Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2191 reseptiä.
Linkitetty 291 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pyörittele omenaviipaleet sitruunassa ja upota taikinaan. Lopputuloksena on pehmeän kostea omenakakku, joka vie kielen.

Anna omenakakun jäähtyä ennen tarjoamista, jolloin sen maku ja rakenne ovat parhaimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Firenzeläinen omenakakku

Ainekset

125
g
voita
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
3
kananmunaa (M-koko)
dl
sokeria
dl
täysmaitoa
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
4-5
keskikokoista omenaa
1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
3
rkl
pinjansiemeniä paahdettuna
(tomusokeria)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 24 cm). Voitele vuoan reunat.
  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä noin 5 minuuttia. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito, voi ja sitruunankuoriraaste. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele seos munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
  4. Kuori ja viipaloi sillä aikaa omenat. Sekoita sitruunamehu omenoihin.
  5. Levitä omenaviipaleet esipaistetulle pohjalle. Jatka kypsentämistä noin 35 minuuttia. Kakku jää rakenteeltaan kosteaksi.
  6. Paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 1 minuutti. Ripottele siemenet kakun päälle.
  7. Tarjoa kakku jäähtyneenä. Siivilöi halutessasi tomusokeria pinnalle.

Kommentit (12)

Lenautanbär

Vau mikä ohje. Pakko leipoa ensi tilassa!

Jossu

Todella outo resepti! Pieni jauhomäärä ja melko reilu voimäärä teki pohjasta täysin likilaskuisen. Sitruuna taas sai happamien omenoiden kanssa silmät ihan viiruksi hapokkuuden kanssa. Onneksi lisäsin itse sokeria jo paistovaiheessa
omenoiden päälle joten sai jotenkin syötyä. En tee uudelleen!

Sannuli79
Seuraa 
Liittynyt18.7.2017

Minäkin tein tätä ja taikina oli kyllä tosi löysää. Kakkua piti pitää uunissa toisella erää reilu tunti että siitä sai edes melkein kypsän, mutta vuokaa vasten olevat reunat menivät tosi ruskeiksi ja sitkeiksi ja omenoistakin tuli aika tummia vaikka laitoin leivinpaperin päälle reilun puolen tunnin paistamisen jälkeen. Minusta leivinjauheen määrä vaikutti reilulta vehnäjauhojen määrään nähden ja arvelin vielä kokeilla samaa reseptiä lähiaikoina kaksinkertaistamalla vehnäjauhojen määrän, ellei reseptiä tekijän toimesta päivitetä nesteiden tai jauhojen määrän osalta järkevämpään suuntaan. Maku oli kyllä reunoja lukuunottamatta hyvä, mutta ulkonäkö vähän epäilyttävä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, tällaiset huomiot ovat meille kullanarvoisia! Leivoimme kakun ohjeen mukaan täällä toimituksessa ja tarkensimme reseptiä hieman. Esipaistoaikaa pidensimme viidellä minuutilla, jotta omenaviipaleet pysyvät taikinan pinnalla paremmin. Paistotaso saa olla koko kypsennyksen ajan uunin alin ritilätaso, jotta omenat eivät tummu liikaa ja sisus ehtii kypsyä loppuun.

Lopputulos on pannarimaisen kostea mutta sokerikakkumaisen kuohkea. Parhaimmillaan kakku on jäähtyneenä. Leikkasimme ensimmäiset palat kun kakku oli vielä kuumaa, mutta maku ja rakenne paranivat, kun kakku sai odotella pöydällä tunnin.

Toivottavasti innostut kokeilemaan vielä uudelleen!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Reseptin laatija oli myös testannut kakun uudelleen. Leivinjauheen määrä on nyt muutettu yhteen teelusikalliseen, joka riittää mainiosti kakkuun. Pahoittelut ja kiitokset kommenttien lähettäjille!

Maale

Laittaisin pohjataikinaan kaurahiutaleita, sopii maultaan erinomaisesti omenan kanssa ja tekee pohjasta täyteläisemmän.

Pirjoterhi

Tein muuten ohjeen mukaan mutta esipaistoin 15 minuuttia ja toisessa vaiheessa pidin 10 minuuttia kauemmin uunissa. Tuli oikein hyvä kakku. Omenat upposivat kivasti löysän taikinan sisään. Hyvää sekä lämpimänä että kylmänä.

Rifka

Oli kivan erilainen omenakakku. Onnistui hyvin ja maistui erinomaiselta vaniljakastikkeen kanssa. Teen varmasti uudelleen!

RiSu

Ohjeen mukaan tein, mutta tuli kyllä niin "kostea" että!   Aivan tinakaisen, paksun pannarin  oloinen. Pitääkö sen siis ollakin tuollainen?  Hyvän makuinen kyllä, mutta jää  toiste tekemättä.

Joskus muulloinkin olen ihmetellyt näitä n.s. leipureita.   

Kun munavaahtoon lisätään suuria määriä maitoa/kermaa ja vielä sulatettua voita desi-kaupalla, niin tulos EI voi olla kuohkea - sorry vaan!

Harmittaa kun  eds kokeilin, ja hyvät aineet menee ihan kuin hukkaan.

Rifka kehuu, mutta Ritva kyllä moittii.

Elukka

Omituinen ohje. Lopputulos on tiivis omenoilla päällystetty pannukakku. Ei siis lainkaan kakkumainen, eikä makukaan häikäissyt. Ei jää reseptivihkoon.

Herkkua

Todella hyvä, mehevä, kostea ja maukas tuli (ei yhtään pannukakkumainen tai sitruunasta kirpeä). Sekoitin kaikki ainekset varovasti lastalla käännellen todella kuohkeaan muna- sokerivaahtoon.

Omenat olivat kirpeitä ja lisäsin niihin vähän kanelia ja mantelirouhetta sitruunan lisäksi ja annoin kaiken upota taikinaan. Aika uunissa oli juuri tuo mikä ohjeessa. Vaniljajäätelöä kaveriksi ja ai nam!

Käyttäjä16934
Seuraa 
Liittynyt6.8.2019

Todella hyvä kakku. Tein jo toisen kerran
Aivan ihana se erilainen pohja, ihanan kostea, en voi yhtyä yllä olevien mielipiteeseen. Tein juuri niillä aineilla ja määrillä kun ohjeessa oli. Kiitos ohjeen laatialle 👍 Hmmm. Kyllä se tehdään taas jossain vaiheessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2191 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kun pääruoka on valmistettu ja grilli sammutettu, kuvun alla jälkilämmössä tekeytyvät vielä vaahtokarkeilla kuorrutetut suklaa-mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahtokarkkipannu

Ainekset

1
rs (500 g)
mansikoita
2
ps (à 175 g)
suklaahippuja
2
rkl
maitoa
1
ps (150 g)
isoja vaahtokarkkeja
LISÄKSI
1
pkt (200 g)
Carneval-keksejä

Työvaiheet

  1. Poista mansikoista kannat ja leikkaa isoimmat mansikat muutamaan osaan. Laita mansikat valurautapannuun. Lisää suklaa ja maito. Puolita isot vaahtokarkit ja laita ne suklaan ja mansikoiden päälle pannuun tiiviiksi kerrokseksi.

  2. Kypsennä vaahtokarkkipannua grillin jälkilämmössä kuvun alla 5–8 minuuttia, kunnes vaahtokarkit saavat hieman väriä, tai 220-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

  3. Herkuttele jälkiruoka Carneval-kekseillä dippaillen.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Jos rakastat yksinkertaista, mehevää ja mureaa raparperipeltipiirakkaa, tämä ohje on sinua varten. Kun mausteita on vienosti, raparperin ihana kesäinen maku pääsee pääosaan.

Tähän peltipiirakkaan uppoaa puoli kiloa raparperia. Suurin osa ohuiksi viipaleiksi leikatuista raparperinvarsista sekoitetaan valmiiksi taikinaan, minkä jälkeen seos levitetään pellille. Näin raparperit jakautuvat tasaisesti ja kypsyessään mehevöittävät pohjan.

Osansa piirakan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
20 min + 35 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiirakka pellillä

Ainekset

200
g
voita tai margariinia
3
munaa (M-koko)
dl
sokeria
6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
rouhittua kardemummaa
1
tl
jauhettua inkivääriä
¼
tl
suolaa
2
dl
maitoa
500
g
raparperia (noin 1 l raparperipaloja)
Pinnalle
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne muna-sokerivaahtoon yhdessä jäähtyneen voisulan kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon maito.
  4. Huuhdo raparperit ja kuori ne ohuelti tarvittaessa. Leikkaa raparperit poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Sekoita reilu puolet raparperista taikinaan. 
  5. Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Ripottele päälle loput raparperinpalat ja sokeri.
  6. Kypsennä piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Paloittele hieman jäähtyneenä ja tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Tiikerikakku
Tiikerikakku

