Kaupallinen yhteistyö
Knorr on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.

Kevään ihastuttavin kasvisruoka on tietysti parsarisotto. Kuinka näin yksinkertainen ruoka voikaan olla niin täynnä ihania makuja?

 

Annoksia
2
Valmistusaika
25 min

Parsarisotto

Ainekset

(halutessasi 2 kiekkoa vuohenjuustoa)
n. 200
g
parsaa
1
tl
suolaa
5
dl
vettä
1
Knorr Fond “du Chef” -kasvis-annosfondi
1
sipuli
60
g
(1 dl) parmesaania raastettuna
2
rkl
voita
1,5
dl
(150 g) risottoriisiä
1
dl
kuivaa valkoviiniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Laita vuohenjuustot paahtumaan 10 minuutiksi. Halutessasi voit tehdä risoton myös ilman vuohenjuustoa. 
  2. Huuhtele parsat ja leikkaa kuivat kannat pois. Leikkaa varret noin 2 cm paksuiksi paloiksi, jätä kuitenkin parsojen nuppuihin pituutta. Keitä parsoja 7-12 minuuttia suolatussa vedessä parsojen paksuudesta riippuen.
  3. Valmista kasvisliemi liuottamalla Knorr Fond ”du Chef” -kasvisannosfondi kiehuvaan veteen. 
  4. Hienonna sipuli. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Sulata voi pannulla. Nosta sipulit pannulle ja kuullota hetki. Lisää joukkoon riisi ja kuullota riisit. 
  5. Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin. Pidä pannu keskilämmöllä ja lisää 1,5 dl kasvislientä kerrallaan. Sekoita välillä ja anna liemen imeytyä riisiin ennen uuden liemiannoksen lisäämistä. Kun viimeinen osa liemestä on kaadettu pannulle, lisää parmesaani ja valutetut parsat. Riisi on kypsää, kun se on pehmeää, mutta jyvän sisus on hieman kiinteä. Risotto saa jäädä hieman löysäksi. 
  6. Nosta päälle vuohenjuustokiekot ja tarjoa heti.

 

Kokeile myös maukasta kasvimaan lihapataa.

Kommentit (3)

Hop

Voiko valkoviinin korvata vaikka valkoviinietikalla?

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Tulee hyvää ilman viiniäkin. Lisää vaan nestemäärää. Valkoviinietikka on mielestäni miedonmakuiseen ruokaan liian hapanta. P

Parsan ystävä

En voi ymmärtää näitä reseptejä, joissa parsat keitetään löysiksi. 7-12 minuuttia?! Mielestäni vihreän parsan tulee säilyä hieman rapeana. Parsoista paksumpi tyviosa (n. 1/3) pois, parsakattilan pohjalle sen verran vettä, että parsojen alaosa peittyy, keitinveteen suolaa ja sokeria. Veden kiehuessa parsat pystyyn kattilaan, kansi päälle ja kolmen minuutin keittoaika / höyryttäminen. Parasta!

Me Naiset on lisännyt 789 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Annostele wokki lautasille ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet sekä tuoretta korianteria.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-nuudeliwokki

Ainekset

250
g
ohuita vehnänuudeleita
500
g
lohifileetä kuutioina
150
g
sokeriherneenpalkoja
2
rkl
rypsiöljyä
1
l
paahdettua kasvisseosta (ks. ohje)
Kastike
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
limettimehua
1
rkl
inkivääritahnaa
1
rkl
hunajaa
1/2-1
tl
chilihiutaleita
2
tl
maissitärkkelysjauhoa
Viimeistelyyn
2
rkl
vaaleita kuorittuja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit kypsäksi. Valuta ja lisää tilkka rypsiöljyä, jotta nuudelit pysyvät irtonaisina.
  2. Pilko lohi nahattomiksi kuutioiksi. Pilko sokeriherneenpalot ohuiksi vinoviipaleiksi.
  3. Kuumenna rypsiöljyä laakeassa paistinpannussa tai wokkipannussa. Paista lohipalat nopeasti. Siirrä lautaselle odottamaan.
  4. Lisää kasvisseos, kuumenna. Lisää valutetut kypsät nuudelit ja sokeriherneet.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kaada pannuun. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon lohipalat.

