
Täyteläinen, pitkään hautuva lihapata naudan ulkofileestä ja kasvimaan ensimmäisistä kasviksista muhii uunissa uskomattoman täyteläiseksi sunnuntaiherkuksi.
Kasvimaan lihapata
Ainekset
Työvaiheet
- Ota paisti huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista.
- Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
- Keitä lihaliemi. Sulata Fond ”du Chef” -liha-annosfondi kattilassa kiehuvaan veteen.
- Kuori ja leikkaa sipuli isoiksi lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Pese pienet porkkanat, nauriit ja perunat. Kuori kevätsipuleista päällimmäinen kuori pois. Jos kevään juureksia ei ole saatavilla, kuori ja pilko isot juurekset noin 3 senttimetrin paloiksi.
- Perkaa pavut, poista käsin kuivat päät. Leikkaa yrtit ja sido ne yhteen valkaisemattomalla puuvillalangalla nipuksi.
- Leikkaa paisti neljän senttimetrin kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna öljy suuressa padassa. Nosta lihat ja sipulit pataan, mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista. Lisää joukkoon lihaliemi ja yrttinippu. Nosta pata uuniin kansi päällä puolentoista tunnin ajaksi.
- Poista yrttinippu padasta. Lisää kasvikset liemen joukkoon ja laita muhimaan uuniin vielä tunniksi.
Kokeile myös kana-kantarellirisottoa.