Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 289 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell
Nam! Ihana brownie maistuu kerman ja tuoreiden marjojen kera.
Nam! Ihana brownie maistuu kerman ja tuoreiden marjojen kera.

Mehevä suklaakakku käy kaikille. Sen voit leipoa edellisten juhlien jämäkonvehdeista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton himobrownie

Ainekset

200
g
Fazerinaa tai tummaa suklaata
200
g
voita
2
dl
sokeria
4
kananmunaa
1
dl
perunajauhoja
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi. Sulata seos mikrossa tiuhaan sekoittaen.
  3. Vaahdota sokeri ja munat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita suklaaseos joukkoon. Lisää perunajauho, kaakaojauhe ja suola ja kääntele sekaisin.
  4. Painele pala leivinpaperia uunivuokaan (n. 15 x 20 cm) ja kaada taikina sen päälle. Kypsennä brownieta noin 30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja sisus vielä pehmeä. Anna jäähtyä.
  5. Tarjoa kermavaahdon ja marjojen kanssa.

Vinkki! Voit käyttää brownieen ylijäämäsuklaat tai konvehdit, jos on käynyt niin oudosti, ettei kaikkia ole syöty.

Huom! Muista tarkistaa, sisältääkö käyttämäsi suklaa vehnää, jos brownien täytyy olla täysin gluteeniton.

 

Kommentit (11)

MarttaMahdoton

voiko käyttää muuta sokeria?

Äiti

Keliaakikko ei voi syödä Fazerinaa. Ja muutenkin esim.oma tyttäreni ei voi syödä mitään suklaita joissa maininta saattaa sisältää vehnää. Tämä on tärkeä huomioida että pelkkä jauhojen pois jättö ei tee tästä gluteenitonta. Tarkkuutta ohjeisiin ettei joku keliaakikko saa oireita kun joku tekee tällä ohjeella hänelle tarjottavaa.

Vierailija

Sama huomio kuin edellä eli Fazerina ei ole gluteeniton, joten ei saisi missään nimessä mainostaa tätä gluteenittomana reseptinä!

Keliaakikko

Olin tulossa kommentoimaan samaa kuin edellinen. Itse saisin tästä todennäköisesti oireita (jos Fazerinaa käytetty). Toivoisin tarkkuutta silloin kun käytetään sanaa "gluteeniton".

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Kiitos kommenteista. Lisäsin tuonne huomion, että kannattaa tarkistaa käytettävä suklaa, jos leivonnaisen tulee olla täysin gluteeniton.

Himobrownienainen

Kiitos reseptistä! Tätä on tarkoitus kokeilla tuparitarjoiluna. Jos tuplaan annoksen ja teen pellillisen, kestääkö kypsymisessä kuinka paljon kauemmin (tai ollenkaan kauemmin?) kuin yksinkertaisessa reseptissä? Toki seuraamallakin selviää, mutta pelkään leivonnaisen kuivahtamista...

Juupista

Kyllä keliaakikko voi syödä fazerinaa, koska se on "saattaa sisältää vehnää" -tuote. Keliakialiiton mukaan tällaisia tuotteita voi syödä silloin tällöin. Todellakin aion kokeilla tätä reseptiä!

Glu

Tämä keliaakikko ei ainakaan voi syödä Fazerinaa. Jos joku itse tekee valinnan, että syö sellaista mitä ei suositella, niin that's fine. Minä en syö, enkä halua, että kenenkään minulle leipomat ihanuudet jää minulta syömättä reseptin väärän tiedon vuoksi. Se on harmillista molemmille.

Vierailija

Gluteeniton tai ei, olen tehnyt tällä ohjeella jo monta kertaa ja nappiin menee! Korvaan puolet perunajauhoista mantelijauhoilla, ja koostumus senkun paranee. Ihan parasta tietysti on helppous; sekoita tämä tähän ja uuniin! Annan kyllä olla sen kolmisen varttia, muuten jää liian löysäksi.

Vierailija

Käy kaikille? Tuolla reseptillä tehtynä ongelmia olisi vain yllä jo mainitun keliaakikon lisäksi laktoosi-intolerantilla, kananmuna-allergikolla ja vegaaneilla. Heidän kohdalla tämä resepti ei siis muuta mitään normaalitilanteesta. Ihmiset, joilla ei itsellä tai lähipiirissä ole ruokarajoitteita, eivät usein ymmärrä alkuunkaan näitä asioita. Eivät ilkeyttään, vaan siksi, että se on täysin vierasta ja vaatii perehtymistä. Resepti sinällään vaikuttaa herkulliselta, mutta miettikää nyt vähän mitä kirjoitatte.

Diabeetikon vaimo

Eikä käy resepti sellaisenaan myöskään diabeetikolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Kaura ja omena ovat upea makupari. Tämän leivän vilja on kokonaan kauraa. Vuokaleipä on oikein helppo valmistaa. Suutuntuma on mukavan rouheinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paisto 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-kauravuokaleipä

Ainekset

3
dl
omenamehua
2
tl
sokeria
2
tl
suolaa
35
g
hiivaa
2
dl
kauraleseitä
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
omanasosetta
2
dl
kaurajauhoja
2
rkl
kaura- tai rypsiöljyä

Työvaiheet

Kuumenna omenamehu kädenlämpöiseksi.
Lisää sokeri, suola, murennettu hiiva, kauraleseet ja -hiutaleet.
Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna omenasose kädenlämpöiseksi. (Kattilassa tai mikrossa)
Sekoita taikinan joukkoon omenasose, kaurajauhot ja öljy.
Vaivaa tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi joko yleiskoneella tai käsin.

