Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 136 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tee mättöruokien klassikko vaihteeksi härkiksestä! Nachopelti on helppoa ja nopeaa tarjottavaa isollekin porukalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Härkis-nachopelti

Ainekset

1
sipuli
1
paprika
1
rkl
rypsiöljyä
1
ptk (250 g)
härkistä
1
tlk
mustapapuja
1
rkl
tacomaustetta
1
tl
srirachaa
1
dl
vettä
200
g
paprika- tai chilituorejuustoa
200
g
tortillalastuja (nachoja)
150
g
raastettua cheddar-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja paloittele paprika. Kuullota öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Lisää härkis ja valuta ja huuhtele joukkoon pavut. Jatka paistamista minuutin ajan. Mausta.
  3. Lisää vesi ja tuorejuusto ja hauduta miedolla lämmöllä hetken, kunnes juusto sulaa.
  4. Laita voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille puolet nachoista ja puolet härkis-tuorejuustoseoksesta. Tee toinen kerros samalla tavoin.
  5. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 10 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (6)

Vierailija

Sana ’mättö’ kuulostaa ikävältä ruoan ja syömisen yhteydessä.

Vierailija

Sa,aa mieltä.

Aimo Mättäjä

Mättö-sanaa voisi käyttää siinä yhteydessä, kun mätetään tätä ns. "sisältöä" internettiin.

Vierailija

Mun mielestä mättöruoka tarkoittaa lähinnä laivojrn buffee-ruokailua. Ei nacho-pelti ole mitään mättöruokaa vaan ihan tavallista texmex-ruokaa eri tavalla

mättö365

Kyl oli hyvää, olisin voinu mättää koko pellin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2925 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Retkikeittimellä syntyy erinomaista soppaa, kun muistat oikean kypsennysjärjestyksen. Tarkkaile kypsyyttä ja sekoita keittoa ahkerasti sekä lisää tarvittaessa nestettä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punainen currykeitto

Ainekset

1
sipuli
2
porkkanaa
1
rs (200 g)
herkkusieniä
1
parsakaali
2
rkl
öljyä
2
tl
punaista currytahnaa
2
dl
soijarouhetta
noin 1
l
vettä
tl
suolaa
2
dl
kookoskermaa
2
pkt
pikanuudeleita
1–2
limettiä

Työvaiheet

  1. Kuori, halkaise ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi porkkanat ja sienet. Irrottele parsakaalin nuput ja puolita isoimmat.

  2. Kuumenna öljy kattilassa miedolla tulella. Lisää currytahna, sipulit ja soijarouhe. Paista niitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää vesi, suola ja porkkanat. Anna porista noin 10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

  3. Lisää kattilaan parsakaalin nuput, sienet ja kookoskerma. Anna kiehua 5 minuuttia.

  4. Murusta nuudelit kattilaan, laita kansi päälle ja anna nuudeleiden kypsyä kannen alla, kunnes ne ovat pehmenneet. Purista lopuksi joukkoon limetinmehua.

Vinkki Jos käytät kasvikset muutaman tunnin sisällä, voit kuoria ja paloitella ne valmiiksi rasiaan ennen retkelle lähtöä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2925 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Itse tehty linssi-pastaseos on retkiruokaa parhaimmillaan. Kuiva-aineet kipataan kattilaan ja lisätään vain vesi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-linssipasta

Ainekset

2
dl
punaisia kuivattuja linssejä (halkaistuja)
200
g
kierrepastaa
1
dl
kuivattuja tomaatteja
1
dl
kuivattuja sieniä
1
dl
tomaattijauhetta
2
tl
kuivattuja yrttejä
1
tl
chilijauhetta
tl
suolaa
1
tl
sokeria
LISÄKSI
1,2
l
vettä

Työvaiheet

  1. Kokoa kaikki ainekset pussiin kotona.

  2. Laita vesi kattilaan ja kaada pussin sisältö joukkoon.

  3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä samalla sekoitellen 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2925 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Rapean retkisalaatin salaisuus on yksinkertainen: marinoitavat ainekset rasiaan jo valmiiksi kotona ja rapeat vasta kohteessa. Hyvästi nuhjaantuneet salaatinlehdet!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-fetasalaatti

Ainekset

1
tl
karkeaa dijoninsinappia
½
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
punasipuli
1
pieni kesäkurpitsa
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
200
g
kirsikkatomaatteja
150
g
fetajuustoa
1
ps
jääsalaattia
1
dl
siemeniä ja suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita sinapit ja mausteet ison kannellisen rasian pohjalle. Vatkaa vispilällä joukkoon etikat ja öljy. Kuori, halkaise ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Siivuta kesä- kurpitsa juustohöylällä. Valuta pavut. Sekoita sipulit, kesäkurpitsa ja pavut kastikkeeseen ja sulje rasia tiiviisti.

  2. Huuhtele kirsikkatomaatit ja pakkaa ne omaan rasiaansa.

  3. Retkikohteessa puolita kirsikkatomaatit, murusta feta ja revi salaatti. Sekoita ne salaattipohjan joukkoon ja viimeistele siemenillä ja suolapähkinöillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2925 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Itse tehty maustetahna takaa indonesialaisen rendangin maun. Kattilaan haudutuksen ajaksi laitettava kanelitanko luo autenttista makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–3
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vege-rendang

Ainekset

MAUSTETAHNA
4
pientä salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
3
punaista chiliä
3
cm:n pala
inkivääriä
2
rkl
sitruunaruohotahnaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
jauhettua kurkumaa
¼
tl
mustapippuria
PATAAN
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
rkl
soijakastiketta
250
g
härkistä tai nyhtökauraa
4
limetinlehteä
1
kanelitanko
1
rkl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
limetti
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa salottisipulit puoliksi. Kuori valkosipulit. Poista chileistä kannat. Kuori ja raasta inkivääri. Laita maustetahnan ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna tasaiseksi tahnaksi.

  2. Siirrä tahna kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen 2–3 minuuttia.

  3. Lisää kookosmaito, soijakastike, härkis tai nyhtökaura sekä limetinlehdet, kanelitanko, fariinisokeri ja suola.

  4. Kuumenna kiehuvaksi ja anna ruoan hautua kannen alla noin 30 minuuttia, välillä sekoitellen.

  5. Purista annosten päälle limettimehua ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoa rendang keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Kommentit (3)

Ruokavieras

Mitä tarkoitetaan sanalla "vege" siellä Suomessa? Usein ohjeissa lukee vege. Minusta olisi selvempää jos käytettäisiin sanoja vegaaninen ja vegetaarinen.

Ruokavieras

Vielä kysyisin että mikä kasvisproteiini sopisi tähän härkiksen tai nyhtökauan sijaan, kun täällä niitä ei ole saatavilla enkä oikeastaan erikoisemmin pidä teollisesti valmistetuista lihankorvikkeista.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! Vege tarkoittaa ainakin täällä Sopassa vegaanista. Täysin yleistynyttä tapaa Suomessa ei taida oikein olla. Reseptissä voisi käyttää kikherneitä, jotka sopivat yleensä kaikkeen. Toinen vaihtoehto voisi olla soijarouhe tai -suikaleet.