Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 267 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppoa ja herkullista! Munakoisot saavat pintaansa oreganoa mausteöljyn ja vinegretin muodossa. Meheviksi valellut, paahdetut ja fetalla viimeistellyt oreganomunakoisot ovat viikonloppubistron uusi suosikki.

Mehevistä, pienehköistä munakoisoista voi valmistaa viikonlopun helpoimman kasvisruuan.

Ideana on puolittaa munakoisot pitkittäin, imeyttää ne makuöljyllä meheviksi ja paahtaa uunissa kypsiksi. Yhdellä kertaa munakoisoja voi kypsentää muutaman tai jopa pellillisen.

Oheisessa ohjeessa munakoisoja valellaan vielä kypsennyksen jälkeenkin. Tätä varten valmistetaan vinegretti, jonka hapokkuus ja vahva yrttisyys tuovat ytyä lempeään makuun.

Päälle sopii murennettu feta. Munakoisoista saa kuitenkin helposti myös vegaanisia vaihtamalla fetan vastaavaan maidottomaan tuotteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut munakoisot ja oreganovinegretti

Ainekset

2
pientä munakoisoa
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kuivattua oreganoa
½
tl
sormisuolaa
Oreganovinegretti
1
ruukku
tuoretta oreganoa
¾
dl
oliiviöljyä
3
rkl
sherry- tai punaviinietikkaa
rkl
vettä
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
sokeria
Lisäksi
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Halkaise munakoisot niin, että myös kanta puolittuu, älä poista kantaa. Tee leikkuupintaan muutama pitkä ja syvä viilto, mutta älä viillä kuoreen saakka.

  2. Laita öljy, kuivattu oregano ja suola uunivuokaan ja sekoita ne keskenään. Painele munakoisoja leikkauspinta alaspäin mausteöljyyn, jotta mausteet imeytyvät munakoisoihin. Asettele munakoisot leikkauspinta ylöspäin vuokaan ja kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmeitä ja pinta kauniin ruskea.

  3. Nypi oreganosta lehdet. Jos varret ovat pehmeät, voit käyttää myös ne. Säästä muutama lehti koristeeksi, hienonna loput ja laita kulhoon. Lisää loput vinegretin aineet ja sekoita huolellisesti.

  4. Valuta vinegretti kuumille munakoisoille ja anna maustua 10 minuuttia. Murenna fetajuusto päälle ja viimeistele oreganonlehdillä.

Kommentit (5)

Vierailija

Laskeeko kukaan koskaan näiden reseptien ravintosisältöjä?

Tämä ohje jaettuna neljälle ruokailijalle tarkoittaa, että näennäisestä lähes vegaanisesta keveydestään huolimatta yhdessä annoksessa on energiaa 370 kCal, josta 72% eli 266 kCal tulee lähes pelkästään oliiviöljystä?!!

Eli annoksen energiasisällöstä lähes kolme neljäsosaa  on rasvaa...

Vierailija

Aikuinen ihminen voi ihan hyvin syödä ateriallaan 370kCal ja yksi rasvainen ateria ei terveyttä pilaa. Toisekseen Glorian ruoka&viini et ole mikään fitneslehti, enkä minä ainakaan sellaisia reseptejä sinne toivo.

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Tässä ohjeessa ei munakoisoa itketetty elikkä suolattu ennen käyttöä. Hyvä, koska se on nykyään tarpeetonta. Itse teen niin vain jos munakoisojen pitää olla erityisen kuivia jossakin ohjeessa, maun vuoksi ei ole tarvetta. Munakoisot ovat todella herkullisia ja ohjeita löytyy vaikka Kiinan ja Lähi-Idän perinnekeittiöistä.

Vierailija

"Aikuinen ihminen voi ihan hyvin syödä ateriallaan 370kCal ja yksi rasvainen ateria ei terveyttä pilaa. Toisekseen Glorian ruoka&viini et ole mikään fitneslehti, enkä minä ainakaan sellaisia reseptejä sinne toivo."

Tuskin tuossa sitä fitnesspuolta tarkoitettiinkaan. Oleellista nähdäkseni on, että ruokaa mainostettiin munakoisoateriana. Munakoisossa on vain 22 kcal/100 g ja oliiviöljyssä 884 kcal/100 g.  Nopeasti laskien munakoisosta tulee vajaa 30 kcal per annos, fetasta noin 75 kcal ja oliiviöljystä se kaikki muu.

Todellisuudessa tuossa siis syödään käytännössä lähes pelkkää oliiviöljyä.

Vierailija

Mutta huomatkaa nyt sentään että tämä kokki syö myös(usein homeisen) munakoison kannan, kun sitä ei saa poistaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Kesäburgeri toimii hyvin avomallisena! Sekä rapeapintainen vegepihvi että burgerin lisukkeet pyöräytetään avomaankurkusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurkkuburgeri

Ainekset

4–5
avomaankurkkua (5 dl raastetta)
¾
tl
suolaa
1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
noin ½
dl
öljyä paistamiseen
KURKKUMAJONEESI
1
avomaankurkku
dl
majoneesia
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
HÖLSKYVIIPALEET
1
avomaankurkku
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
TARJOILUUN
2
hampurilaissämpylää

Työvaiheet

  1. Raasta kurkut karkeaksi raasteeksi. Laita raaste tiheään siivilään ja sekoita suola joukkoon. Valuta noin 15 minuuttia.
  2. Valmista kurkkumajoneesi. Raasta kurkku hienoksi ja puristele irtoava neste pois. Sekoita raaste majoneesin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja lisää joukkoon.
  3. Valmista hölskykurkut. Pese kurkku ja höylää se juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja suola. Sulje kansi ja ravistele rasiaa noin minuutti.
  4. Hienonna kesäsipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa korppujauhot, muna ja sipulit. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois siivilää vasten ja sekoita raaste pihvitaikinaan. Lisää lehtipersilja. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin 4 noin sämpylän halkaisijan kokoista pihviä.
  5. Kuumenna kunnon loraus öljyä pinnoitetulla pannulla. Siirrä kurkkupihvit varovasti pannulle ja paista keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia molemmin puolin.
  6. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne joko uunissa tai grillissä. Lusikoi kurkkumajoneesia sämpylän pohjalle. Nosta päälle kurkkuja ja pihvi.