Nosta taikina voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 2 litraa) ja tasoita pinta.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä tunnin ajan.
Paista 190-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Kumoa ja anna jäähtyä hetki ennnen leikkaamista.
Nauti vaikkapa Oivariinin ja luomu brie-juuston kera.

Kommentit (2)

LauraC
Seuraa 
Liittynyt24.10.2015

Onnistuuko gluteenittomista kaurajauhoista, -hiutaleista ja -leseistä?

Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Nämä astetta terveellisemmät keksit onnistuvat koululaisiltakin. Ihana banoffeen maku syntyy maapähkinävoilla ja banaanilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pehmeät banoffee-keksit

Ainekset

2
(yli)kypsää banaania
½
dl
makeuttamatonta maapähkinävoita
1
kananmuna
2
dl
pikakaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
kardemummaa
Koristeeksi
banaaniviipaleita ja/tai kuivattuja banaanilastuja, toffeekastiketta tai maapähkinävoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Muussaa banaanit kulhossa, joukkoon saa jäädä sattumia. Sekoita maapähkinävoi ja muna joukkoon. Lisää kaurahiutaleet ja ripottele leivinjauhe ja kardemumma tasaisesti päälle. Sekoita.
  3. Jaa taikina kymmeneksi nokareeksi pellille leivinpaperin päälle. Levitä nokareet ohuemmiksi kekseiksi.
  4. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat kypsiä pohjastakin. Anna jäähtyä hetki.
  5. Koristele keksit banaaniviipaleilla ja/tai murustetuilla banaanilastuilla. Lisää päälle toffeekastiketta tai maapähkinävoita.

Vinkki! Koristelemattomat keksit sopivat myös pienille lapsille.

Kommentit (0)

Töyhtöhyyppä on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 38 keittokirjaan.

Vaihtoehdoksi feta-kesäkurpitsapihveille, jotka eivät pysy kasassa ilman reipasta "munakastukea". Jos käytettävissä on perunamuhennoksen jämät, niitä voi käyttää jatkeena. Tarjoa salaatin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 hengelle (n. 20 pientä pihviä)
Valmistusaika
20min + 30-60min. Nesteenpoistoseisotus
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-kesäkurpitsapihvit

Ainekset

1
kpl
kesäkurpitsa, normaalia "myymäläkokoa"
2
kpl
kananmunia
1
paketti
Grillijuustoa tai halloumia
1
tl
timjamia
2
kpl
keskikokoista sipulia
1-2
Valkosipulin kynttä
1
rkl
perunajauhoja
öljyä
paistamiseen

Työvaiheet

Raasta juusto ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Purista kurpitsasta nestettä, jätä juustokurpitsaseos valumaan (juuston suola irrottaa nestettä) aikatalusi mukaan. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi, kuullota ne, jäähdytä vähän. Lisää seokseen perunajauho ja munat, sekoita. Muotoile käsin tai lusikalla pieniksi pihveiksi. Paista öljyisessä pannussa miedolla lämmöllä, jotta kananmuna ehtii hyytyä ja saat pihvit käännettyä.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.

Kaalilaatikko on erittäin herkullinen ja täyttävä arkiruoka. Kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla iso annos, sillä se kestää oikein hyvin pakastamisen. Kerma pehementää kaalin makua ja tämä maistuu lapsillekkin. Tämä resepti on myös mummoni bravuuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
30 min + paistaminen 1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen kaalilaatikko

Ainekset

1,5
kg
keräkaalia
3
kpl
porkkanoita
2
kpl
sipulia
1,5
dl
riisi-ohra-seosta
1,5
litraa
lihalientä
500
g
naudan paistijauhelihaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
valkopippuria
1/2
tl
paprikajauhetta
2
rkl
tuoretta persiljaa tai meiramia
2
dl
ruokakermaa (punainen maito sopii myös)
30
g
voita
3
rkl
tummaa siirappia

Työvaiheet

1. Halkaise kaali ja koverra kova kanta pois.
Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.
Kuori sipulit. Hienonna ne silpuksi.
Kuori ja pilko porkkanat.

2. Kuumenna lihaliemi isossa kattilassa kiehuvaksi.
Lisää joukkoon riisi-ohra-seos, porkkanat ja kaali.
Anna muhia kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen.

3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumalla pannulla.
Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja -persilja, sekä mausteet.
Valuta kaaliseoksesta pois neste, mutta säästä se.
Sekoita ruskistettu jauheliha kaaliseoksen joukkoon.

4. Kaada kaali-jauhelihaseos isoon voideltuun uunivuokaan.
Kaada päälle 5 dl kaalin kietinlientä ja ruokakerma.
Laita kaalilaatikon päälle vielä siirappia ja voinokareita.

5. Lämmitä uuni 175 asteeseen. (Kiertoilma-uuni 160 asetta)
Paista kaalilaatikkoa vähintään 1,5 h. Pinta saa ruskistua.
Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan.
Halutessasi voit viimeistellä kaalilaatikon persiljalla.
Tarjoile puolukkahillon kera.

Kommentit (3)

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Kirla

Receptet är mycket klart och tydligt på finska. Svårt att förstå vad du menar med översättningen.