Juurekset tekevät leivistä sopivan kosteita ja tuovat leipiin lisää kuitua, makua ja väriä.

Sesongin juurekset sopivat loistavasti myös leipätaikinoiden joukkoon. Juurekset tekevät leivistä erityisen meheviä ja sopivan kosteita sekä tuovat leipiin lisää kuitua, makua ja väriä.

Kun upottaa leipätaikinoiden sekaan esimerkiksi porkkanaa, punajuurta ja palsternakkaa, tulee samalla helposti lisättyä päivittäin syötyjen kasvisten määrää.

Oheisten reseptien juuresleivät valmistuvat helposti ja mutkattomasti ilman taikinan vaivaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Porkkanalla

Herkullisen väriset ja helppotekoiset porkkanarieskat maistuvat kaikille. Jauhot sekoitetaan porkkanasoseen joukkoon ja taikina taputellaan pyöreiksi leiviksi. Porkkanarieskat ovat parhaimmillaan uunituoreina, mutta säilyvät jääkaapissa hyvinä seuraavaan päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaura-porkkanarieskojen ohjeen löydät täältä.

2. Punajuurella

Punajuuripeltileipä muistuttaa hieman italialaista focacciaa, mutta punajuuri ja ruisjauhot tuovat leipään uutta makua.

Rosmariini ja punajuuri on mainio syksyinen makupari, jota oliiviöljy täydentää. Peltileipä maistuu erityisen hyvältä syksyisten keittojen kaverina.

Punajuuripeltileivän ohjeen löydät täältä.

3. Palsternakalla

Palsternakkasämpylät ovat täydellisiä viikonloppuaamuihin: taikina sekoitetaan illalla valmiiksi ja paistetaan aamulla. Sämpylöitä ei tarvitse vaivata eikä pyöritellä, vaan kohonnut taikina lusikoidaan uunipellille ja paistetaan pinnalta rapeiksi sämpylöiksi.

Palsternakka tekee näistä sämpylöistä todella meheviä. Jos haluat sämpylöihin vaihtelua, voit kokeilla palsternakan sijaan myös lanttua.

Yön yli kohotettujen palsternakkasämpylöiden ohjeen löydät täältä.

Juttu on julkaistu aiemmin Helsingin Sanomissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla