Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Reetta Pasanen

Kanakeitosta saa tulisemman lisäämällä harissatahnan määrää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
50 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mausteinen kanakeitto

Ainekset

3
rkl
voita tai öljyä
3
kpl
broilerin rintafileetä
tai
400
g
broilerisuikaleita
1
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
1
rkl
harissatahnaa tai currytahnaa
1,5
l
kanalientä
2
rkl
makeaa chilikastiketta
2
tlk
tomaattimurskaa
1
tlk
chilimaustettua tomaattimurskaa
1
dl
täysjyväriisiä
1
tlk
kikherneitä
suolaa
mustapippuria
1
rkl
fariinisokeria
Lisäksi
6
kpl
sitruunalohkoa

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerit kuumalla pannulla. Nosta pois pannulta ja leikkaa rintafileet ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljytyllä pannulla pienellä lämmöllä. Lisää harissatahna ja kuumenna vielä pari minuuttia. Lisää liemi ja tomaattimurskat. Kiehauta ja lisää riisi halutessasi sekä broileri ja huuhdellut, valutetut kikherneet.
  3. Kypsennä hiljalleen kannen alla 20–30 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Pyöristä makua sokerilla. Kun keitto on lautasella, purista sitruunaa jokaiseen annokseen.

Vinkki! Vähennä tai lisää maustetahnoja makusi mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ota helpotettu béchamel haltuun ja teet siitä jatkossa kaikenlaista moussakasta sienimuhennoksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä broilerilasagne

Ainekset

400
g
maustamattomia broilerisuikaleita
5
valkosipulinkynttä
1
pieni sipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1⁄2
(punainen) paprika
1⁄2
ruukkua basilikaa
1
prk
tomaattimurskaa
1
tl
suolaa
1⁄2
tl
rouhittua mustapippuria
Juustokastike
8
dl
täysmaitoa
75
g
pehmeää voita
3⁄4
dl
vehnäjauhoja
ripaus jauhettua muskottipähkinää
1 1⁄2
dl
raastettuja mietoja juustoja (esimerkiksi mozzarella)
50
g
vuohenjuustoa
1⁄2
tl
suolaa
Lisäksi
9
lasagnelevyä
1⁄2
ruukkua basilikaa
mustapippuria
Päälle
noin 11⁄2
dl
raastettua voimakasta juustoa (esimerkiksi parmesaania)

Työvaiheet

  1. Valmista broilerikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja broilerinsuikaleita öljyssä isolla pannulla, kunnes broileri on kypsää.

  2. Hienonna paprika ja basilika joukkoon. Lisää myös tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua kannen alla sillä aikaa, kun teet juustokastikkeen.

  3. Sekoita pehmeä voi ja jauhot keskenään tasaiseksi tahnaksi. Kuumenna maito kattilassa ja sekoita suurus kuuman maidon joukkoon ja sekoita koko ajan, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausteet ja sekoita, kunnes juusto sulaa.

  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  5. Voitele uunivuoka ja lado vuokaan ensin broilerikastiketta, sitten valkokastiketta ja päällimmäiseksi lasagnelevyjä. Rouhi kerrosten väleihin mustapippuria ja ripottele hienonnettua basilikaa. Jätä juustokastiketta hieman sivuun niin, että sitä riittää vielä päällimmäisen lasagnelevykerroksen pinnalle. Ripottele päällimmäiseksi vielä basilikaa ja lusikoi juustoraastetta.

  6. Paista lasagnea noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kun liemeen lisää sitruunaruohoa, inkivääriä ja valkosipulia, pikaisestakin keitosta tulee takuulla herkullinen. Valmiiden kasvissuikaleiden sijaan voit käyttää keittoon myös pakastevihanneksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-nuudelikeitto

Ainekset

4
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
15
cm:n
pätkä sitruunaruohoa
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
punaista currytahnaa
1
kasvisliemikuutio
600
g
maustamatonta tofua
200
g
nuudeleita
1
pkt (250 g)
valmiita suikaloituja vihanneksia (esim. Apetit Tuorekset, Aasia)
2
rkl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet, kuori sitruunaruohon uloin kerros ja hienonna sisus.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota inkivääriä, valkosipulia ja sitruunaruohoa muutaman minuutin ajan.

  3. Lisää vesi, kookosmaitoa, currytahna ja kasvisliemikuutio ja keitä 5 minuuttia. Kuutioi sillä aikaa tofu. Laita nuudelit kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä päälle.

