Soppa365Tiinapekuri on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.

Hurjan helpoissa hämähäkinseitti-muffineissa maistuu pehmeä laku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Seittimuffinit

Ainekset

100
g
voita
2
munaa
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
3
(à 19 g)
lakutoffeepatukkaa (Kick)
Kuorrute
1
dl
vispikermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
Koristeluun
valmista lakukastiketta
Lisäksi
12
tukevaa muffinivuokaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Lisää taikinaan voisula ja sekoita tasaiseksi.
  2. Jaa taikina vuokiin. (Voit halutessasi nostaa paperivuoat vielä muffinipellille.) Leikkaa lakutoffeepatukat neljään osaan ja paina yksi pala jokaiseen muffinivuokaan, noin puoliväliin taikinaa. Paista noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Valmista kuorrute. Vaahdota vispikerma. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kuorruta jäähtyneet muffinit veitsen avulla. Pursota lakukastikkeesta spiraali kuorrutteeseen ja vedä hammastikulla viivoja keskeltä reunoille, jolloin saat seittikuvion pinnalle.

Kommentit (2)

Vierailija

Nyt ei kyllä ollu hyvä resepti. Uunissa yliaikaa eli 13 min ja pohja jäi raa'aksi. Ja päällinen oli väritön ja kova.

Vierailija

..jatkoa..sitten kun saa sulatettu Kickin päällyseksi, se on niin kuumaa, että kädet palaa. Lopuksi kuvio jäähtyy heti joten "seitin" muidostaminen on mahdotonta.
Kiukku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Eton mess -marenkijälkiruoka tehdään tällä kertaa valmismarengeista. Niiden sijaan jälkkärissä panostetaan valkosuklaakinuskikastikkeeseen sekä vadelmien marinadiin, johon lorautetaan seljankukkamehua. Nokare pehmeää mascarponevaahtoa liittää maut yhteen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Eton mess vadelmasta ja seljankukasta

Ainekset

250
g
vadelmia
1
rkl
tomusokeria
1
rkl
seljankukkamehutiivistettä
1
rkl
hienonnettua minttua
Mascarponevaahto
2
dl
vispikermaa
1
prk (250 g)
mascarponea
1
rkl
tomusokeria
2
rkl
seljankukkamehutiivistettä
Valkosuklaakinuski
100
g
valkosuklaata
2
dl
kuohukermaa
dl
fariinisokeria
ripaus
suolaa
Päälle
tuoreita vadelmia ja marenkeja

Työvaiheet

  1. Sekoita tomusokeri, mehutiiviste ja hienonnettu minttu vadelmien joukkoon ja anna mehustua 30 minuuttia.

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele mascarpone, tomusokeri ja mehutiiviste varovasti joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia.

  3. Tee valkosuklaakinuski. Sulata valkosuklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Mittaa kerma, fariinisokeri ja suola toiseen kattilaan ja keitä 8 minuuttia usein sekoitellen. Kaada suklaasula joukkoon ja siirrä sivuun. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

  4. Laita kulhojen pohjalle mascarponevaahtoa ja päälle seljankukkavadelmia. Kaada päälle valkosuklaakinuskia. Murskaa pinnalle marenkeja ja koristele vadelmilla.

Vinkki! Seljankukkamehutiiviste on kätevä maustaja, jolla mehustat muutkin marjat kesäkakkujen päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Brownie toimii loistavasti myös vegaanisena ja on parhaimmillaan seuraavana päi­vänä, kun se on levännyt yön yli jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
15 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaabrownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
100
g
margariinia
¾
dl
aquafabaa
1
dl
sokeria
½
dl
siirappia
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
cashewpähkinöitä
KORISTELUUN
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Valuta aquafaba eli kikhernesäilykkeen liemi talteen. Paloittele suklaa kulhoon ja mittaa joukkoon margariini. Sulata mikrossa varovasti useammassa pätkässä ja sekoita välillä.

  2. Yhdistä kulhossa aquafaba, sulatettu suklaa, sokeri ja siirappi. Sekoita hyvin. Lisää jauhot ja pähkinät. Sekoita.

  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele tomuttamalla pintaan kaakaojauhetta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mehevä, tuorejuustokuorrutuksella viimeistelty kesäkurpitsakakku on sukua porkkanakakulle. Taikinaan uppoaa yksi kokonainen kesäkurpitsa. Leivo loppukesän ihanin kakku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 h + kakun jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsakakku

Ainekset

1
noin 300 g
kesäkurpitsa karkeaksi raastettuna
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
dl
sokeria
3
kananmunaa (M-koko)
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
kanelia
½
tl
suolaa
1
dl
rouhittuja pekaanipähkinöitä
Kuorrutus
150
g
pehmeää voita
150
g
maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
2
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
2–3
rkl
sitruunamehua
1–2
tl
luomusitruunan kuorta hienoksi raastettuna

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa öljy ja sokeri sähkövatkaimella keskenään. Lisää kananmuna kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.

  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonna pähkinät. Kääntele kaikki vuorotellen taikinaan.

  4. Voitele ja korppujauhota noin 1,75 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen leipävuoka. (Voit paistaa kakun myös halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjaisessa kakkuvuoassa. Kiinnitä tällöin leivinpaperi pohjan ja reunan väliin ja voitele ja korppujauhota reunat.) 

  5. Kypsennä kakkua uunin alimmalla tasolla noin 50–55 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua, levitä kakun päälle leivinpaperi paistamisen loppuvaiheessa. Tarkista kypsyys tikulla: kun tikkuun tarttuu vain meheviä murusia, kakku on valmis. Anna kakun vetäytyä noin vartti, ennen kuin irrotat tai kumoat sen vuoasta vadille.

  6. Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä. Vatkaa kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vadelma ja passiohedelmä on vastustamaton yhdistelmä. Glukoosisiirapin avulla niistä saa ihanat hedelmäjätskit, jotka eivät muutu hileisiksi jäätyessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
10 min + jäätyminen noin 6 h
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-passiohedelmämehujää

Ainekset

6
passiohedelmää
300
g
tuoreita vadelmia
1
rkl + 6 rkl
glukoosisiirappia
1
rkl + 1,5 rkl
vaaleaa siirappia

Työvaiheet

  1. Lusikoi passiohedelmien hedelmäliha kulhoon. Lisää 1 rkl glukoosisiirappia ja 1 rkl vaaleaa siirappia. Soseuta tasaiseksi. Jaa 6 mehujäämuottiin. Laita pakastimeen noin 1,5 tunniksi.

  2. Soseuta vadelmat, paseeraa siemenet halutessasi pois. Lisää 6 rkl glukoosisiirappia ja 1,5 rkl vaaleaa siirappia ja soseuta uudelleen tasaiseksi. Kaada mehujäämuotteihin jääneen passiohedelmäkerroksen jälkeen. Pakasta vielä vähintään 4 tuntia.

Kommentit (0)