Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Klassikon uusi tyyli! Mehevöitä tutut mokkapalat punajuurella, ja ne häviävät lautaselta ennätysvauhtia.

Vinkki! Keitä punajuuret kypsiksi etukäteen, niin leipominen käy nopeammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuurimokkapalat

Ainekset

3–4
(450 g)
punajuurta
250
g
voita
dl
erikoisvehnäjauhoja
¾
dl
tummaa kaakaojauhetta
3
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
4
kananmunaa
4
dl
sokeria
Kuorrutus
100
g
voita
1
pkt (500 g)
tomusokeria
½–¾
dl
vahvaa kahvijuomaa
noin ½
tl
nestemäistä punaista tai violettia elintarvikeväriä
3
rkl
tummaa kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Keitä punajuuret kuorineen napakan kypsiksi, koosta riippuen 30–40 minuuttia. Jäähdytä,
    kuori ja raasta punajuuret.

  2. Sulata sillä aikaa voi ja anna jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  3. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

  4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  5. Lisää jäähtynyt voisula munavaahtoon. Kääntele joukkoon jauhoseos ja lopuksi punajuuriraaste. Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille.

  6. Paista noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  7. Sulata voi korkeareunaisessa kattilassa. Vatkaa tomusokeri ja kahvi kierrevatkaimella voin joukkoon. Ota 1 dl seosta erikseen ja lisää siihen elintarvikeväri. Sekoita kaakaojauhe lopun kuorrutuksen joukkoon.

  8. Levitä kaakaokuorrutus pohjan päälle ja valuta lusikalla punainen kuorrutus raidoksi. Vedä cocktailtikulla raitojen läpi vastakkaisiin suuntiin. Leikkaa mokkapalat vasta, kun kuorrutus on jähmettynyt.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pehmeäksi paahdettu myskikurpitsa sopii mainiosti ranskalaisen quichen täytteeksi. Valitse piirakkaan maukas juusto, joka antaa vastapainoa makealle kurpitsalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsaquiche

Ainekset

½
dl (40 g)
hasselpähkinää jauhettuna
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
100
g
voita
n. ½
dl
kylmää vettä
Täyte
½
myskikurpitsaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
½
pieni purjo
150
g
maukasta juustoa (esim. Appenzeller)
1
rkl
timjamia tai rosmariinia hienonnettuna
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
3
kananmunaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Jauha pähkinät tehosekoittimessa hienok­si. Yhdistä pähkinäjauhe, vehnäjauhot, suo­la ja voi, nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo, painele se kiekoksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese tai kuori ja viipaloi kurpitsa. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Levitä palat leivinpape­rille pellille ja valuta öljy päälle. Paahda uu­nissa pehmeiksi, noin 30 minuuttia.

  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla tasai­seksi levyksi (Ø n. 30 cm). Pingota leivin­paperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 24 cm). Nosta taikina vuokaan kaulimen avulla ja siisti taikinan reunat veitsellä 3–4 cm:n kor­keudelle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapis­sa puoli tuntia.

  4. Laita leivinpaperipala pohjataikinan pääl­le ja painoksi esimerkiksi kuivattuja hernei­tä. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia. Poista paino ja leivinpaperi, jatka paistamista 5 minuuttia.

  5. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuullota sitä halutessasi öljyssä pannussa muutama minuutti.

  6. Raasta juusto ja hienonna yrtti. Sekoita juusto, yrtti, kerma, ranskankerma, munat ja pippuri keskenään.

  7. Levitä purjot ja kurpitsat esipaistetulle pohjalle ja juusto-kermatäyte niiden päälle. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 mi­nuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jos pinta tummuu liikaa, peitä piirakka foliolla.

Vinkki Lisää täytteeseen hienonnettua kink­kua tai paistettua pekonia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Herkullinen sipulipiirakka koostuu rapeasta pohjasta ja kevyesti makeutuneista sipuleista. Leivo omasi!

