Kodin Kuvalehti on lisännyt 710 reseptiä.
Linkitetty 285 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Tämä makea ja herkullinen kääretorttu maistuu aivan mokkapaloilta. Parasta on muhkea täyte, jota riittää joka palaan.

Vinkki! Mokkapalakääretorttu leikkautuu kauniisti, kun annat sen vetäytyä jääkaapissa ennen kuorruttamista ja leikkaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + 2–3 t vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Mokkapalakääretorttu

Ainekset

Pohja
75
g
voita
3
munaa (M-koko)
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
½
dl
kaakaojauhetta
tl
leivinjauhetta
Täyte
100
g
pehmeää voita
6
dl
tomusokeria
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
vaniljasokeria
¼
tl
suolaa
1
keltuainen
1–2
rkl
kuumaa kahvia
Pinnalle
2
dl
tomusokeria
1
rkl
kaakaojauhetta
2
rkl
kuumaa, vahvaa kahvia
nonparelleja

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
  5. Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi, mutta jätä se leivonnaisen päälle jäähtymisen ajaksi, jottei torttu murene käärittäessä.
  6. Valmista täyte. Mittaa pehmeä voi, tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri, suola, keltuainen ja kahvi kulhoon. Kahvin määrä riippuu siitä, kuinka pehmeää voi on ja kuinka levittyvää kuorrutuksesta haluat. Vatkaa seos kuohkeaksi. Levitä täyte kakkulevylle ja kääri rullalle.
  7. Kääräise torttu leivinpaperiin ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
  8. Kuorruta kääretorttu. Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja kuuma kahvi keskenään. Valuta kuorrutus viiruiksi kääretortun päälle. Viimeistele nonparelleilla.
     

Kommentit (11)

Satuhelena

Kannattaisiko pohja tehdä tuplana, noin ohutta on tosi vaikeaa kääriä hajoamatta?

Vierailija

Minkä kokoiselle pellille pohja on tehty? 40 cm vai 60 cm uuniin sopivalle?

POks

Hei, täyte onnistuu varmaan myös ilman keltuaista...?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksistä! 

Pohjan paksuudesta: uskoisin, että juuri riittävän ohut pohja kääriytyy paksua paremmin. Oheinen kääretorttu on tehty näillä ainesuhteilla. Tärkeintä on että pohjan jäähdyttää kunnolla leivinpaperin ja -liinan alla ennen käärimistä, jottei se kuivahda mutta ei myöskään lämpimänä sulata täytettä.

Pellin koosta: pohja on leivottu 30 cm x 40 cm:n kokoiselle pellille. Jos siis uunipelti on tavanomaista suurempi, taikina kannattaa levittää hieman pienemmälle alueelle ja paistumista tarkkailla, jotteivät ohuemmiksi jäävät reunaosat kärähdä.

Täytteestä: onnistuu ilman keltuaistakin!

Vanha leipoja

Itse koen taikinalevyn kumoamisen jonkin verran vaikeaksi. Sen vuoksi mieluummin voitelen leivinpaperin, jolloin voin rullata tortun suoraan siltä leivinpaperilta, jolla olen tortun paistanut. Eivät lentele sokerit eikä tarvitse raivata tilaa kumoilulle.

Vanha leipoja

Toikin vielä kääretortun rullailusta, että jos se on hieman kuivahtanut eikä tykkää rullautua niin voihan sitä aina kostuttaa ihan vaikka maidolla tai vedellä. Vettähän siitä ainakin on haihtunut.

En minä ainakaan

Kuka ihme pystyy syömöön tuollaista sokeri-rasvamöttöä? No paljon on ihmisiä, jotka pystyvät.

Ei suolaa

Huomaattehan, että tämä on ulkomaisesta ohjeesta käännetty, koska käsketään lisätä suolaa. Suomalaisessa voissa on jo suolaa, jos ei erikseen osta suolaamatonta.

Unelmatortun täytteeseen tosin piti voi "pestä" juuri siksi, että suolan saa pois. 

Kieltämättä sokeria on täytteessä aivan hirmuisesti. Itse ajattelin tehdä suhteilla 100g voita + 2 dl sokeria.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, ohje ei ole käännös vaan kehitelmä alkuperäisestä levyleivonnaisesta, mokkapalarakkaus on ilmiönäkin melko kotoisa juttu. Suolaa on lisätty täytteeseen siksi, että makea, karvaalla kaakaojauheella höystetty täyte mielestäni kaipaa sitä vastapainoksi - vaikka voissa aavistus suolaa onkin. Määrä on kuitenkin minimaalinen, 1/4 teelusikallista. Sen voi halutessaan jättää myös pois.

Ja tosiaan, tämä leivonnainen on makea, aivan kuten esikuvansakin! 

Baker

Muuten hyvä reseapti mut ei tuosta kaunista ja hyvin rullautuvaa tullut vaikka noudatin ohjetta tarkasti. Joka sauma ratkesi ja lopputuloksena enemmänki lautapino kuin rulla/halko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Loppuvuoden ilonpitoon täydellisessä kakussa maistuvat kahvi ja suklaa. Yllätyksenä viipaleesta löytyy raita, joka paljastuu vaniljaiseksi tuorejuustoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Cappuccino-kakku

Ainekset

200
g
pehmeää voita
1
dl
vahvaa kahvijuomaa
dl
sokeria
3
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
KUORRUTE
100
g
maitosuklaata
25
g
voita
½
dl
vahvaa kahvijuomaa
LISÄKSI
voita ja korppujauhoja vuokaan

Työvaiheet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (1,8–2 l). Keitä 1½ dl vahvaa kahvia, esimerkiksi espressoa.