Paahdetut kasvikset

Ainekset

1
iso bataatti (400 g)
4
isoa porkkanaa (600 g)
2
palsternakkaa (300 g)
4
punasipulia (500 g)
1
parsakaali (300 g)
4
eriväristä paprikaa (600 g)
2
isoa munakoisoa (600 g)
1
dl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
hiutalesuolaa
1 1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
  2. Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 789 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Pinosa pizzapohjalle paahtokasviksia ja vuohenjuustoa tai muuta lempitäytteitäsi. Voit halutessasi sivellä pohjat valmiilla tomaatti kastikkeella.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvis-vuohenjuustopizza

Ainekset

4
valmista pakastettua pizzapohjaa
4
l
paahdettua kasvisseosta (ks. ohje)
1
tl
timjamia
400
g
vuohenjuustoa
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Levitä jäiset pizzapohjat kahdelle pellille. Jaa päälle runsaasti kasvisseosta. Ripottele pinnalle timjamia.
  2. Kuutioi vuohenjuusto ja jaa palat kasvisten päälle.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa 12–13 minuuttia. Valuta juustojen pinnalle hieman hunajaa.

Paahdetut kasvikset

Ainekset

1
iso bataatti (400 g)
4
isoa porkkanaa (600 g)
2
palsternakkaa (300 g)
4
punasipulia (500 g)
1
parsakaali (300 g)
4
eriväristä paprikaa (600 g)
2
isoa munakoisoa (600 g)
1
dl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
hiutalesuolaa
1 1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
  2. Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 789 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Uunimunakkaan paistoaika riippuu uunivuoan koosta: ohuessa kypsyy nopeamminkuin paksussa. Ruuan kypsyessä valmistuu raikas lisäkesalaatti.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Värikäs juustomunakas

Ainekset

8
kananmunaa
1
dl
kermaa
2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
l
paahdettua kasvisseosta (ks. ohje)
150
g
juustoraastetta
Lisäksi
1
iso ruukku vihreää salaattia tai 1 ps salaattisekoitusta
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
rkl
viinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa laakea uunivuoka leivinpaperilla tai voitele se nokareella voita. Riko kananmunat kulhoon. Lisää kerma, suola ja mustapippuri.
  2. Levitä kasvisseosta vuokaan. Kaada päälle kananmunaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia, kunnes kananmunaseos on hyytynyt, mutta ei ole vielä ylikypsää.
  3. Valmista munakkaan kypsyessä vihersalaatti. Huuhtele ja kuivaa salaatti, revi kulhoon. Mausta oliiviöljyllä, viinietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa salaatti munakkaan lisäkkeenä.

Paahdetut kasvikset

Ainekset

1
iso bataatti (400 g)
4
isoa porkkanaa (600 g)
2
palsternakkaa (300 g)
4
punasipulia (500 g)
1
parsakaali (300 g)
4
eriväristä paprikaa (600 g)
2
isoa munakoisoa (600 g)
1
dl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
hiutalesuolaa
1 1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
  2. Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 789 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Pastapannu on täydellinen ruoka illalla kotiin palaavalle. Se vie takuulla nälän mennessään ja valmistuu hetkessä.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-feta-pastapannu

Ainekset

300
g
pastaa
450
g
hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
oliiviöljyä
1
tl
timjamia
1
tl
oreganoa
1
tl
basilikaa
1/2
tl
mustapippuria
1
l
paahdettua kasvisseosta (ks. ohje)
200
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan runsaaseen, suolalla maustettuun veteen. Keitä napakan kypsäksi ja valuta.
  2. Pastan kiehuessa paista broilerin fileesuikaleet kypsiksi oliiviöljyssä laakealla paistinpannulla. Mausta suikaleet timjamilla, oreganolla, basilikalla ja mustapippurilla.
  3. Lisää kasvisseos ja kuumenna, kunnes kasvikset ovat lämmenneet. Lisää kypsä, valutettu pasta ja sekoita. Lisää lopuksi fetajuusto muruina.

Paahdetut kasvikset

Ainekset

1
iso bataatti (400 g)
4
isoa porkkanaa (600 g)
2
palsternakkaa (300 g)
4
punasipulia (500 g)
1
parsakaali (300 g)
4
eriväristä paprikaa (600 g)
2
isoa munakoisoa (600 g)
1
dl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
hiutalesuolaa
1 1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
  2. Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.

Kommentit (0)