  4. Laita tofu ja kasvikset liemeen ja keitä 2 minuuttia. Lisää soijakastike.

  5. Valuta nuudelit ja nosta kulhojen pohjalle. Nosta päälle lientä, tofua ja kasviksia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2698 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Saana Sipilä ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Savutofu sopii täyteläiseen keittoon mainiosti savukalan tilalle. Herkullinen vegaaninen soppa saa makua myös fenkolista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen savutofukeitto

Ainekset

6
kiinteää perunaa
3
keskikokoista porkkanaa
1
sipuli
1
fenkoli
3
rkl
rypsiöljyä
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
10
maustepippuria
1
pkt
savutofua
2
prk
kaurakermaa
½
tl
suolaa
¼
ruukku
tilliä

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli. Leikkaa fenkolista sormimaiset oksat pois ja säästä hyväkuntoiset lehdet. Halkaise fenkoli pituussuunnassa ja suikaloi.

  2. Kuumenna öljy (2 rkl) kattilassa ja kuullota siinä kasviksia noin 5 minuuttia.

  3. Lisää vesi, liemikuutiot ja maustepippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

  4. Painele tofu kuivaksi talouspaperilla ja kuutioi tofu. Kuumenna öljy (1 rkl) pannussa ja ruskista siinä tofukuutiot.

  5. Lisää kattilaan kaurakerma ja tofukuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää lopuksi suola ja hienonna päälle tuoretta tilliä. Koristele fenkolintupsuilla.

Vinkki Kokeile maustaa keitto lopuksi raastetulla sitruunankuorella.

Kommentit (3)

Kihtikohtaus

Soijaa tungetaan nykyään joka ikiseen paikkaan ja saa sen kanssa olla varovainen.
Saan erittäin kipeän niveltulehduksen ja kihtikohtauksen jos syön edes hitusen tuotetta jossa on soijaa jossakin muodossa, tofu on pahinta.

Vierailija

Tässä uudestaan sensuroimanne kommentti - saa vapaasti poistaa taas :D

Mikään ei voita kalatonta kalakeittoa, paitsi tofuton tofukeitto

PS ihmiset kirjoittavat kriittisiä kommentteja tasan niin kauan kuin julkaisette tämmöisiä moskareseptejä. Enemmistö ihmisistä sentään ON tokuissaan. Lehtenne linja on muuttunut aivan älyttömäksi, teitä ei voi enää ottaa vakavasti ja todistatte sen päivittäin.

Nolla

Ihana idea! Kokeilen heti - hyvä resepti myös kalalle allergisille!

Ja tofunvihaajat - ongelmaanne on helppo ratkaisu: ette lue tofureseptejä! Maailma on täynnä reseptejä ja varmasti sieltä löytyy jokaiselle jotain. 

Kiitos siis tästä ja muista loistavista resepteistänne ja iso kiitos kasvispainotuksesta!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2698 reseptiä.
Linkitetty 105 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapeaksi paistettu broileri saa juuriselleristä upean parin, kun kesytät sen ryöppäämällä ja sekoitat kermaiseksi salaatiksi. Lado cheddarjuuston kanssa maalaisleipäviipaleiden väliin, paahda ja nauti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-sellerisalaattileivät

Ainekset

4
broilerin kevytsuolattua ohutleikettä
2
kananmunaa
dl
panko- tai korppujauhoja
2
rkl
voita paistamiseen
Sellerisalaatti
300
g
juuriselleriä
3
rkl
purjon vihreää osaa hienonnettuna
200
g
ranskankermaa
2
tl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
Lisäksi
8
viipaletta rapeakuorista maalaisleipää
4
isoa viipaletta cheddarjuustoa

Työvaiheet

  1. Aloita sellerisalaatista. Kuori ja raastaselleri karkeaksi raasteeksi. Ryöppää raastetta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) noin 2 minuuttia. Valuta raaste huolellisesti siivilässä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Hienonna purjo ja siirrä se kulhoon. Sekoita ranskan­kerma, sinappi ja jäähtynyt selleri jouk-koon. Mausta salaatti suolalla.

  2. Nuiji broilerinleikkeet kevyesti noin ½:n sentin paksuisiksi. Riko kananmunat syväl­le lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Kaada korppujauhot toiselle lautaselle. Leivitä leikkeet kastamalla ne ensin kananmunassa ja pyörittämällä sen jälkeen jauhoissa. Paista leikkeet vois­sa kypsiksi, noin 1 minuutti molemmin puolin.

  3. Jaa sellerisalaatti neljälle leipä­viipaleelle. Laita broilerinleikkeet ja juustoviipaleet salaatin päälle. Paina toinen leipäviipale kanneksi. Pariloi täytetty leipä voileipägrillissä tai voh­veliraudalla kuumaksi ja rapeaksi.

Kommentit (0)