Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 266 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Sanoma-arkisto Pia Inberg

Alkuperäisellä ohjeella tehdyt mokkapalat ovat säilyttäneet suosionsa.

Leivontamuoti vyöryttää uutuuksia, mutta mokkapalojen asema ei horju. Vaikka netistä etsitään ahkerasti brownie-  ja kuppikakkuohjeita, mokkapaloja googletellaan moninkertaisesti. Jopa korvapuustin, kääretortun ja tiikerikakun kaltaiset klassikot jäävät hakukoneissa levyleivosten suosikin varjoon.

Mokkapalat syntyivät Ruotsissa. Niiden resepti ilmestyi länsinaapurin Keskon, ICAn, koekeittiön Sju sorters kakor –kirjassa, jota myös ruotsalaisten leivontaraamatuksi kutsutaan. Siksi meillä puhutaan ruotsinparhaista ja Ruotsin hyvästä. Tosin herkkua kutsutaan myös suklaaneliöiksi, rakkaudenruuduiksi ja rakkauskakuksi. Myös tuulomantorttu muistuttaa mokkapaloja, mutta sen pohja on vaalea.

Missä piilee mokkapalojen salaisuus? Ehkä helppoudessa, sillä aloittelevakin leipuri onnistuu niiden tekemisessä ja kiireinen leipuri saa valmista käden käänteessä. Tai maussa, jonka tyrmäävästä makeudesta nauttivat varsinkin nuoret herkuttelijat. Toisaalta kahvin tuoma vivahde saa ruudut maistumaan myös aikuisille.

Kenties suosion salaisuus on mokkapalojen yksinkertaisuudessa. Herkun valmistukseen ei tarvita kalliita tai erikoisia raaka-aineita. Jauhoja, sokeria, kahvia ja kaakaota löytyy keittiön kaapeista lähes aina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
35 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tällä ohjeella niitä tehtiin – mokkapalojen alkuperäinen resepti

Ainekset

150
g
voita tai margariinia
2
kananmunaa
3
dl
sokeria
1,5
dl
maitoa
4,5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vanilliinisokeria
1
rkl
kaakaojauhetta
Kuorrute:
3
dl
tomusokeria
4
rkl
sulatettua voita tai margariinia
2
tl
vanilliinisokeria
4
rkl
vahvaa kahvia
2
rkl
kaakaojauhetta
Koristeluun:
kookoshiutaleita, suklaalastuja tai nonparelleja

Työvaiheet

  1. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää maito. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kaakao ja lisää seos taikinaan. Lisää viimeiseksi rasva. Kaada taikina voideltuun 20x30 cm -kokoiseen uunivuokaan. Paista 225–250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Yhdistä kuorrutteen ainekset ja levitä se jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele kookoshiutaleet, suklaalastut tai nonparellit koristeeksi ja leikkaa leivonnainen ruuduiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

PERUNAJAUHOKAKKU:

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2.5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
0.5 dl konjakkia

VALMISTUSOHJE:
1. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää munat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Mummin perunajauhokakku

Valmistusaika 30 - 60 min

200 g voita
2,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
3 munaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl konjakkia

Ohjeet

Mittaa pehmeä voi,sokeri ja perunajauhot kulhoon.
Vaahdota...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Suloinen mustikkatäytekakku päällystetään valkosuklaavaahdolla.

3 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja

kostutus:
Spriteä tai vaniljamaitoa

täyte:
5 dl mustikoita
100 g valkosuklaata
100 g tuorejuustoa
1...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

POHJA:
4 munaa
1.5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 dl omenatäysmehua kostutukseen

TÄYTE:
300 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)

KUORRUTUS:...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)