
Tämä peltileipä muistuttaa hieman italialaista focacciaa, mutta punajuuri ja ruisjauhot tuovat leipään uutta makua.
Punajuuri antaa peltileivälle syvän värin ja makeahkoa makua. Valmistus ja ulkonäkö muistuttavat hieman italialaista focacciaa, mutta punajuuren lisäksi kotimaisuutta leipään tuovat ruisjauhot ja kaurahiutaleet.
Punajuuret tulevat leipään raakana raasteena. Raaste sekoitetaan nesteisiin ja jauhot lisätään joukkoon. Taikinaa ei tarvitse vaivata vaan se vain sekoitetaan huolellisesti ja kumotaan leivinpaperin päälle syvälle uunipellille kohoamaan. Taikinan annetaan kohota kaksinkertaiseksi. Liinaa ei tarvita, sillä se saattaa tarttua taikinaan kiinni.
Ennen paistamista taikinaan painellaan sormin kolot ja päälle valutetaan reilusti oliiviöljyä ja ripotellaan sormisuolaa sekä tuoretta rosmariinia, aivan kuten focacciaa tehdessä. Tarjoa peltileipää esimerkiksi salaatin tai simppelin sosekeiton kanssa.
Punajuuripeltileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää punajuuriraaste, oliiviöljy, siirappi ja suola. Sekoita nesteeseen kaurahiutaleet ja ruisjauhot sekä vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.
-
Levitä taikina öljytyin käsin syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Painele sormella koloja taikinan pinnalle ja valuta päälle oliiviöljyä. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja tuoretta rosmariinia.
-
Paista uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia.
Tämä leipä EI muistuta edes kaukaisen etäisesti italialaista focacciaa! Paitsi siinä, että molemmat paistetaan. Tämä resepti on näitä somettajien tykkäysklikkaushöpötyksiä. Saisi mieluummin olla ammattilaisten ruokaohjeita.