Tiikerikakku on kuivakakuista parhain ja aateliaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
15 min taikina + 5o min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Tiikerikakku

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
3
kpl
munia
2
tlk
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
3
dl
jauhoja
3
rkl
kaakaojauhoa
3
rkl
kermaa (tai voi sulaa)

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Ota voi pehmenemään huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen leivontaa
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri
3. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla vatkaten
4. Sekoita jauhot keskenään ilman kaakaojauhetta ja kaada seos kulhoon
5. Ota 1/3 taikinaa erilleen, ja lisää siihen kaakaojauho ja kermta (tai voi sula)
6. Laita taikina kerroksittain voideltuun ja korppujahotettuun vuokaan. Aloita vaalealla

Paista 175 asteessa 50-60 min

Kommentit (0)

Juhlava mansikkajuustokakku raparperi-toscapohjalla hurmaa maullaan! Kakussa on täyteläisen makea raparperipiiras ja rapea toscakuorrute sekä raikas mansikkajuustokakku. Halutessaan pohjan ja kuorrutteen voi tehdä jo kahta päivää ennen tarjoilemista. Juustokakku-kerroksen voi tehdä päivän ennen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h + jäähtyminen 1 h + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava mansikkajuustokakku raparperi-toscapohjalla

Ainekset

Raparperipohja:
2
kpl
kananmunia
1
dl
fariinisokeria
75
g
voita
2,5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa
1
tl
kanelia
200-250
g
raparperia (n. 2-3 vartta)
Toscakuorrute:
100
g
mantelilastuja
75
g
voita
1
dl
sokeria
2
rkl
maitoa
2
rkl
vehnäjauhoja
Mansikkajuustokakku-kerros:
500
g
kotimaisia mansikoita (sekä pakaste että tuore käy)
10
kpl
liivatelehtiä (luomu)
3
dl
vispikermaa
250
g
mascarponea
2
tl
vaniljasokeria
1/2
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu:
tuoreita mansikoita
raparperia
sitruunamelissaa tai minttua

Työvaiheet

Pohja:
Laita uuni lämpeämään 180-asteeseen.
Pingota irtopohjavuoan (halkasijaltaan 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Vaahdota kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Siivilöi jauhoseos munasokeri-vaahdon joukkoon.
Kaada taikinaan sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen.
Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Viipaloi raparperit ja ripottele ne taikinan pinnalle.
Esipaista piiraspohjaa 20 minuuttia.

Toscakuorrute:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes se kiehahtaa.
Kaada kuorrute esipaistetun piiraspohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Paista pohjaa vielä 15 minuuttia.
Ota piiras uunista ja anna jäähtyä vähintään tunnin ajan, mielellään kauemmin.

Mansikkajuustokakku-kerros:
Soseuta tuoreet tai sulatetut pakastemansikat.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vispikerma jämäkäksi vaahdoksi.
Lisää mansikkasoseen joukkoon mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri.
Sekoita mansikkamascarpone-seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi.
Lisää kuuman mehuun liivatelehdet joista on puristettu ylimääräinen vesi pois.
Tarkista että liivatteet sulavat kokonaan ja lisää tarvittaessa pieni tilkka kiehuvaa vettä.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mansikkaseokseen.
Viimeisenä kääntele täytteen joukkoon kermavaahto. Tarkista maku.
Täyte on melko löysää, mutta se kyllä hyytyy jääkaapissa!
Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Viimeistely:
Irrota kakku vuosta ja siirrä tarjoiluastiaan.
Koristele haluamallasi tavalla.
Nauti! :)

Kommentit (3)

Vierailija

Missä vaiheessa pohja paistetaan kypsäksi? Ohjeessa puhutaan vain esipaistamisesta.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Kiitos huomiosta, pohjaa paistetaan tosiaan vielä toscakuorrutuksen levittämisen jälkeen 15 minuuttia, mutta olin unohtanut kirjoittaa sen ohjeeseen. Nyt korjasin tuon! :)

Kakku kakkuna, piirakka piirak...

Siksi monivaiheinen kakkupiirakkayhdistelmä, että jätän kokeilematta. Epäonnistumisen riski on suuri, ja jos vaivannäkö ei palkitse, ottaa kyllä päähän. Toisekseen kymmenen liivatetta tuorejuustokakussa on paljon, liian paljon. Kolmanneksi epäilen, että pohjan rapeus kärsii, kun tuorejuustotäyte tulee päälle, joten mitenköhän nämä aineyhdistelmät tosiasiassa sitten toimiikaan?! 🧐