksen energiasisällöstä lähes kolme neljäsosaa  on rasvaa...

Vierailija

Aikuinen ihminen voi ihan hyvin syödä ateriallaan 370kCal ja yksi rasvainen ateria ei terveyttä pilaa. Toisekseen Glorian ruoka&viini et ole mikään fitneslehti, enkä minä ainakaan sellaisia reseptejä sinne toivo.

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Tässä ohjeessa ei munakoisoa itketetty elikkä suolattu ennen käyttöä. Hyvä, koska se on nykyään tarpeetonta. Itse teen niin vain jos munakoisojen pitää olla erityisen kuivia jossakin ohjeessa, maun vuoksi ei ole tarvetta. Munakoisot ovat todella herkullisia ja ohjeita löytyy vaikka Kiinan ja Lähi-Idän perinnekeittiöistä.

Vierailija

"Aikuinen ihminen voi ihan hyvin syödä ateriallaan 370kCal ja yksi rasvainen ateria ei terveyttä pilaa. Toisekseen Glorian ruoka&viini et ole mikään fitneslehti, enkä minä ainakaan sellaisia reseptejä sinne toivo."

Tuskin tuossa sitä fitnesspuolta tarkoitettiinkaan. Oleellista nähdäkseni on, että ruokaa mainostettiin munakoisoateriana. Munakoisossa on vain 22 kcal/100 g ja oliiviöljyssä 884 kcal/100 g.  Nopeasti laskien munakoisosta tulee vajaa 30 kcal per annos, fetasta noin 75 kcal ja oliiviöljystä se kaikki muu.

Todellisuudessa tuossa siis syödään käytännössä lähes pelkkää oliiviöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tomaattikastikkeessa rauhassa muhineet perunat, oliivit ja feta ovat yksinkertainen mutta niin maistuva ruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset tomaattikastikkeessa haudutetut perunat

Ainekset

750
g
yleisperunaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl + ½ tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
tomaattipyreetä
2
laakerinlehteä
1
tlk
kokonaisia tomaatteja
noin 4
dl
vettä
½
prk (noin 100 g)
mustia (kivettömiä) kalamataoliiveja
Lisäksi
200
g
pehmeää fetaa
(neitsytoliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy kasarissa ja paista sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta oreganolla ja ½ teelusikallisella suolaa ja pippuria. Lisää perunat, tomaattipyree, laakerinlehdet, loput ½ tl suolaa sekä kokonaiset tomaatit ja tölkillinen vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja hauduta 20 minuuttia.

  3. Ota kansi pois, lisää oliivit ja lämpöä. Keitä toiset 20 minuuttia tai kunnes kastike sakenee ja perunat ovat kypsiä. Tarjoa fetan kera, lorauta halutessasi päälle neitsytoliiviöljyä.

Kommentit (0)

JaelA on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Bataatti on monipuolinen juures, josta saa tehtyä ihania herkkuja, mutta kun bataattia paahtaa väärinpäin, tulee siitä erityisen herkullista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4
Valmistusaika
esivalmistus 10 min+uunissa 35-45 min
Vaikeustaso
Helppo

Superhyvää bataattia

Ainekset

3-4
kpl
Bataatti
6
rkl
öljy
maun mukaan
tl
suola
5
timjaminvarsi (voi jättää pois)

Työvaiheet

Bataatit pestään hyvin, kuivataan ja puolitetaan pituussuuntaan. Öljyä laitetaan lautaselle.
Uunipelti vuorataan leivinpaperilla. Bataattipuolikkaiden leikatut pinnat dipataan öljyyn, ja pintoihin ripotellaan suolaa. Myös kuoriosalle sivellään öljyä. Bataattipuolikkaat asetellaan uunipellille väärinpäin, eli leikattu pinta paperille.

Uuni lämmitetään 210 C asteeseen, ja bataatteja kypsytellään uunissa, 35-45 min, riippuen bataattien koosta, kunnes pinta on rapeahko, ja sisus täysin pehmeä ja karamellisoitunut.

