
Mokkapalat maistuvat myös donitsin muodossa! Donitsit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.
Huom! Älä kypsennä herkkuja kuiviksi vaan nappaa ne uunista juuri ja juuri kypsinä.
Mokkapaladonitsit
Ainekset
Työvaiheet
- Notkista voi mikroaaltouunissa tai kattilassa mutta älä sulata. Sekoita joukkoon vispilällä sokeri ja muna.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan yhdessä kahvin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
- Nosta pursotinpussi tai pakastepussi isoon lasiin ja kääräise pussin reunat lasin ympäri. Lusikoi taikina pussiin.
- Voitele donitsipellin syvennykset. Leikkaa taikinapussin kulma auki ja pursota taikina vuokiin. Kypsennä donitseja 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
- Kumoa donitsit kopauttamalla ne pelliltä leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
- Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Lisää kahvia tilkka kerrallaan. Määrään vaikuttaa se, kuinka paksua kuorrutuksesta haluat. Liian ohut kuorrutus voi imeytyä donitsiin.
- Pyöräytä donitsien toinen puoli kuorrutuksessa ja ripottele päälle nonparelleja. Anna jähmettyä.
Tuli hyvän makuisia, mutta suosittelen laittamaan kaksi kananmunaa- yhdellä donitsit eivät pysy kasassa vaan hajoavat ja syödessä ei ole purtavaa vaan hajoavat vaan jauhoksi heti.