
Helppoa ja herkullista! Munakoisot saavat pintaansa oreganoa mausteöljyn ja vinegretin muodossa. Meheviksi valellut, paahdetut ja fetalla viimeistellyt oreganomunakoisot ovat viikonloppubistron uusi suosikki.
Mehevistä, pienehköistä munakoisoista voi valmistaa viikonlopun helpoimman kasvisruuan.
Ideana on puolittaa munakoisot pitkittäin, imeyttää ne makuöljyllä meheviksi ja paahtaa uunissa kypsiksi. Yhdellä kertaa munakoisoja voi kypsentää muutaman tai jopa pellillisen.
Oheisessa ohjeessa munakoisoja valellaan vielä kypsennyksen jälkeenkin. Tätä varten valmistetaan vinegretti, jonka hapokkuus ja vahva yrttisyys tuovat ytyä lempeään makuun.
Päälle sopii murennettu feta. Munakoisoista saa kuitenkin helposti myös vegaanisia vaihtamalla fetan vastaavaan maidottomaan tuotteeseen.
Paahdetut munakoisot ja oreganovinegretti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Halkaise munakoisot niin, että myös kanta puolittuu, älä poista kantaa. Tee leikkuupintaan muutama pitkä ja syvä viilto, mutta älä viillä kuoreen saakka.
-
Laita öljy, kuivattu oregano ja suola uunivuokaan ja sekoita ne keskenään. Painele munakoisoja leikkauspinta alaspäin mausteöljyyn, jotta mausteet imeytyvät munakoisoihin. Asettele munakoisot leikkauspinta ylöspäin vuokaan ja kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmeitä ja pinta kauniin ruskea.
-
Nypi oreganosta lehdet. Jos varret ovat pehmeät, voit käyttää myös ne. Säästä muutama lehti koristeeksi, hienonna loput ja laita kulhoon. Lisää loput vinegretin aineet ja sekoita huolellisesti.
-
Valuta vinegretti kuumille munakoisoille ja anna maustua 10 minuuttia. Murenna fetajuusto päälle ja viimeistele oreganonlehdillä.
Laskeeko kukaan koskaan näiden reseptien ravintosisältöjä?
Tämä ohje jaettuna neljälle ruokailijalle tarkoittaa, että näennäisestä lähes vegaanisesta keveydestään huolimatta yhdessä annoksessa on energiaa 370 kCal, josta 72% eli 266 kCal tulee lähes pelkästään oliiviöljystä?!!
Eli annoksen energiasisällöstä lähes kolme neljäsosaa on rasvaa...
Aikuinen ihminen voi ihan hyvin syödä ateriallaan 370kCal ja yksi rasvainen ateria ei terveyttä pilaa. Toisekseen Glorian ruoka&viini et ole mikään fitneslehti, enkä minä ainakaan sellaisia reseptejä sinne toivo.
Tässä ohjeessa ei munakoisoa itketetty elikkä suolattu ennen käyttöä. Hyvä, koska se on nykyään tarpeetonta. Itse teen niin vain jos munakoisojen pitää olla erityisen kuivia jossakin ohjeessa, maun vuoksi ei ole tarvetta. Munakoisot ovat todella herkullisia ja ohjeita löytyy vaikka Kiinan ja Lähi-Idän perinnekeittiöistä.
"Aikuinen ihminen voi ihan hyvin syödä ateriallaan 370kCal ja yksi rasvainen ateria ei terveyttä pilaa. Toisekseen Glorian ruoka&viini et ole mikään fitneslehti, enkä minä ainakaan sellaisia reseptejä sinne toivo."
Tuskin tuossa sitä fitnesspuolta tarkoitettiinkaan. Oleellista nähdäkseni on, että ruokaa mainostettiin munakoisoateriana. Munakoisossa on vain 22 kcal/100 g ja oliiviöljyssä 884 kcal/100 g. Nopeasti laskien munakoisosta tulee vajaa 30 kcal per annos, fetasta noin 75 kcal ja oliiviöljystä se kaikki muu.
Todellisuudessa tuossa siis syödään käytännössä lähes pelkkää oliiviöljyä.
Mutta huomatkaa nyt sentään että tämä kokki syö myös(usein homeisen) munakoison kannan, kun sitä ei saa poistaa!