Kuvat
Mikko Hannula, Anna Huovinen, Ninna Lindström ja Elvi Rista

Oli juhla tai buffavuoro, mokkapalat toimii aina! Rakas klassikko leivotaan nyt kääretortun, kakun tai donitsien muotoon. Uusin versio mokkapaloista saa mehevyytensä punajuuresta. 

Mokkapalakääretorttu – kaksi ikisuosikkia yhdessä

Mokkapalakääretorttu sopii sille, jonka mielestä mokkapaloissa on parasta kuorrutus. Oheisessa ohjeessa torttulevyyn rullataan nimittäin samanmakuinen, kuohkea ja paksu täyte. 

Taikina ei ole aivan tavanomainen kääretorttutaikina, sillä muna-sokerivaahtoon lisätään hieman rasvaa, joka tekee koostumuksesta mokkapalamaisen. Tärkeää on jäähdyttää torttulevy kunnolla leivinpaperilla ja -liinalla peitettynä ennen käärimistä. Näin se ei murene ja täyte pysyy rullatessa napakkana kerroksena.

Kääretorttu saa vetäytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, jolloin se leikkautuu helposti. Pinnalle tulevan nopean kaakaokuorrutteen voi puolestaan sekoittaa vaikka juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mokkapalakääretortun ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mokkapalakakku: klassikko juhla-asussa

Oheinen kakku sopii täydellisesti mokkapalanrakastajan juhliin. Mehevä kakkupohja maistuu aivan mokkapaloilta, mutta täytteessä on sopivasti ekstraa. Kerrosten väliin valmistetaan nimittäin tuorejuusto-suklaavaahto ja pohjat sipaistaan sacher-tyyliin aprikoosihillolla.

Kakku kannattaa leipoa ja täyttää päivää ennen tarjoilua valmiiksi jääkaappiin, jolloin se ehtii maustua kunnolla.

Pinnalle sopii itseoikeutetusti mokkapaloista tuttu kaakao-tomusokerikuorrutus.

Mokkapalakakun ohjeen löydät täältä.

Mokkapaladonitsit – oikotie onneen

Donitsipellin avulla pääsee nopeasti mokkapalojen makuun. Helppo taikina valmistuu sekoittamalla notkistettu voi ja muut ainekset yhteen. Kun taikinan lusikoi pakastepussiin, sen saa kätevästi pursotettua donitsipellin syvennyksiin. 

Tärkeintä on seurata kypsymisaikaa tarkasti. Donitsit ovat nimittäin parhaimmillaan juuri ja juuri kypsinä.

Donitsit voi kipata vuoastaan suoraan vadille ja kuorruttaa jäähtyneinä. Onneksi kapoisten renkuloiden jäähtymiseen ei mene kauan.

Mokkapaladonitsien ohjeen löydät täältä.

Punajuurimokkapalat: kuin suoraan konditoriasta

Pala punajuurella mehevöitettyä suklaaleivonnaista on kuin suoraan konditoriasta. Tämäkin tyylileivos on sukua mokkapaloille! Ei uskoisi, että taikinassa on punajuurta lähes puoli kiloa. 

Ennen käyttöä punajuuret keitetään lähes kypsiksi ja raastetaan. Voit nopeuttaa leivonnaisen valmistumista kypsentämällä punajuuret hyvissä ajoin etukäteen. Jäähtyneistä punajuurista kuori irtoaa helposti vetäisemällä ja niiden raastaminen käy kätevästi.

Muuten leipominen on yhtä helppoa kuin mokkapalojen.

Pinnan kuviointi vinkkaa kauniisti, mikä yllätys maistajaa odottaa.

Punajuurimokkapalojen ohjeen löydät täältä.

Reseptit: Katja Bäcksbacka, Emilia Kolari ja Minna Rautio-Pakaste

Sisältö jatkuu mainoksen alla