Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1456 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Minna von Reiche KUVA Panu Pälviä

Tarjoa torvisienipesto gnocchien kanssa.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Torvisienipesto

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
1/2
l
tuoreita mustatorvisieniä
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta rakuunaa hienonnettuna
2
tl
timjamia hienonnettuna
1
dl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
parmesaanijuustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivassa kuumassa pannussa. Siirrä sivuun odottamaan. Kuori ja hienonna valkosipuli ja hienonna yrtit.
  2. Paista torvisieniä kuivassa pinnoitetussa pannussa keskilämmöllä, kunnes niistä on irronnut kaikki neste. Lisää valkosipuli ja yrtit pannuun, sekoittele 10–15 sekuntia. Kaada seos heti pois pannusta, jos se alkaa paahtua.
  3. Kaada sieni-sipuli-yrttiseos, pinjansiemenet ja öljy tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta pestoksi. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja pyöräytä pesto vielä tasaiseksi.
  4. Tarjoa torvisienipesto valmiiden gnocchien kanssa tai valmista gnocchit itse alla olevan ohjeen mukaan.

Gnocchit

Ainekset

1
pss
(400 g) pakastettua perunasoseainesta (esim. Oolannin)
1
kananmuna
1 1/4
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Anna perunasoseaineksen sulaa jääkaapissa esimerkiksi yön yli.
  2. Sekoita kananmuna, jauho ja suola joukkoon.
  3. Pyöritä taikina peukalonpaksuisiksi tangoiksi ja leikkaa tangot noin 1 cm:n mittaisiksi paloiksi. Pyöritä palat vehnäjauhoissa ja painele haarukalla hieman litteämmäksi. Kastike tarttuu paremmin gnocchin pintaan syntyviin uriin.
  4. Valmista torvisienipesto (ks. ohje sivulla 28) tai muu haluamasi kastike ennen gnocchien kypsentämistä.
  5. Keitä gnocchit pienissä erissä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Gnocchi on kypsä, kun se nousee pintaan. Nostele valmiit gnocchit reikäkauhalla laakeaan astiaan kannen alle. Tarjoa esimerkiksi torvisienipeston kanssa.

(4 annosta, 20 min) 

Me Naiset on lisännyt 791 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Salaattipeti ei mene koskaan pois muodista, sillä se pohjustaa loistavasti kaikkia alkuruokia.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen salaattipeti

Ainekset

1
ruukku
pehmeää salaattia (esim. lehtisalaatti)
1
ruukku
rapeaa salaattia (esim. frisee, romaine)
1
ruukku
rucolaa
2
rkl
hyvää oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa salaatti huolellisesti. Revi kulhoon.
  2. Juuri ennen tarjoilua mittaa salaatin joukkoon oliiviöljy, valkoviinietikka, suola ja mustapippuri. Pyöräytä sekaisin ja nostele lautasille.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1456 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Moussaka onnistuu pannussakin. Paahda ensin munakoisot odottamaan. Paista sitten muut herkut. Lisää munakoisot, minttu ja feta pinnalle.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pannumoussaka

Ainekset

1
iso munakoiso
400g
karitsan jauhelihaa
1
rkl
oliiviöljyä
10
keitettyä perunaa (keskikokoista)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
kanelia
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
prk
(400 g) tomaattimurskaa
1/2
ruukkua
minttua
200
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso noin ½ sentin viipaleiksi. Paahda viipaleita kuumassa, kuivassa paistinpannussa pari minuuttia molemmilta puolilta. Siirrä viipaleet pois pannusta.
  2. Ruskista jauheliha oliiviöljyssä. Viipaloi kypsät perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää perunat, sipulit, tomaattipyree ja mausteet pannuun, ja paista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna kiehahtaa.
  3. Siirrä munakoisoviipaleet takaisin pannuun. Hienonna minttu, murustele feta ja ripottele molemmat ruuan pinnalle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 791 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Annostele wokki lautasille ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet sekä tuoretta korianteria.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-nuudeliwokki

Ainekset

250
g
ohuita vehnänuudeleita
500
g
lohifileetä kuutioina
150
g
sokeriherneenpalkoja
2
rkl
rypsiöljyä
1
l
paahdettua kasvisseosta (ks. ohje)
Kastike
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
limettimehua
1
rkl
inkivääritahnaa
1
rkl
hunajaa
1/2-1
tl
chilihiutaleita
2
tl
maissitärkkelysjauhoa
Viimeistelyyn
2
rkl
vaaleita kuorittuja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit kypsäksi. Valuta ja lisää tilkka rypsiöljyä, jotta nuudelit pysyvät irtonaisina.
  2. Pilko lohi nahattomiksi kuutioiksi. Pilko sokeriherneenpalot ohuiksi vinoviipaleiksi.
  3. Kuumenna rypsiöljyä laakeassa paistinpannussa tai wokkipannussa. Paista lohipalat nopeasti. Siirrä lautaselle odottamaan.
  4. Lisää kasvisseos, kuumenna. Lisää valutetut kypsät nuudelit ja sokeriherneet.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kaada pannuun. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon lohipalat.

Paahdetut kasvikset

Ainekset

1
iso bataatti (400 g)
4
isoa porkkanaa (600 g)
2
palsternakkaa (300 g)
4
punasipulia (500 g)
1
parsakaali (300 g)
4
eriväristä paprikaa (600 g)
2
isoa munakoisoa (600 g)
1
dl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
hiutalesuolaa
1 1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
  2. Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 791 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Pinosa pizzapohjalle paahtokasviksia ja vuohenjuustoa tai muuta lempitäytteitäsi. Voit halutessasi sivellä pohjat valmiilla tomaatti kastikkeella.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvis-vuohenjuustopizza

Ainekset

4
valmista pakastettua pizzapohjaa
4
l
paahdettua kasvisseosta (ks. ohje)
1
tl
timjamia
400
g
vuohenjuustoa
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Levitä jäiset pizzapohjat kahdelle pellille. Jaa päälle runsaasti kasvisseosta. Ripottele pinnalle timjamia.
  2. Kuutioi vuohenjuusto ja jaa palat kasvisten päälle.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa 12–13 minuuttia. Valuta juustojen pinnalle hieman hunajaa.

Paahdetut kasvikset

Ainekset

1
iso bataatti (400 g)
4
isoa porkkanaa (600 g)
2
palsternakkaa (300 g)
4
punasipulia (500 g)
1
parsakaali (300 g)
4
eriväristä paprikaa (600 g)
2
isoa munakoisoa (600 g)
1
dl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
hiutalesuolaa
1 1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
  2. Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.

Kommentit (0)