Kaupallinen yhteistyö
Knorr on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.

Kevään ihastuttavin kasvisruoka on tietysti parsarisotto. Kuinka näin yksinkertainen ruoka voikaan olla niin täynnä ihania makuja?

 

Annoksia
2
Valmistusaika
25 min

Parsarisotto

Ainekset

(halutessasi 2 kiekkoa vuohenjuustoa)
n. 200
g
parsaa
1
tl
suolaa
5
dl
vettä
1
Knorr Fond “du Chef” -kasvis-annosfondi
1
sipuli
60
g
(1 dl) parmesaania raastettuna
2
rkl
voita
1,5
dl
(150 g) risottoriisiä
1
dl
kuivaa valkoviiniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Laita vuohenjuustot paahtumaan 10 minuutiksi. Halutessasi voit tehdä risoton myös ilman vuohenjuustoa. 
  2. Huuhtele parsat ja leikkaa kuivat kannat pois. Leikkaa varret noin 2 cm paksuiksi paloiksi, jätä kuitenkin parsojen nuppuihin pituutta. Keitä parsoja 7-12 minuuttia suolatussa vedessä parsojen paksuudesta riippuen.
  3. Valmista kasvisliemi liuottamalla Knorr Fond ”du Chef” -kasvisannosfondi kiehuvaan veteen. 
  4. Hienonna sipuli. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Sulata voi pannulla. Nosta sipulit pannulle ja kuullota hetki. Lisää joukkoon riisi ja kuullota riisit. 
  5. Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin. Pidä pannu keskilämmöllä ja lisää 1,5 dl kasvislientä kerrallaan. Sekoita välillä ja anna liemen imeytyä riisiin ennen uuden liemiannoksen lisäämistä. Kun viimeinen osa liemestä on kaadettu pannulle, lisää parmesaani ja valutetut parsat. Riisi on kypsää, kun se on pehmeää, mutta jyvän sisus on hieman kiinteä. Risotto saa jäädä hieman löysäksi. 
  6. Nosta päälle vuohenjuustokiekot ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 107 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
4-5
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakkasosekeitto

Ainekset

1
Pieni
Sipuli
1
Iso
Peruna
4
Kpl
Palsternakka
N.1/2-1
Dl
Vettä
2
Rkl
Savu sulatejuusto
2
Dl
Kuohukerma
1
Dl
Täysmaitoa
2
Tl
Suola
Pinnalle:
Luomu seesaminsiemeniä
Krutonkeja

Työvaiheet

Kuori ja kuutioi sipuli, peruna ja palsternakat.
Laita kasvikset kattilaan, laita niin paljon vettä että kasvikset peittyvät.
Keitä niin kauan että kasvikset on lähes kypsiä, lisää maito, kerma ja sulatejuusto.
Keitä vielä hetki.
Lisää suola.
Poraa keitto tasaiseksi.

Pinnalle:
Seesaminsiemeniä ja krutonkeja.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 493 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Pinaatilla ja fetalla täytetty uuniravioli ei vaadi aikaa vieviä työvaiheita. Kokoa vain ainekset vuokaan ja käytä pasta uunissa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen uuniravioli

Ainekset

500
g
ricotta-pinaattiravioleja tai -tortellineja
100
g
babypinaattia
Fetakastike
200
g
fetaa
250
g
ricottaajuustoa
3
dl
kermaa
2
valkosipulinkynttä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Pinnalle
100
g
vahvaa juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia ja valuta.

  2. Tee kastike. Murusta feta haarukalla kulhoon. Lisää ricotta ja kerma. Hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää suola ja pippuri ja sekoita.

  3. Ota halutessasi kourallinen pinaattia sivuun koristelua varten. Levitä puolet pinaatista ja ravioleista uunivuokaan (n. 20 x 25 cm). Lisää vajaa puolet kastikkeesta päälle. Täytä toinen kerros samalla tavalla. Lisää kastike ja juustoraaste pinnalle.

  4. Kypsennä vuokaa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 493 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Yksi jippo tekee tästä kanapastasta paremman kuin muut: sekoita parmesaania jo kastikkeeseen äläkä vain annoksen päälle.

Annoksia
4-5 annosta
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen kanapasta

Ainekset

500
g
broilerin paistileikkeitä
1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
500
g
paseerattua tomaattia
1/2
ruukkua
basilikaa
1-2
dl
mascarponejuustoa tai kermaa
2
dl
raastettua parmesaania
Lisäksi
400
g
rigatoni- tai pennepastaa
1/2
ruukkua
basilikaa
parmesaania

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli. Paloittele broilerinleikkeet muutamaan palaan, poista mahdolliset luut.

  2. Laita pastavesi kiehumaan.

  3. Kuumenna öljy isossa kasarissa. Lisää broileri ja sipuli. Paista muutama minuutti, kunnes broilerin pinta on ruskistunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Lisää paseerattu tomaatti. Anna kastikkeen hautua pastan keittämisen ajan.

  5. Hienonna basilika varsineen kastikkeeseen. Lisää mascarponea tai kermaa maun mukaan sekä parmesaani.

  6. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Kääntele kastike joukkoon ja anna pastan hautua kannen alla pari minuuttia. Koristele annokset basilikalla ja parmesaanilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1377 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Perunasalaatti saa maustua jääkaapissa ainakin neljä tuntia. Ota salaatti huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
40 min + maustuminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Perunasalaatti

Ainekset

12-16
(n. 600 g)
kiinteämaltoista perunaa (esim. Siikli)
1
tähtianis
1
kelta- tai punasipuli
1
suolakurkku
1
purjon vaalea osa
1
vihreä omena
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
prk (35 g)
kapriksia
Majoneesikastike
50
g
ranskankermaa
1 1/2
dl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  • Keitä perunat kypsiksi suolalla ja tähtianiksella maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Kaada keitinvesi pois, poista tähtianis ja nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle, jotta perunat kuivahtavat. Peitä perunat talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna jäähtyä.
  • Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipulinpuolikkaat ensin terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi sipuli sen jälkeen leikkaamalla viipaleet viistosti sipulin syiden mukaan. Poista kanta. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä siivilässä, valuta hyvin ja levitä kuivumaan talouspaperin päälle.
  • Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. Leikkaa purjon vaalea osa ohuiksi renkaiksi (käytä vihreä osa muussa ruuanlaitossa). Kuori ja kuutioi omena ja jäähtyneet perunat. Hienonna yrtit. Valuta kaprikset.
  • Paahda sinapinsiemeniä paistinpannussa keskilämmöllä pari minuuttia.
  • Tee kastike. Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi majoneesi, sinappi ja mustapippuri ranskankerman joukkoon ja sekoita kevyesti.
  • Sekoita kaikki muut ainekset paitsi majoneesikastike kulhossa. Nostele kastike joukkoon niin että se jää kuohkeaksi. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Ota salaatti huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoamista

Kommentit (0)