Vinkki! Piirakan ainesmäärät on täsmätty suorakaiteen malliseen vuokaan, jonka koko on noin 20 cm x 30 cm. Piirakka onnistuu myös halkaisijaltaan 28-senttisessä vuoassa. Ainekset tuplaamalla piirakkaa saa kokonaisen pellillisen (koko 30 x 40 cm). Valitse tarkoitukseen reunallinen uunipelti ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaani-sipulipiiras

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
125
g
kylmää voita
1
kananmuna
n. 2
rkl
kylmää vettä
Täyte
800
g
salottisipulia
1
kananmuna
1
prk (200 g)
ranskankermaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
80
g
parmesaania (2 dl raastettuna)
Päälle
3–4
timjaminoksaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
3
rkl
pinjansiemeniä
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Parmesaani-ranskankerma
3
rkl
parmesaania raastettuna
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1
tl
sitruunamehua
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa. Kuutioi voi, lisää se jauhoihin ja nypi mu­rumaiseksi. Sekoita kananmuna joukkoon. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina pysyy hyvin koossa, mutta ei ole liian kos­teaa. Muotoile taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteenmuotoiseksi tiiviiksi palaksi, kääri kelmuun ja anna viilentyä jääkaapissa vähintään tunti.
  2. Kauli taikina jauhotetulla leivinpaperilla noin 26 cm x 36 cm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä pohja papereineen vuokaan (20 cm x 30 cm).

  3. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

  4. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Sekoita ranskankerma, suola ja pippuri joukkoon. Levitä seos taikinalle. Raasta par­mesaani ja ota siitä 3 rkl sivuun, levitä loput piirakalle. Asettele sipulit tiiviisti päälle. Ri­pottele timjaminlehdet, sokeri ja suola piira­kalle. Paista piirakkaa uunissa 30 minuuttia.

  5. Sekoita piirakalle kastike lopusta parme­saaniraasteesta, ranskankermasta, sitruuna­mehusta ja mustapippurista.

  6. Koristele piirakka pinjansiemenillä ja leh­tipersiljalla ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mustapippuria omenapiirakassa? Lainasimme idean Australian Master­chef -kisasta. Testaa ja tykästy!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen omenapiirakka

Ainekset

Taikina
5
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
175
g
kylmää voita
½–¾
dl
kylmää vettä
Täyte
800
g
omenoita
1
vaniljatanko
3
rkl
voita
4
tähtianista
1
tl
mustapippuria myllystä
dl
fariinisokeria
Lisäksi
1
rkl
voita vuokaan
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola keske­nään. Kuutioi voi, lisää se jauhoihin ja nypi murumaiseksi. Lisää ½ dl vettä ja sekoita tasaiseksi, lisää tilkka vettä tarvittaessa. Muotoile taikinasta tiivis pallo, laita kelmulle ja paina litteäksi kiekoksi. Kääri taikina kel­muun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Kuori ja kuutioi omenat. Halkaise vanilja­tanko. Sulata voi pannussa vaniljatangon, tähtianisten ja pippurin kanssa. Lisää sokeri ja omenat. Paista sekoitellen noin 5 minuut­tia. Ota pannu pois liedeltä ja anna täytteen jäähtyä sillä aikaa, kun kaulit taikinan.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka (Ø noin 24 cm). Ota taikinasta 1/3 erikseen. Kauli isompi pala jauhotetulla alustalla muutama sentti piirasvuokaa suuremmaksi ja siisti taikinan reunat. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan.

  4. Poista vaniljatanko ja tähtianikset ome­natäytteestä ja levitä täyte piirakkapohjalle. Kauli loppu taikina jauhotetulla pöydällä le­vyksi ja ota siitä muotilla kuvioita. Asettele ne täytteen päälle ja voitele kananmunalla.

  5. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes taikina on kypsä. Suojaa pinta foliolla, jos taikinakuviot tummuvat liikaa.

Vinkki Kaipaatko omenapiirakkaan kane­lia? Lisää sitä teelusikallinen taikinaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Helppo suolainen piirakka syntyy valmiista lehtitaikinasta, fetasta ja miniluumutomaateista. Kun muistat ottaa taikinalevyn ajoissa sulamaan, piirakka on nopeasti valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Feta-tomaattipiirakka

Ainekset

1
pkt (600 g)
lehtitaikinaa (iso levy)
1
prk (3,3 dl)
ruokakermaa
3
kananmunaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
fetaa
1
rs (250 g)
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
3
säilöttyä paahdettua paprikaa (esim. Royal)
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Ota taikinalevy huoneenlämpöön sulamaan noin tunti ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  3. Kauli taikinalevy hiukan ohuemmaksi ja nosta se piirasvuokaan (35 cm x 25 cm).

  4. Sekoita kerma, kananmunat, suola ja pippuri kulhossa. Murenna feta joukkoon. Kaada seos piirakkapohjalle.

  5. Halkaise tomaatit, paloittele paprikat ja hienonna rosmariini. Ripottele ne piirakan pinnalle.

  6. Paista piirakkaa 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Kommentit (0)