
Tämä sipulipiirakka näyttää taideteokselta, mutta on helppo valmistaa. Pohjana on siemenillä ja parmesaanilla rikastettu valmistaikina.
Sipulipiirakka valmistaikinasta
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda pinjansiemeniin väriä kuivalla ja kuumalla paistinpannulla. Rouhi puolet siemenistä karkeaksi rouheeksi.
- Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa purjosta kanta ja kuivuneet päät. Halkaise ja pese purjo. Leikkaa kolmen sentin paloiksi.
- Sulata voi paistinpannulla. Lisää pannulle miedolle lämmölle sipulit ja hunaja kymmeneksi minuutiksi karamellisoitumaan.
- Kauli molemmat taikinat ohueksi, pyöreäksi pohjaksi (ø 30 cm) leivinpaperin päällä. Ripottele toiselle taikinalle rouhitut pinjansiemenet ja puoli desiä parmesaania.
- Nosta toinen taikina kanneksi. Kauli pohjat kevyesti kiinni toisiinsa. Vedä pohja vuokaan tai uunipellille leivinpaperia apuna käyttäen. Ripottele pohjalle loppu parmesaani.
- Lisää sipulit niin, että reunoille jää pari senttiä tyhjää. Saksi päälle rosmariinia ja rouhi mustapippuria ja suolaa.
- Käännä reunat rullalle. Voitele reuna munalla.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Vinkki! Tuplataikinasta tehty pohja riittää suurempaan vuokaan kuin yksi taikinapakkaus. Käytä siis mahdollisimman isoa pyöreää piirakkavuokaa tai uunipeltiä. Taikinalevyjen väliin voi silputa myös tuoretta timjamia.