Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Minna von Reiche KUVA Panu Pälviä

Tarjoa torvisienipesto gnocchien kanssa.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Torvisienipesto

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
1/2
l
tuoreita mustatorvisieniä
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta rakuunaa hienonnettuna
2
tl
timjamia hienonnettuna
1
dl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
parmesaanijuustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivassa kuumassa pannussa. Siirrä sivuun odottamaan. Kuori ja hienonna valkosipuli ja hienonna yrtit.
  2. Paista torvisieniä kuivassa pinnoitetussa pannussa keskilämmöllä, kunnes niistä on irronnut kaikki neste. Lisää valkosipuli ja yrtit pannuun, sekoittele 10–15 sekuntia. Kaada seos heti pois pannusta, jos se alkaa paahtua.
  3. Kaada sieni-sipuli-yrttiseos, pinjansiemenet ja öljy tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta pestoksi. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja pyöräytä pesto vielä tasaiseksi.
  4. Tarjoa torvisienipesto valmiiden gnocchien kanssa tai valmista gnocchit itse alla olevan ohjeen mukaan.

Gnocchit

Ainekset

1
pss
(400 g) pakastettua perunasoseainesta (esim. Oolannin)
1
kananmuna
1 1/4
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Anna perunasoseaineksen sulaa jääkaapissa esimerkiksi yön yli.
  2. Sekoita kananmuna, jauho ja suola joukkoon.
  3. Pyöritä taikina peukalonpaksuisiksi tangoiksi ja leikkaa tangot noin 1 cm:n mittaisiksi paloiksi. Pyöritä palat vehnäjauhoissa ja painele haarukalla hieman litteämmäksi. Kastike tarttuu paremmin gnocchin pintaan syntyviin uriin.
  4. Valmista torvisienipesto (ks. ohje sivulla 28) tai muu haluamasi kastike ennen gnocchien kypsentämistä.
  5. Keitä gnocchit pienissä erissä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Gnocchi on kypsä, kun se nousee pintaan. Nostele valmiit gnocchit reikäkauhalla laakeaan astiaan kannen alle. Tarjoa esimerkiksi torvisienipeston kanssa.

(4 annosta, 20 min) 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Puolen tunnin risotto onnistuu arkenakin. Maku otetaan loppusyksyn parhaista sesonkituotteista, maa-artisokasta ja suppilovahverosta. Maa-artisokkakuutiot tuovat silkkisen pehmeään risottoon mukavaa purutuntumaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-suppilovahverorisotto

Ainekset

300
g
maa-artisokkaa
1
salottisipuli
1
l
suppilovahveroita
2
rkl
öljyä
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8
dl
kasvislientä
50
g
parmesaania
50
g
voita
½
tl
roseepippuria
1
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuori maa-artisokat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Puhdista ja pilko sienet.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Paista maa-artisokkaa, sipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää riisit ja kuullota hetki. Kaada viini kattilaan ja kiehauta. Sekoita riisiin kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna nesteen imeytyä ennen kuin lisäät uuden kauhallisen lientä. Kypsennä risottoa yhteensä noin 20 minuuttia, kunnes koko nestemäärä on käytetty ja riisi kypsynyt.
  3. Raasta parmesaani. Sekoita voi ja juusto risottoon. Mausta roseepippurilla ja hienonnetulla persiljalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pizzan uudet vaatteet! Pohjataikinan herkullisen maun ja sitkaisen rakenteen salaisuus on pitkä kohotus ja hienoksi jauhetut 00-jauhot. Täytteet ovat tällä kertaa raikkaan vihreitä ja vegaanisia.

Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
1 t + nostatus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä pizza

