Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Jälkiruuat
Makea leivonta
10:22 | 16.6.2020

Mansikka-raparperijuustokakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuskin mikään on parempaa kuin mansikkakakku tai raparperipiirakka. Paitsi ehkä mansikkakakku, jossa on pohjana raparperipiirakka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10–12
25 min + kypsennys 25 min
Helppo

Mansikka-raparperijuustokakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

8
dl
raparperia paloiteltuna
1
pieni fenkoli
½ + ½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
TAIKINA
1
kananmuna
1
dl
sokeria
100
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
2
prk (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
dl
kuohukermaa
PÄÄLLE
1
l
mansikoita

Vaiheet

  1. Paloittele raparperi kulhoon. Leikkaa fenkoli ohuiksi lastuiksi raparperin joukkoon. Lisää ½ dl sokeria ja vaniljasokeri. Sekoita ja anna mehustua noin 15 minuuttia huoneenlämmössä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi pyöreän (Ø 25–27 cm) tai neliönmuotoisen (27 x 27 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä taikinan aineet yhteen varovasti käännellen. Levitä taikina vuokaan. Lusikoi puolet raparperi-fenkoliseoksesta kerrokseksi taikinan pinnalle. Kypsennä uunin alaosassa 25 minuuttia tai kunnes kakkupohja on juuri ja juuri kypsä. Anna pohjan jäähtyä hetki vuoassa ennen irrottamista.
  3. Kaada loppu raparperi-fenkoliseos pieneen kattilaan. Lisää ½ dl sokeria ja keitä miedolla lämmöllä 4–5 minuuttia. Anna hillokkeen jäähtyä.
  4. Notkista tuorejuusto kulhossa, lisää sokerit ja sekoita. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen.
  5. Siirrä raparperipohja tarjoiluvadille. Lusikoi hilloke pohjalle ja levitä juustotäyte hillokkeen päälle. Poista mansikoista kannat ja puolita marjat. Koristele kakku mansikoilla.
Lisää aiheesta
  • Pintapaahdettu lohi ja mahtavan hyvät makkaraperunat – tässä tulevat juhannuksen uudet maut
Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
raparperi
Juustokakku

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini