Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 318 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell
Nam! Ihana brownie maistuu kerman ja tuoreiden marjojen kera.
Nam! Ihana brownie maistuu kerman ja tuoreiden marjojen kera.

Tämä mehevä suklaabrownie on gluteeniton. Voit leipoa sen paitsi tummasta suklaasta, myös vaikka edellisten juhlien jämäkonvehdeista. Varmista ennen leivontaa käyttämiesi suklaiden gluteenittomuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton himobrownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata ja/tai muuta gluteenitonta suklaata
200
g
voita
2
dl
sokeria
4
kananmunaa
1
dl
perunajauhoja
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi. Sulata seos mikrossa tiuhaan sekoittaen.
  3. Vaahdota sokeri ja munat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita suklaaseos joukkoon. Lisää perunajauho, kaakaojauhe ja suola ja kääntele sekaisin.
  4. Painele pala leivinpaperia uunivuokaan (n. 15 cm x 20 cm) ja kaada taikina sen päälle. Kypsennä brownieta noin 30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja sisus vielä pehmeä. Anna jäähtyä.
  5. Tarjoa kermavaahdon ja marjojen kanssa.

Vinkki! Voit käyttää brownieen ylijäämäsuklaita tai konvehteja. Varmista niiden gluteenittomuus ennen leipomista.

 

Kommentit (13)

MarttaMahdoton

voiko käyttää muuta sokeria?

Äiti

Keliaakikko ei voi syödä Fazerinaa. Ja muutenkin esim.oma tyttäreni ei voi syödä mitään suklaita joissa maininta saattaa sisältää vehnää. Tämä on tärkeä huomioida että pelkkä jauhojen pois jättö ei tee tästä gluteenitonta. Tarkkuutta ohjeisiin ettei joku keliaakikko saa oireita kun joku tekee tällä ohjeella hänelle tarjottavaa.

Vierailija

Sama huomio kuin edellä eli Fazerina ei ole gluteeniton, joten ei saisi missään nimessä mainostaa tätä gluteenittomana reseptinä!

Keliaakikko

Olin tulossa kommentoimaan samaa kuin edellinen. Itse saisin tästä todennäköisesti oireita (jos Fazerinaa käytetty). Toivoisin tarkkuutta silloin kun käytetään sanaa "gluteeniton".

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Kiitos kommenteista. Lisäsin tuonne huomion, että kannattaa tarkistaa käytettävä suklaa, jos leivonnaisen tulee olla täysin gluteeniton.

Himobrownienainen

Kiitos reseptistä! Tätä on tarkoitus kokeilla tuparitarjoiluna. Jos tuplaan annoksen ja teen pellillisen, kestääkö kypsymisessä kuinka paljon kauemmin (tai ollenkaan kauemmin?) kuin yksinkertaisessa reseptissä? Toki seuraamallakin selviää, mutta pelkään leivonnaisen kuivahtamista...

Juupista

Kyllä keliaakikko voi syödä fazerinaa, koska se on "saattaa sisältää vehnää" -tuote. Keliakialiiton mukaan tällaisia tuotteita voi syödä silloin tällöin. Todellakin aion kokeilla tätä reseptiä!

Glu

Tämä keliaakikko ei ainakaan voi syödä Fazerinaa. Jos joku itse tekee valinnan, että syö sellaista mitä ei suositella, niin that's fine. Minä en syö, enkä halua, että kenenkään minulle leipomat ihanuudet jää minulta syömättä reseptin väärän tiedon vuoksi. Se on harmillista molemmille.

Vierailija

Gluteeniton tai ei, olen tehnyt tällä ohjeella jo monta kertaa ja nappiin menee! Korvaan puolet perunajauhoista mantelijauhoilla, ja koostumus senkun paranee. Ihan parasta tietysti on helppous; sekoita tämä tähän ja uuniin! Annan kyllä olla sen kolmisen varttia, muuten jää liian löysäksi.

Vierailija

Käy kaikille? Tuolla reseptillä tehtynä ongelmia olisi vain yllä jo mainitun keliaakikon lisäksi laktoosi-intolerantilla, kananmuna-allergikolla ja vegaaneilla. Heidän kohdalla tämä resepti ei siis muuta mitään normaalitilanteesta. Ihmiset, joilla ei itsellä tai lähipiirissä ole ruokarajoitteita, eivät usein ymmärrä alkuunkaan näitä asioita. Eivät ilkeyttään, vaan siksi, että se on täysin vierasta ja vaatii perehtymistä. Resepti sinällään vaikuttaa herkulliselta, mutta miettikää nyt vähän mitä kirjoitatte.

Diabeetikon vaimo

Eikä käy resepti sellaisenaan myöskään diabeetikolle.

Fefe

Harmittaa kyllä, että reseptin tekijöiltä näyttää menevän vehnätön ja gluteeniton sekaisin. Ne ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Vaikka tarkistaisi, että suklaa on vehnätön niin se ei välttämättä ole gluteeniton ja päinvastoin. Reseptin ainesosien tarkastaminen on tietenkin jokaisen omalla vastuulla, mutta toivoisin myös reseptin laatijoilta tarkkuutta. Teillä on mahdollisuus olla lisäämässä ihmisten tietoisuutta erityisruokavalioista.

Tämän kommentin tarkoitus ei ole piikitellä vaan oikeasti toivon, että ihmisten tietoisuus allergioista lisääntyisi. Vehnälle allerginen lapseni sai vahingossa vehnää. Hän sai kolme annosta adrenaliinia ja kortisonia suoneen. Joutui silti teholle. Siksi allergiat on minulle niin tunteita herättävä asia.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvistä huomioista. Muutin nyt reseptin aineslistaa niin, että eri käänteissä puhutaan nimenomaan gluteenittomasta suklaasta. Näin tämä hauska idea jämäkonvehtien käytöstä toimii gluteenittomassakin ohjeessa, jos käyttämiensä konvehtien tai muun suklaan sopivuuden varmistaa ensin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2502 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Peltibebe tyydyttää isommankin makeannälän. Lusikoi kahvikuorrute rennoin vedoin beben päälle ja koristele hasselpähkinöillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20–24 palaa
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mokkabebe XL

Ainekset

Pohja
200
g
pehmeää voita
dl
sokeria
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoja
Täyte
150
g
pehmeää voita
1
dl
kahvikermaa
½
dl
vahvaa, kylmää kahvia
1
kananmunankeltuainen
¾
dl
sokeria
rkl
maissitärkkelysjauhoja
Kuorrutus
n. 4
dl
tomusokeria
3
rkl
vahvaa, kylmää kahvia
Lisäksi
hasselpähkinöitä
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa muna seokseen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina jauhojen avulla leivinpaperille ohueksi, noin uunipellin kokoiseksi levyksi. Kypsennä uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
    Anna jäähtyä.

  2. Varmista, että täytteeseen tuleva voi on huoneenlämpöistä ja kahvi on kylmää. Laita aineet voita lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes täyte sakenee kiisselimäiseksi, tähän menee muutama minuutti. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Vaahdota voi sähkövatkaimella. Vatkaa sitten kiisseli voivaahtoon. Levitä täyte bebepohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

  4. Sekoita tomusokeri ja kahvi kulhossa. Valuta kuorrute täytteen päälle ja tasoita pinta tarvittaessa ohuella lastalla. Koristele levy hasselpähkinöillä ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2502 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tuoretta siikaa, pari limettiä ja reilu kou­rallinen karhunlauk­kaa. Tässähän jää ceviche toiseksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Laukkamarinoitu siika

Ainekset

400
g
siikafileetä
1
dl
karhunlaukkaa
2
limettiä
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
viherpippuria
2
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kala ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet laakeaan reunalliseen astiaan.
  2. Hienonna laukka ja ripottele se kalan pinnalle.
  3. Pese limetit ja raasta toisesta limetistä kuori kulhoon. Purista molempien limettien mehu joukkoon. Lisää oliiviöljy, sokeri, suola ja viherpippuri. Sekoita ja kaada kastike kalan päälle.
  4. Ripottele kaprikset pinnalle. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2502 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Tämä kohokas ei taatusti lässähdä! Suklainen mousse jäädytetään reunojen yli leivinpaperin avulla.

Viinisuositus: Suklaakohokkaan kanssa maistuu Churchill Reserve Port, 9,30 e/0,2 l. Tämä portviini on luonnollisesti makea, melko täyteläinen ja jopa kypsän kirsikkainen. Yhdistelmästä tulee tuhti ja makean herkullinen. Aivan toisenlainen, kepeämpi kokonaisuus syntyy, kun...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Jäädytetty suklaakohokas

Ainekset

100
g
maitosuklaata
100
g
tummaa suklaata
1
rkl
appelsiini- tai sitruunalikööriä
3
dl
kuohukermaa
3/4
dl
tomusokeria
2
kananmunankeltuaista
n. 2
rkl
tummaa kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Ota kaksi kananmunaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

  2. Paloittele suklaat. Sulata ne vesihauteessa tai varovasti mikrossa lyhyin sykäyksin välillä sekoittaen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita likööri jäähtyneeseen suklaasulaan.

  3. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Siivilöi tomusokeri vaahtoon ja sekoita kevyesti. Älä vatkaa vaahtoa kovaksi,
    ettei siitä tule rakeista.

  4. Erottele keltuaiset huoneenlämpöisistä kananmunista. Sekoita keltuaiset suklaaseokseen. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos.

  5. Vuoraa 6 pientä pakastuksenkestävää vuokaa (noin ¾ dl) leivinpaperisuikaleilla, joiden reuna ulottuu muutaman sentin vuoan reunaa korkeammalle. Jaa suklaaseos vuokiin ja peitä kelmulla. Pakasta kohokkaita vähintään 4 tuntia.

  6. Siivilöi kaakaojauhetta pinnalle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi
    marjojen tai hedelmien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2502 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapea pohja, kirpeänmakeaa raparperitäytettä ja pehmeää marenkia. Ihana raparperihyvepiirakka maistuu täydelliseltä kookos-vaniljakastikkeen seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperihyvepiirakka

Ainekset

Pohja
2
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
fariinisokeria
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
100
g
pehmeää voita
1
kananmunankeltuainen
Täyte
7
dl
raparperia ohuina viipaleina
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
perunajauhoja
3
kananmunankeltuaista
25
g
voita
Marenki
4
kananmunanvalkuaista
1
dl
sokeria
1
sitruunan kuori
Lisäksi
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Tee ensin kookos-vaniljakastike (ohje alla).

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet, lisää voi ja nypi murumaiseksi. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen nopeasti taikinaan ja säästä valkuainen marenkiin. Painele taikina piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista uunissa noin 15 minuuttia.

  3. Pese ja viipaloi raparperit. Laita raparperi, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä muutama minuutti, kunnes raparperi pehmenee mutta palat pysyvät ehjinä.

  4. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa talteen marenkia varten. Purista mehu pieneen kulhoon. Sekoita perunajauhot sitruunamehuun. Erottele keltuaiset ja valkuaiset, lisää keltuaiset sitruunaseokseen ja säästä valkuaiset marenkiin.

  5. Kaada sitruuna-keltuaisseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kuumaan raparperiseokseen. Kuumenna sekoittaen muutama minuutti, kunnes täyte saostuu. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita voi nokareina täytteeseen. Anna jäähtyä marengin valmistamisen ajan.

  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri muutamassa erässä vaahtoon ja jatka vatkaamista pari minuuttia tai kunnes marenki on kiiltävää ja kiinteää. Kääntele sitruunankuori marenkiin.

  7. Lusikoi raparperitäyte esipaistetulle pohjalle. Levitä marenkivaahto tasaiseksi kerrokseksi päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on vaalean ruskeaa.

  8. Tarjoa hyve lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Kookos-vaniljakastike

Ainekset

½
vaniljatanko
1
prk (4 dl)
kookosmaitoa (rasvaa 18 %)
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja

Työvaiheet

  1. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolikkaasta siemenet pieneen kattilaan. Laita myös kaavittu vaniljatangon puolikas kattilaan.

  2. Lisää muut aineet ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa pari kertaa ja siirrä sitten pois liedeltä.

  3. Poista vaniljatangon puolikas ja jäähdytä kastike kylmäksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Hei! Tämä näyttää ihan superhyvälle. Ja mikä parasta,ohjeessa menee keltuaiset ja valkuaiset "tasan". Monesti ohjeessa jää käyttämättä jommat kummat. Kiitos469