Ainekset

Pohja
9
dl
vehnäjauhoja (esim. Hungry Chef 00-pizzajauho)
tl
hienoa merisuolaa
1
tl
kuivahiivaa
dl
kylmää vettä
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
g
kesäkurpitsa
200
g
broccolinia
1
dl
vehnäjauhoja leivontaan
4
rkl
oliiviöljyä
Pesto
1
dl
ruukku rucolaa
Pesto
dl
cashewpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
babypinaattia
½
dl
ruukkua basilikaa
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia. Peitä kulho tiiviisti kannella tai tuorekelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään 12 tunniksi, mieluiten vuorokaudeksi.
  2. Laita peston cashewpähkinät kylmään veteen likoamaan 2–3 tunniksi.
  3. Tee pesto. Siivilöi liotetut pähkinät ja laita ne sauvasekoittimen kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja purista sitruunanmehu pähkinöiden joukkoon. Mittaa loput peston aineet kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Laita uunipellit uuniin ja säädä uuni 250 asteeseen.
  5. Vuole kesäkurpitsasta juusto-höylällä pitkiä lastuja. Leikkaa broccoliinit pitkittäin kahtia.
  6. Jaa taikina neljäksi palloksi ja kauli ne ohuiksi pizzoiksi leivinpaperin päälle. Levitä pesto pohjille ja jaa kesäkurpitsalastut ja broccoliinit päälle. Vedä pizza papereineen uunissa kuumenneelle pellille ja paista uunissa10–12 minuuttia.
  7. Viimeistele pizzat oliiviöljyllä ja rucolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolapeti pitää perunoita hyvänä sillä aikaa, kun sinä teet niille valitsemasi täytteen. Vege, liha tai lohi – yhteistä näille täytteille ovat raikkaat ideat ja rikkat maut.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Uuniperunan uudet täytteet

Ainekset

4
isoa perunaa (esim. Rosamunda)
1
kg
karkeaa suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat. Levitä suola uunipellille ja laita perunat suolapedille. Pistele ne haarukalla. Kypsennä 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Tee valitsemasi täyte.
  3. Viillä perunat pitkittäin ja kasaa täyte päälle

Kikherne-fetatäyte

Ainekset

1
prk (n. 300 g) käyttövalmiita kikherneitä
1
rkl
öljyä
2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
suolaa
1/2
ruukkua
lehtipersiljaa
150
g
fetaa
1
sitruuna
2
rkl
sitruunamehua
2
dl
kreikkalaista jogurttia
2
tomaattia

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Paista kikherneitä kuumassa pannussa öljyssä 5 minuuttia, lisää juustokumina ja suola ja paista vielä 5 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat kullanruskeita. Siirrä pannu liedeltä. Hienonna lehtipersilja ja lisää se kikherneiden joukkoon.
  2. Murustele feta. Raasta sitruunan keltainen kuori ohueksi raasteeksi, purista 2 rkl mehua. Sekoita feta, kuoriraaste ja mehu jogurttiin.
  3. Kuutioi tomaatit. Kasaa uuniperunoille fetajogurttia, tomaattia ja kikherneitä.

Pekoni-avokadotäyte

Ainekset

1
pkt (170 g)
amerikanpekonia
200
g
punakaalia
2
tl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1
dl
maissia (säilyke)
2
avokadoa
1
punainen chili
1/2
ruukkua
korianteria
1 1/2
dl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi. Vetäytä talouspaperin päällä.
  2. Suikaloi kaali kulhoon ja sekoita etikka ja suola joukkoon.
  3. Valuta maissi. Viipaloi avokado. Hienonna chili ja korianteri.
  4. Kasaa perunoille kasviksia ja majoneesia. Murustele pekonia pinnalle ja viimeistele chilillä ja korianterilla.

Lohi-merilevätäyte

Ainekset

300
g
ruodotonta lohifileetä
1
limetti
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
dl
wakame-merileväsalaattia

Työvaiheet

  1. Poista lohesta nahka ja kuutioi kala kulhoon. Purista päälle limetin mehu. Lisää öljy ja suola. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa ½ tuntia.
  2. Hienonna kevätsipuli. Paahda seesaminsiemeniä kuumassa pannussa pari minuuttia. Lisää sipuli ja siemenet lohen joukkoon.
  3. Kasaa uuniperunalle lohta ja wakamesalaattia.

Vinkki Kysy wakame-merilevä-salaattia kaupan kalaosastolta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahtuneet kaalit saivat kaverikseen pehmeää vuohenjuustoa ja sieniä. Makuyhdistelmä on suorastaan hämmästyttävän maukas!

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
spagettia
1
pss (400 g)
ruusukaaleja
1
rs (200 g)
herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
dl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa halkaise ruusukaalit, viipaloi sienet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi pannussa ja paista ruusukaalia ja sieniä 5 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää valkosipulit ja paista vielä puoli minuuttia. Varo polttamasta valkosipulia. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen, valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää ruusukaalipaistos pastan joukkoon ja laita pannu takaisin levylle.
  3. Kaada etikka pannuun, lisää hunaja ja chili. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasaan 5 minuuttia, kunnes etikkaa on jäljellä noin kolmannes. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita niin, että pasta on kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää pastan keitinvettä. Mausta suolalla.
  4. Jaa pasta-annokset lautasille ja murenna vuohenjuustoa päälle.

Kommentit (0)