
Superhelppo omenagalette leivotaan valmiiseen murotaikinapohjaan. Pinnalla rouskuu rapea pähkinämuru, joka saa makunsa kardemummasta.
Omenagalette
Ainekset
Työvaiheet
-
Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Kauli se sitten leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Siirrä paperi taikinoineen pellille.
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja viipaloi omenat. Pirskottele niille sitruunamehua. Levitä omenaviipaleet piiraspohjalle, jätä reunoista noin 5 cm:n kaistale ilman täytettä.
-
Yhdistä pähkinät, sokeri, jauhot ja kardemumma. Levitä seos omenoille. Ripottele voi nokareina päälle.
-
Taittele taikinan reunat täytteen päälle. Voitele reuna kananmunalla ja paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä.
-
Tarjoa jäähtynyt galette kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Omenapiirakka suomeksi.
Hyvää on.