Kevään ihastuttavin kasvisruoka on tietysti parsarisotto. Kuinka näin yksinkertainen ruoka voikaan olla niin täynnä ihania makuja?
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Parsarisotto
Ainekset
(halutessasi 2 kiekkoa vuohenjuustoa)
n. 200
g
parsaa
1
tl
suolaa
5
dl
vettä
1
Knorr Fond “du Chef” -kasvis-annosfondi
1
sipuli
60
g
(1 dl) parmesaania raastettuna
2
rkl
voita
1,5
dl
(150 g) risottoriisiä
1
dl
kuivaa valkoviiniä
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 220 asteeseen. Laita vuohenjuustot paahtumaan 10 minuutiksi. Halutessasi voit tehdä risoton myös ilman vuohenjuustoa.
- Huuhtele parsat ja leikkaa kuivat kannat pois. Leikkaa varret noin 2 cm paksuiksi paloiksi, jätä kuitenkin parsojen nuppuihin pituutta. Keitä parsoja 7-12 minuuttia suolatussa vedessä parsojen paksuudesta riippuen.
- Valmista kasvisliemi liuottamalla Knorr Fond ”du Chef” -kasvisannosfondi kiehuvaan veteen.
- Hienonna sipuli. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Sulata voi pannulla. Nosta sipulit pannulle ja kuullota hetki. Lisää joukkoon riisi ja kuullota riisit.
- Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin. Pidä pannu keskilämmöllä ja lisää 1,5 dl kasvislientä kerrallaan. Sekoita välillä ja anna liemen imeytyä riisiin ennen uuden liemiannoksen lisäämistä. Kun viimeinen osa liemestä on kaadettu pannulle, lisää parmesaani ja valutetut parsat. Riisi on kypsää, kun se on pehmeää, mutta jyvän sisus on hieman kiinteä. Risotto saa jäädä hieman löysäksi.
- Nosta päälle vuohenjuustokiekot ja tarjoa heti.
Kokeile myös maukasta kasvimaan lihapataa.
Voiko valkoviinin korvata vaikka valkoviinietikalla?
Tulee hyvää ilman viiniäkin. Lisää vaan nestemäärää. Valkoviinietikka on mielestäni miedonmakuiseen ruokaan liian hapanta. P
En voi ymmärtää näitä reseptejä, joissa parsat keitetään löysiksi. 7-12 minuuttia?! Mielestäni vihreän parsan tulee säilyä hieman rapeana. Parsoista paksumpi tyviosa (n. 1/3) pois, parsakattilan pohjalle sen verran vettä, että parsojen alaosa peittyy, keitinveteen suolaa ja sokeria. Veden kiehuessa parsat pystyyn kattilaan, kansi päälle ja kolmen minuutin keittoaika / höyryttäminen. Parasta!
On olemassa tiettyjä tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka kauan Viagra - osta Viagra - kestää yksilöllisessä tilanteessasi, ja keskustele aina koko lääketieteellisestä historiastasi ja yksityiskohdista kaikista tällä hetkellä käyttämistäsi lääkkeistä ennen Viagra-hoidon aloittamista.
Itse en myöskään keitä parsaa erikseen vaan lisään ne risottoon niin että ehtivät olla 5-7 minuuttia risoton seassa eivätkä ehdi mössööntyä.