
Suloisten éclair-leivosten päälle ripotellut kuivatut ruusunlehdet kertovat, miltä täyte maistuu. Lisää ruusuvettä mitan kanssa, sillä se dominoi makuja helposti liikaa.
Vadelma-ruusu-éclairit
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee kreemi. Kiehauta maito ja kerma kattilassa. Nosta kattila liedeltä. Erottele munien keltuaiset. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys kulhossa keskenään. Lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi. Kaada kolmasosa maito-kermaseoksesta keltuaisseokseen. Kaada seos takaisin kattilaan lopun maidon ja kerman joukkoon.
-
Kypsennä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes täyte on kiiltävää ja sakenee. Lisää ruusuvesi ja anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta täyte sitten jääkaappiin jäähtymään.
-
Tee tuulihattutaikina. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pursota taikinasta pellille 7 cm:n pituisia ja 1 cm:n paksuisia pätkiä. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, kunnes éclairien pinta on kullanruskea. Jäähdytä.
-
Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää elintarvikeväri. Kasta leivonnaisen päällipuoli suklaaseen. Koristele kuivatuilla ruusun terälehdillä ja vadelmajauheella. Anna jähmettyä.
-
Halkaise éclairit pitkittäin. Täytä ruusukreemillä ja vadelmilla.
Tuulihattutaikina
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita maito, vesi, voi, sokeri ja suola kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes voi on sulanut.
-
Lisää jauhot kuuman nesteen joukkoon. Alenna lämpöä ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä samalla puuhaarukalla sekoittaen, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta ja muodostaa taikinapallon, noin pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja siirrä taikina jäähtymään yleiskoneen kulhoon tai taikinakulhoon. Anna taikinan jäähtyä vähän kädenlämpöä lämpimämmäksi.
-
Riko kananmunat astiaan, josta voit kaataa ne yksi kerrallaan taikinan joukkoon.
-
Vatkaa taikina valmiiksi yleiskoneessa tai tavallisella sähkövatkaimella. Vatkaa taikinaa keskinopeudella ja lisää joukkoon yksi kananmuna kerrallaan.
-
Taikina on valmis, kun se on kiiltävää ja koostumukseltaan pehmeää, mutta pursotettavaa.
-
Laita taikina pursotinpussiin, jonka olet tarvittaessa varustanut tyllalla.