Hitaasti hautunut ohra-punajuurivuoka saa viimeistelyn lehtikaalilla ja kananmunilla. Ohran sisältämä beetaglukaani alentaa tutkitusti kolesterolia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo
Ohra-punajuurivuoka kananmunien kanssa
Ainekset
4
pientä punajuurta
1
punasipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1+1
isoa lehtikaalin lehteä
200
g
fetajuustoa
2
dl
esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
1
tl
timjamia
1
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
5
dl
kasvislientä
1
tl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
4
kananmunaa
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 240 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret ja sipuli. Laita ne laakeaan uunivuokaan, valuta päälle oliiviöljyä ja hunaja. Paahda uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja laske uunin lämpö 175 asteeseen.
- Huuhtele toinen lehtikaalinlehti. Poista sen paksu lehtiruoti ja revi lehtiosa paloiksi. Murustele feta.
- Lisää vuokaan lehtikaalipalat, feta, ohrasuurimot, timjami, mustapippuri ja suola. Tee kasvisliemi kuutiosta tai fondista ja kaada se vuokaan. Sekoita tasaiseksi. Paista 175-asteisen uunin alaosassa 50 minuuttia.
- Huuhtele ja kuivaa toinen lehtikaali. Poista siitä lehtiruoti, revi lehtiosa suupaloiksi ja pyöräytä palat kulhossa oliiviöljytilkassa. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Ota vuoka uunista ja jaa lehtikaalinpalat paistoksen pinnalle. Tee paistokseen neljä koloa ja riko kananmunat niihin niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi.
- Jatka paistamista uunin alaosassa 15 minuuttia, kunnes lehtikaali on rapeaa ja kananmunien valkuaiset ovat hyytyneet. Anna ruuan vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoamista.