Me Naiset on lisännyt 1246 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Koko pellin omenapiirakasta riittää isollekin porukalle. Täytteessä yhdistyvät kaksi suosikkia: juustokakku ja omenapiirakka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen omenapiirakka

Ainekset

3
kauramuropohjaa
10
omenaa
3
munaa
400
g
tuorejuustoa
1
dl
kermaa
dl
sokeria
½
dl
maapähkinävoita
½
dl
suolapähkinöitä
½
dl
saksanpähkinöitä

Työvaiheet

  1.  Sulata taikinat. Anna niiden sulaa noin tunti huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.
  2. Pese omenat ja kuori halutessasi. Leikkaa omenoista neljä palaa rangan ympäriltä. Siivuta ohuiksi siivuiksi.
  3. Kauli taikinat leivinpaperin päällä pellille sopivaksi levyksi. Nosta leivinpaperi pellille. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  4. Riko munat kulhon pohjalla. Sekoita joukkoon kerma, tuorejuusto, sokeri ja maapähkinävoi. Levitä täyte pohjan päälle. Asettele omenasiivut tuorejuustotäytteeseen. Paista 30 minuuttia eli kunnes täyte on kiinteytynyt ja piirakka alkaa ruskistua.
  5.  Koristele pähkinöillä.

Kommentit (4)

Vierailija

Ei yhtään sellaista piirakkaa ,jonka pohja-aineet olisi kotona heti leipomista varten ,aina tyssäsi jonkun aineen puuttumiseen.

Remonttimiehen kommentti

Äitini leipoi "Pähkinäistä omenapiirakkaa" ja minä tarjosin sitä kotimme remonttimiehelle. Mies söi sitä hiljaa mutustellen, laski välillä lusikkansa ja piti taukoa. Syötyään palan loppuun hän huokaisi tyytyväisenä: "En ole ikinä syönyt näin hyvää omenapiirakkaa! Oma edesmennyt äitini voitti kyllä leivontakilpailuja."

Seuraavana päivänä hän keskeytti yhtäkkiä remonttipohdintamme ja kysyi: "Onkohan se piirakan resepti salainen vai voisinkohan saada sen vaimolleni?"

Olen täysin samaa mieltä asiasta työmiehen kanssa. Tuskin maltan odottaa, että keittiöremppa valmistuu. Pääsen sitten itsekin sitä kokeilemaan!

Kiitos parhaasta omppupiirakkareseptistä! Toivottavasti sen laatijakin näkee nämä terveiset :)

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Kiitos kommentistasi! Ilo kuulla, että tästä tuli suosikki :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2378 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Raikas ja mehevä pomelopiirakka koukuttaa jo ensimmäisestä palasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pomelo-marenkipiirakka

Ainekset

Pohja
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhoja
1
dl
fariinisokeria
100
g
voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
1
kananmuna
Täyte
½–1
pomeloa (4 dl soseutettuna)
5
keltuaista
dl
sokeria
50
g
voita tai margariinia
2
tl
vaniljasokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
5
valkuaista
dl
sokeria
1
dl
paahdettuja suolattuja manteleita
½
ruukkua
minttua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sekoita pohjan aineet monitoimikoneessa tai käsin murotaikinaksi. Painele taikina irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (Ø 23 cm). Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  3. Kuori ja lohko pomelo. Nylje lohkot kalvottomiksi. Kalvo lähtee käsin irrottamalla.  Soseuta pomelon hedelmäliha sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi.
  4. Erottele keltuaiset kananmunista. Säästä valkuaiset. Laita keltuaiset, sokeri, soseutettu pomelo ja voi kattilaan. Hauduta sekoitellen noin 7 minuuttia tai kunnes seos sakenee. Lisää vaniljasokeri ja suola.
  5. Kaada täyte piirakkapohjalle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia eli kunnes täyte hyytyy.
  6. Ota piirakka uunista ja nosta uunin lämpö 250 asteeseen.
  7. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Rouhi mantelit ja hienonna minttu. Lisää puolet manteleista ja mintusta piiraan päälle. Lusikoi valkuaisvaahto pinnalle ja paista piirasta noin 5 minuuttia eli kunnes marenki saa kauniin värin. Koristele piirakka lopuilla manteleilla ja mintulla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 178 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Henri Alén KUVA Elvi Rista

Tämä Espanjasta ja Meksikosta tuttu keitto on sukua ranskalaiselle bouillabaisselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen keitto merenelävistä, Sopa de mariscos

Ainekset

1
vihreä chili
1
punainen suippopaprika
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
tl
aniksen siemeniä
1
tl
kuminan siemeniä
tilkka rypsiöljyä
1
tl
sokeria
ripaus savustettua paprikajauhetta
1
tlk
laadukasta tomaattimurskaa
noin 1
l
kanalientä
400
g
vaalea kalaa paloiteltuna, esimerkiksi kuhaa tai ahventa
200
g
jättikatkaravunpyrstöjä
1
kg
puhdistettuja sinisimpukoita
2
limetin mehu
1
ruukku
korianteria hienonnettuna
suolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Poista paprikasta myös siemenkota ja paloittele malto. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuullota kuminan ja aniksen siemenet tilkassa öljyä. Lisää heti mukaan paloitellut vihannekset ja kuullota viisi minuuttia. Lisää mukaan sitten sokeri, savustettu paprikajauhe ja tomaattimurska sekä kanaliemi.
  3. Anna hautua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Lisää sitten mukaan paloiteltu kala, ravut sekä sinisimpukat. Anna hautua kannen alla noin viisi minuuttia. Kun simpukat ovat auenneet, lisää mukaan limetin mehu ja hienonnettu korianteri. Mausta keitto vielä suolalla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 713 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Tämän suklaakakun ainekset ovat luultavasti jo kaapissasi. Kakku on paitsi maailman helpoin, myös vegaaninen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
10 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo suklaakakku

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
½
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
dl
kauramaitoa
1
dl
kuumaa kahvia
Vuokaan
(vegaanista) margariinia ja korppujauhoja
Lisäksi
(vegaanista) jätskiä ja tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, sokerit, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään.
  2. Lisää öljy, kauramaito ja kuuma kahvi. Sekoita vispilällä nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista, ettei taikina sitkisty.
  3. Voitele ja korppujauhota pieni rengasvuoka (tilavuus noin 1,5 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.
  4. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se vadille. Tarjoa lämpimänä jätskin ja minkä tahansa marjojen kanssa.

Vinkki! Jos maltat antaa kakun jäähtyä, se leikkautuu kauniimmin.

Kommentit (2)

Vierailija

Tämmöistä olen tehnyt 80-luvulta alkaen. Jos jäähdyttää kakun ja kuorruttaa tomusokeri-kaakao-keiju-kuorrutteella, saa luxus-version.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, kyseessä on hyväksi havaittu ja helppo tapa tehdä suklaakakku, josta on varmasti erilaisia versioita. Kiitos kuorrutusvinkistä!

Bilberry Hill on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Rapeakuorinen gluteeniton pähkinäpataleipä.
Rapeakuorinen gluteeniton pähkinäpataleipä.
Viiden desin taikinasta leipoutuu reilun kokoinen leipä.
Viiden desin taikinasta leipoutuu reilun kokoinen leipä.

Rouhean rustiikkinen ja pähkinäinen gluteeniton pataleipä on helppo leipoa, sillä taikinaa ei tarvitse vaivata vaan ainekset sekoitetaan keskenään rennolla otteella ja jätetään kohoamaan yön yli huoneenlämpöön💚. Itse leivänkin voi muotoilla taikinakulhossa, joten ylimääräistä tiskiä ja sotkua ei...

Gluteenittomasta leivästä paistuu ihanan rapeakuorinen ja kuohkea sisältä. Pähkinäsattumat antavat pataleipään mukavaa purutuntua ja lisämakua. Voit käyttää leipoessa erilaisia pähkinäsekoituksia tai vain yhtä pähkinälaatua. Kuvan pataleipä sisältää manteleita ja erilaisia pähkinöitä....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
12 h kohotus+ 1 h paisto
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton pähkinäpataleipä

Ainekset

5
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa tai siirappia (tai sokeria)
1,5
rkl
psylliumjauhetta
2
tl
kuivahiivaa
1
dl
pähkinöitä, osittain hienonnettuna
1
dl
gluteenittomia pikakaurahiutaleita
1
dl
gluteenitonta kaurajauhoa
4
dl
gluteenitonta jauhoseosta

Työvaiheet

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen suola ja hunaja ja vispilöi mukaan psylliumjauhe. Anna seoksen turvota 5 -10 minuuttia.

2. Sekoita keskenään omassa astiassaan ¾ dl pähkinöitä sekä kaikki loput ainekset (hiiva myös) ja lisää seos lämpimään veteen ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi (älä vaivaa). Lopputuloksen tulisi näyttää jähmeältä kaurapuurolta.

3. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä (huoneenlämmössä) reilusti yön yli, eli noin 12-14 tuntia.

4. Laita seuraavana aamuna uuni lämpiämään 250 C asteeseen. Laita kannellinen pata tai muu uunissa paistamiseen sopiva astia kylmään uuniin kuumenemaan.

5. Ota kuuma pata uunista ja voitele se ruokaöljyllä tai vuoraa leivnpaperilla, ettei paistaessa leipä tartu kiinni pataan. Laita hanasta kylmä vesi juoksemaan hiljalleen ja kastele kädet hyvin. Ota taikina märillä käsillä taikinakulhosta ja muotoile siitä pallomainen leipä (taikinakulhoa apuna käyttäen). Jos taikina uhkaa tarttua käsiin, kastele välillä käsiä vuoron perään ihan reilusti juoksevassa vedessä. Kun olet muotoillut leivän, laita se kuumaan pataan ja ripottele/painele taikinan päälle loput (¼ dl) murskatuista pähkinöistä. Sulje pata kannella tai foliolla.

6. Paista leipää 250 C asteessa hieman uunin keskikohtaa alemmalla tasolla, kansi päällä 55 minuuttia. Ota kansi pois ja paista leipää vielä noin 5 minuuttia, kunnes leipä on kypsä ja kauniin värinen.

Anna leivän jäätyä hyvin ritilän päällä, leikkaa viipaleita tarjolle ja nauti 😍!

Kommentit (0)