  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaamista jatkaen. Yhdistä jauhot, kardemumma ja leivinjauhe ja lisää seos ja 1 dl kahvia vuorotellen taikinaan.

  3. Tee täyte. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.

  4. Laita puolet taikinasta vuokaan. Levitä tuorejuusto taikinan päälle suurpiirteiseksi kerrokseksi. Lisää loppu taikina tuorejuuston päälle. Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kakku on kypsä, kun siihen painettuun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä 5 minuuttia vuoassa ennen kumoamista.

  5. Tee kuorrute. Paloittele suklaa ja laita se voin ja kahvin kanssa kulhoon tai kattilaan. Sulata seos mikroaaltouunissa tai liedellä. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja valuta se sitten kakun päälle ja reunoille. Säilytä kakku jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Iki-ihana tarte tatin onnistuu myös persimoneista. Valitse keikauspiirakkaan napakat hedelmät, jotka pitävät muotonsa kypsennettäessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
2 t

Tarte tatin persimoneista

Ainekset

100
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
tomusokeria
1
kananmuna
Täyte
4
persimonia
100
g
voita
1
dl
sokeria
2
tähtianista
1
kanelitanko

Työvaiheet

  1. Kuutioi kylmä voi. Nypi se jauhojen ja sokerin kanssa kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Laita taikina tuorekelmussa jääkaappiin tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista persimoneista kannat ja puolita hedelmät. Mittaa voi ja sokeri pannuun. Sulata keskilämmöllä, lisää mausteet ja anna voi-sokeriseoksen karamellisoitua pikkuhiljaa 10 minuuttia. Lisää persimonit leikkuupinta alaspäin ja paista 5–8 minuuttia. Ota pannu pois levyltä.
  3. Kauli taikina noin 4 mm:n paksuiseksi pyöreäksi, hieman pannua isommaksi levyksi. Siirrä taikina kaulimen avulla varovasti pannuun persimonien päälle. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
  4. Anna tarte tatinin jäähtyä 5 minuuttia. Laita lautanen pannun päälle ja keikauta piiras varovasti lautaselle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Herkulliset cookiet saavat makunsa kuivatuista karpaloista ja valkosuklaahipuista. Keksit ovat parhaimmillaan sopivan kypsiksi paistettuina, jolloin ne ovat pehmeän sitkeitä. Anna keksien jäähtyä rauhassa tasaisella alustalla.

Vinkki! Taikina säilyy jääkaapissa, joten voit paistaa osan kekseistä seuraavana päivänä. Se kestää myös pakastamista.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
45–50 kpl
Valmistusaika
35 min + 2 h jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Karpalo-valkosuklaacookiet

Ainekset

175
g
valkosuklaata
5
dl
erikoisvehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
225
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
dl
sokeria
2
isoa kananmunaa
1
ps (145 g)
kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

  1. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Voit myös käyttää valmiita suklaahippuja.

  2. Sekoita kulhossa jauhojen joukkoon vaniljasokeri ja leivinjauhe.

  3. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokerit keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.

  4. Lisää munat voiseokseen yksitellen huolellisesti vatkaten.

  5. Kääntele joukkoon valkosuklaa ja karpalot. Lisää jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa vatkaamista. Nosta taikina jääkaappiin 2 tunniksi.

  6. Ota taikinasta ruokalusikkamitalla palloja ja laita ne leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa.

  7. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 10–14 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Jäähdytä ensin pellillä 10 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. Keksit saavat olla koostumukseltaan pehmeän sitkeitä.

Kommentit (2)

Vierailija

Missä vaiheessa jauhot ja voi yhdistetään? Taitaa reseptistä uupua jotain...

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiostasi, jauhoseos lisätään samassa vaiheessa kuin valkosuklaa ja karpalot. Lisään tiedon ohjeeseen!

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Klassikon uusi tyyli! Mehevöitä tutut mokkapalat punajuurella, ja ne häviävät lautaselta ennätysvauhtia.

Vinkki! Keitä punajuuret kypsiksi etukäteen, niin leipominen käy nopeammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuurimokkapalat

Ainekset

3–4
(450 g)
punajuurta
250
g
voita
dl
erikoisvehnäjauhoja
¾
dl
tummaa kaakaojauhetta
3
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
4
kananmunaa
4
dl
sokeria
Kuorrutus
100
g
voita
1
pkt (500 g)
tomusokeria
½–¾
dl
vahvaa kahvijuomaa
noin ½
tl
nestemäistä punaista tai violettia elintarvikeväriä
3
rkl
tummaa kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Keitä punajuuret kuorineen napakan kypsiksi, koosta riippuen 30–40 minuuttia. Jäähdytä,
    kuori ja raasta punajuuret.

  2. Sulata sillä aikaa voi ja anna jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  3. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

  4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  5. Lisää jäähtynyt voisula munavaahtoon. Kääntele joukkoon jauhoseos ja lopuksi punajuuriraaste. Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille.

  6. Paista noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  7. Sulata voi korkeareunaisessa kattilassa. Vatkaa tomusokeri ja kahvi kierrevatkaimella voin joukkoon. Ota 1 dl seosta erikseen ja lisää siihen elintarvikeväri. Sekoita kaakaojauhe lopun kuorrutuksen joukkoon.

  8. Levitä kaakaokuorrutus pohjan päälle ja valuta lusikalla punainen kuorrutus raidoksi. Vedä cocktailtikulla raitojen läpi vastakkaisiin suuntiin. Leikkaa mokkapalat vasta, kun kuorrutus on jähmettynyt.

Kommentit (0)