
Koko pellin omenapiirakasta riittää isollekin porukalle. Täytteessä yhdistyvät kaksi suosikkia: juustokakku ja omenapiirakka.
Pähkinäinen omenapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata taikinat. Anna niiden sulaa noin tunti huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.
- Pese omenat ja kuori halutessasi. Leikkaa omenoista neljä palaa rangan ympäriltä. Siivuta ohuiksi siivuiksi.
- Kauli taikinat leivinpaperin päällä pellille sopivaksi levyksi. Nosta leivinpaperi pellille. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
- Riko munat kulhon pohjalla. Sekoita joukkoon kerma, tuorejuusto, sokeri ja maapähkinävoi. Levitä täyte pohjan päälle. Asettele omenasiivut tuorejuustotäytteeseen. Paista 30 minuuttia eli kunnes täyte on kiinteytynyt ja piirakka alkaa ruskistua.
- Koristele pähkinöillä.
Ei yhtään sellaista piirakkaa ,jonka pohja-aineet olisi kotona heti leipomista varten ,aina tyssäsi jonkun aineen puuttumiseen.
Kiitos kommentistasi, se oli varmaan tarkoitettu omenapiirakka-artikkeliimme. Oletko kokeillut Sharlotkaa? Siihen tarvitaan vain munia, sokeria ja jauhoja.
Äitini leipoi "Pähkinäistä omenapiirakkaa" ja minä tarjosin sitä kotimme remonttimiehelle. Mies söi sitä hiljaa mutustellen, laski välillä lusikkansa ja piti taukoa. Syötyään palan loppuun hän huokaisi tyytyväisenä: "En ole ikinä syönyt näin hyvää omenapiirakkaa! Oma edesmennyt äitini voitti kyllä leivontakilpailuja."
Seuraavana päivänä hän keskeytti yhtäkkiä remonttipohdintamme ja kysyi: "Onkohan se piirakan resepti salainen vai voisinkohan saada sen vaimolleni?"
Olen täysin samaa mieltä asiasta työmiehen kanssa. Tuskin maltan odottaa, että keittiöremppa valmistuu. Pääsen sitten itsekin sitä kokeilemaan!
Kiitos parhaasta omppupiirakkareseptistä! Toivottavasti sen laatijakin näkee nämä terveiset :)
Kiitos kommentistasi! Ilo kuulla, että tästä tuli suosikki :)