
Tarjoa torvisienipesto gnocchien kanssa.
Torvisienipesto
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda pinjansiemenet kuivassa kuumassa pannussa. Siirrä sivuun odottamaan. Kuori ja hienonna valkosipuli ja hienonna yrtit.
- Paista torvisieniä kuivassa pinnoitetussa pannussa keskilämmöllä, kunnes niistä on irronnut kaikki neste. Lisää valkosipuli ja yrtit pannuun, sekoittele 10–15 sekuntia. Kaada seos heti pois pannusta, jos se alkaa paahtua.
- Kaada sieni-sipuli-yrttiseos, pinjansiemenet ja öljy tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta pestoksi. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja pyöräytä pesto vielä tasaiseksi.
- Tarjoa torvisienipesto valmiiden gnocchien kanssa tai valmista gnocchit itse alla olevan ohjeen mukaan.
Gnocchit
Ainekset
Työvaiheet
- Anna perunasoseaineksen sulaa jääkaapissa esimerkiksi yön yli.
- Sekoita kananmuna, jauho ja suola joukkoon.
- Pyöritä taikina peukalonpaksuisiksi tangoiksi ja leikkaa tangot noin 1 cm:n mittaisiksi paloiksi. Pyöritä palat vehnäjauhoissa ja painele haarukalla hieman litteämmäksi. Kastike tarttuu paremmin gnocchin pintaan syntyviin uriin.
- Valmista torvisienipesto tai muu haluamasi kastike ennen gnocchien kypsentämistä.
- Keitä gnocchit pienissä erissä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Gnocchi on kypsä, kun se nousee pintaan. Nostele valmiit gnocchit reikäkauhalla laakeaan astiaan kannen alle. Tarjoa esimerkiksi torvisienipeston kanssa.