Valmiit bataatit voi syödä sormin, eivätkä ne tarvitse mitään kastiketta ym.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 47 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Yksinkertainen, rapeapohjainen juustopiirakka sopii versoilla ja paistetuilla vihreillä parsoilla päällystettynä kaikkiin kevään pieniin juhliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min taikinan jähmettyminen ja 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Juustopiirakka ja paistetut parsat

Ainekset

Pohja
125
g
voita tai leivontamargariinia
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
1–2
rkl
kylmää vettä
Täyte
2
dl
kermaa (kuohu- tai ruokakermaa)
3
kananmunaa (M-koko)
150
g
vahvaa juustoa raastettuna (esimerkiksi goudajuustoa, cheddaria tai mustaleimaemmentalia)
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
tl
sitruunamehua
Päälle
1
rs (70 g)
versoseosta
2
rkl
siemensekoitusta
Paistetut parsat
1
pkt (250 g)
vihreitä parsoja
vettä kiehauttamiseen
1
rkl
voita
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa irtopohjaisen piirasvuoan tai - kakkuvuoan (halkaisija 26–28 cm) pohjalle sopiva leivinpaperipala. Aseta se vuokaan.
  2. Paloittele jääkaappikylmä rasva monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Aja ainekset leikkuuterällä muruiksi. Lisää vesitilkka koneen käydessä ja anna koneen pyörähtää, kunnes taikinasta muodostuu pallo. (Voit myös valmistaa taikinan nyppimällä kylmän rasvan, jauhot ja leivinjauheen muruiksi sormin ja lisäämällä sitten joukkoon veden.)
  3. Taputtele taikina jauhotetuin sormin leivinpaperin päälle vuokaan ohueksi kerrokseksi. Varmista, että taikina ulottuu vuoan reunoille ainakin parin sentin korkeudelle. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna taikinan jähmettyä vuokaan ainakin puoli tuntia. (Jos olet valmistanut taikinan käsin ja ainekset ovat lämmenneet, jähmettymiseen kuluu kauemmin.)
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele pohja kevyesti haarukalla ja nosta se sitten jääkaappikylmänä suoraan uunin alimmalle tasolle. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kerma, munat, juustoraaste, mausteet ja sitruunamehutilkka keskenään. Kaada täyte varovasti esipaistetun pohjan päälle.
  6. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 18–20 minuuttia.
  7. Anna piirakan jäähtyä noin vartti ennen kuin irrotat sen vuoasta vadille.
  8. Valmistele parsat. Napsauta parsoista kuivat varrenpäät irti. Keitä parsoja kiehuvassa vedessä paistokasarissa noin 2 minuuttia. Kaada vesi pois ja lisää tilalle voinokare. Paista parsat ahkerasti käännellen voissa kauniin värisiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuoriraasteella. Jäähdytä ja paloittele.
  9. Päällystä valmis piirakka versoseoksella, paistetulla parsalla ja ripauksella siemensekoitusta.

Vinkki: Paistettujen parsojen tilalle sopivat esimerkiksi rypäleet tai lohkotut kypsät päärynät.

Kommentit (3)

Jallukka

Miks aina pitää kaikki apilat ym. Heinät työntää varmaan ihan hyvän piirakan päälle.
Ymmärrän jos niitä on piirakassa, mutta vielä päällä yäk. Ennen pekonia ja juustoa.
Nam.

Vierailija

Näyttävät olevan rucolanversoja, eivät apiloita.

Vierailija

Jallukka voi jättää versot laittamatta! Eihän nämä ole mitään pakko-juttuja.
Piirakka on varmasti hyvää. Minulla kasvaa herneenversoja, laitan niitä kypsän piirakan päälle, nam.

Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Valmista perjantai-illan nimikkoruoka vaihteeksi perunoista! Savupaprikaöljy, cheddarjuusto ja paprikasalsa tekevät perunanachopellistä koukuttavan hyvän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Perunanachopelti

Ainekset

750
g
yleisperunoita
Mausteöljy
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
jauhettua savupaprikaa
Lisäksi
1
tlk
kypsiä mustapapuja
1
ps (noin 150 g)
cheddarjuustoraastetta
Päälle
½
ruukkua korianteria
Paprikasalsa
½
dl
säilöttyjä jalapenorenkaita
2
säilöttyä paahdettua paprikaa
½
ruukkua korianteria
1
punasipuli
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Harjaa perunat ja leikkaa ohuiksi (noin ½ cm:n) viipaleiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

  2. Sekoita mausteöljyn ainekset ja kääntele perunoihin. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Alenna uunin lämpöä 200 asteeseen. Kääntele perunoita hieman.

  3. Valuta ja huuhdo pavut pellille perunoiden päälle. Ripottele juusto tasaisesti pinnalle. Laita takaisin uuniin 10 minuutiksi.

  4. Tee sillä aikaa paprikasalsa. Valuta ja hienonna jalapenot ja paprikat. Hienonna korianteri. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  5. Ripottele valmiin pellin päälle korianteria. Tarjoa paprikasalsan kanssa.

Kommentit (0)