
Klassikon uusi tyyli! Mehevöitä tutut mokkapalat punajuurella, ja ne häviävät lautaselta ennätysvauhtia.
Vinkki! Keitä punajuuret kypsiksi etukäteen, niin leipominen käy nopeammin.
Punajuurimokkapalat
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä punajuuret kuorineen napakan kypsiksi, koosta riippuen 30–40 minuuttia. Jäähdytä,
kuori ja raasta punajuuret. -
Sulata sillä aikaa voi ja anna jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
-
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
-
Lisää jäähtynyt voisula munavaahtoon. Kääntele joukkoon jauhoseos ja lopuksi punajuuriraaste. Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille.
-
Paista noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Sulata voi korkeareunaisessa kattilassa. Vatkaa tomusokeri ja kahvi kierrevatkaimella voin joukkoon. Ota 1 dl seosta erikseen ja lisää siihen elintarvikeväri. Sekoita kaakaojauhe lopun kuorrutuksen joukkoon.
-
Levitä kaakaokuorrutus pohjan päälle ja valuta lusikalla punainen kuorrutus raidoksi. Vedä cocktailtikulla raitojen läpi vastakkaisiin suuntiin. Leikkaa mokkapalat vasta, kun kuorrutus on jähmettynyt.