Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Mokkapalat maistuvat myös donitsin muodossa! Donitsit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. 

Huom! Älä kypsennä herkkuja kuiviksi vaan nappaa ne uunista juuri ja juuri kypsinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 minuuttia + 10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mokkapaladonitsit

Ainekset

75
g
voita
1 1/4
dl
sokeria
1
muna
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
4
rkl
kylmää kahvijuomaa
PINNALLE
3
dl
tomusokeria
1
rkl
kaakaojauhetta
2-3
rkl
kahvijuomaa
1
rkl
voita sulatettuna
KORISTELUUN
nonparelleja tai kuivattuja mansikoita

Työvaiheet

  1. Notkista voi mikroaaltouunissa tai kattilassa mutta älä sulata. Sekoita joukkoon vispilällä sokeri ja muna.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan yhdessä kahvin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
  3. Nosta pursotinpussi tai pakastepussi isoon lasiin ja kääräise pussin reunat lasin ympäri. Lusikoi taikina pussiin.
  4. Voitele donitsipellin syvennykset. Leikkaa taikinapussin kulma auki ja pursota taikina vuokiin. Kypsennä donitseja 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  5. Kumoa donitsit kopauttamalla ne pelliltä leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
  6. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Lisää kahvia tilkka kerrallaan. Määrään vaikuttaa se, kuinka paksua kuorrutuksesta haluat. Liian ohut kuorrutus voi imeytyä donitsiin.
  7. Pyöräytä donitsien toinen puoli kuorrutuksessa ja ripottele päälle nonparelleja. Anna jähmettyä.

Kommentit (1)

Leipuri1234

Tuli hyvän makuisia, mutta suosittelen laittamaan kaksi kananmunaa- yhdellä donitsit eivät pysy kasassa vaan hajoavat ja syödessä ei ole purtavaa vaan hajoavat vaan jauhoksi heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä leivonnaisessa on kaikuja iki-ihanasta unelmatortusta. Tumman kääretorttupohjan sisässä on vienosti kahvilta maistuva tuorejuustotäyte. Kahvikuorrutus muistuttaa mokkapalojen kuorrutusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
25 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kahvikääretorttu

Ainekset

POHJA
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
½
dl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
125
g
huoneenlämpöistä voita
dl
tomusokeria
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
175
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
vahvaa kahvia
PINNALLE
75
g
voita
4
dl
tomusokeria
½
dl
vahvaa kahvia
2
rkl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  2. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
  3. Kumoa paistettu torttupohja leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Irrota paistamisessa käytetty leivinpaperi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi keittiöpyyhkeellä peitettynä.
  4. Valmista täyte. Vatkaa voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljatahna sekaisin. Lisää tuorejuusto ja kahvi. Vatkaa seos kuohkeaksi. Levitä täyte kakkulevylle ja kääri rullalle.

  5. Kääräise torttu leivinpaperiin ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.

  6. Kuorruta kääretorttu. Mittaa kaikki päällykseen tulevat aineet kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa, sillä se voi vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valuta kuorrutusta kääretortulle. Koristele halutessasi marjoilla tai koristerakeilla.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 291 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Pehmeästä tofusta syntyy helppo vegaaninen suklaamousse, joka vaatii aktiivista työskentelyaikaa vain viisi minuttia. Mousse sekoitetaan tehosekoittimessa ja laitetaan jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + jähmettyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-suklaamousse

Ainekset

150-200
g
tummaa suklaata (72-80 %)
400
g
silken tofua eli pehmeää tofua
1 1/2
dl
soija- tai kaurajuomaa
1
rkl
vaahterasiirappia
LISÄKSI
tuoreita marjoja, tomusokeria ja kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  2. Kaada tofu, soijajuoma sekä vaahterasiirappi tehosekoittimen kulhoon.
  3. Käynnistä tehosekoitin ja valuta sula suklaa joukkoon koneen käydessä. Kun kaikki suklaa on sekoittunut joukkoon, anna koneen käydä vielä 30 sekuntia.
  4. Kaada mousse tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
  5. Koristele mousseannokset esimerkiksi tuoreilla marjoilla, tomusokerilla ja kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Anski on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Herkullinen ja mehevä porkkanakakku
Herkullinen ja mehevä porkkanakakku
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
90 min+kuorutus ja täyte
Vaikeustaso
Helppo

Amerikkalainen juustokakku

Ainekset

2,4
dl
rypsiöljyä
3
dl
sokeria
2
kpl
munaa
3,2
dl
vehnajauhoja
1
tl
soodaa
3
tl
kanelia
1
tl
suolaa
2
tl
vaniliinisokeria
4,8
dl
porkkanaraastetta
1
dl
hasselpähkinärouetta
Päälle ja väliin
100
g
voita
200
g
Philadelfia juustoa
2
tl
vaniliinisokeria
200
g
tomusokeria

Työvaiheet

Vatkaa munat ja öljy, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen seoksen joukkoon.
Lisää porkkanaraaste.
Lisää pähkinärouhe.

Voitele kakkuvuoka ja lisää seos.
Paista kakkua 180* n. 50-60 minuuttia. Tarkasta kypsyys puutikulla.

Täyte:
Sekoita pehmeä voi ja juusto hyvin keskenään tasaiseksi massaksi, lisää sokerit.

Kun kakku on hyvin jäähtynyt halkaise se ja lisää täytettä sekä väliin että päälle.
Voit koristella kakkua makusi mukaan,

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tanskalaisessa omenaherkussa on kolme ihanaa kerrosta: pehmeiksi haudutettuja omenakuutioita, voissa paistettuja leipämuruja ja pumpulinpehmeää kermavaahtoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + keittäminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aeblekage eli tanskalainen omenaherkku

Ainekset

1
kg
hapahkoja omenoita
4
rkl
sokeria
2
dl
vettä
1
vaniljatanko
2
kanelitankoa
PÄÄLLYS
100
g
voita
1
dl
sokeria
5
dl
kuivia leivänmuruja
3
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi omenat. Laita ne paistinpannulle. Lisää sokeri, vesi, halkaistu vaniljatanko ja kanelitangot. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 15–20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista vanilja- ja kanelitangot.

  2. Sulata voi pannulla. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää leivänmurut. Paista sekoitellen hetki. Levitä murut leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi.

  4. Kokoa ainekset kerroksittain vuokaan. Laita pohjalle ensin omenaa, sitten leivänmuruja ja päälle kermavaahtoa. Jälkiruoka on valmis tarjottavaksi heti, mutta jos se saa vetäytyä muutaman tunnin viileässä, sen maku syvenee.

Vinkki Voit korvata osan leipämuruista murustetuilla kanelikekseillä. Vähennä tällöin hieman sokerin määrää.

Kommentit (0)