Valmista tulinen ja maukas chili sin carne alusta saakka itse. Liota pavut ja keitä ne maukkaassa liemessä, jonka maustaa Knorr Fond ”du Chef” -kasvisannosfondi. Sulata valmiin padan päälle cheddaria ja dippaile se nachojen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1h 50 min + papujen liotus
Chili sin carne
Ainekset
2
dl
kuivattuja kidneypapuja (tai 200g)
1
dl
kuivattuja kikherneitä (tai 100g)
1,5
l
vettä
3
Knorr Fond ”du Chef” -kasvisannosfondia
1
keltainen paprika
1
punainen paprika
2
sipulia
1
varsi varsiselleriä
4
valkosipulinkynttä
2
punaista chiliä
1
ruukku korianteria
500
g
tomaattimurskaa
200
g
paseerattua tomaattia
175
g
cheddar-juustoraastetta
2
tl
juustokuminaa
3
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
Työvaiheet
- Laita pavut likoamaan yön yli ja tai vähintään 8 tunniksi runsaaseen kylmään veteen omiin kulhoihinsa. Kun pavut ovat lionneet, huuhtele ne.
- Mittaa kattilaan 1,5 l vettä ja lisää kolme Knorr Fond ”du Chef” -kasvisannosfondia. Laita ensin kidneypavut kattilaan 40 minuutiksi. Lisää sitten kikherneet ja anna kiehua vielä 30 minuuttia niin, että pavut jäävät kiinteiksi ja hieman raaoiksi. Valuta pavut.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Pilko paprikat, sipulit ja varsisellerin varsi pieniksi kuutioiksi. Murskaa valkosipulin kynnet veitsen kyljellä, kuori ja hienonna ne. Hienonna chili. Voit jättää chilin myös tässä vaiheessa pois ja tarjota sen hienonnettuna erikseen. Hienonna puolikas ruukullinen korianteria.
- Nosta pavut, paprikat, valkosipulit, chili ja korianteri uunivuokaan. Mittaa joukkoon mausteet. Lisää sekaan tomaattimurska ja paseerattu tomaatti ja puolet juustoraasteesta. Sekoita. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Nosta uuniin 40 minuutiksi.
- Tarjoa riisin tai nachojen kanssa.
Kokeile myös helppoa pinaattipastaa.
Kannattaa kokeilla. Itse ostin pavut ja kikherneet purkkiverisona ja säästin aikaa. Sipulit ja valkosipulit kuullotin pannulla öljyssä, suolassa ja mustapippurissa ennen uuniin laittoa. Muuten reseptin mukaan mutta jätin kuminan pois ja laitoin vähän limeä joukkoon. Aika kului siis pelkästään pilkkomiseen ja ruuan uunissa oloon. Kidneypavut eivätkä kikherneet menneet mössöiksi, vaikka olivatkin uunissa 40 minuuttia. Kannattaa kuitenkin antaa uunin olla 200 asteessa, tai vähän alle jos käyttää purkkituotteita . Suosittelen kokeilemaan, hyvää tuli. Laiton muuten tämän kanssa tortilloita ja salaattia. Myös vannoutunut lihansyöjä ystävä ihastui tähän. Eli tuhtia on mutta selleri raikastaa, eikä ole ollenkaan ärsyttävän makuista tässä. Namnam!