
Tee taikina illalla, paista sämpylät aamulla! Näitä sämpylöitä ei tarvitse vaivata eikä pyöritellä: kohonnut taikina vain lusikoidaan uunipellille.
Yön yli sämpylät ovat laiskan kokin unelma. Taikina illalla jääkaappiin, aamulla kasoiksi pellille, uuniin ja hetken päästä kotona leijuu ihana vastapaistetun leivän tuoksu.
Nämä sämpylät sisältävät mehevän yllätyksen, sillä taikinan joukkoon raastetaan reilusti palsternakkaa. Palsternakkaraaste tuo sämpylöihin rakennetta ja hieman pähkinäistä makua. Sen lisäksi taikinaan sekoitetaan rouskuvia auringonkukan siemeniä. Kuitua ja ravinteita ei näistä sämpylöistä puutu!
Taikina syntyy todellakin vain sekoittamalla ainekset kulhossa melko löysäksi taikinaksi. Kulho peitetään kelmulla ja laitetaan jääkaappiin kohoamaan. Pitkä kylmäkohotus tekee sämpylöistä maukkaampia. Aamulla taikina nostellaan keoiksi pellille ja paistetaan.
Yön yli kohotetut palsternakkasämpylät
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta palsternakka. Liuota hiiva veteen. Sekoita joukkoon suola, auringonkukansiemenet ja palsternakkaraaste. Lisää jauhot ja sekoita taikina vaivaamatta. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
- Peitä kulho muovikelmulla ja nosta taikina jääkaappiin yöksi kohoamaan.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nostele taikinasta lusikalla kekoja uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
- Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia. Nosta sämpylät ritilän päälle jäähtymään.
Todella hyvää! Toimii myös porkkanaraasteella palsternakan sijaan ;)
Jos siemenien sijaan laittas kaurahiutaleita....onnistuisko
Hei,
siemeniä tulee sen verran vähän, että ne voi hyvillä mielin korvata tai jättää vaikka kokonaan pois.
Menikö jokin vikaan, tuli golfpallon korvikkeita
Paljonkohan noissa on hiilareita, energiaa?
Hei, minkälainen koostumus säätiöllä tulee, onko "märkiä" vai kuohkean ilmavia???