Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
13:40 | 21.1.2022

Palsternakkakakku

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Porkkana ei suinkaan ole ainut juures, joka sopii kakkuihin. Tämä herkku saa mehevyytensä palsternakasta ja tuorejuustokuorrutteesta.

 Porkkanakakusta on otettu mallia esimerkiksi kesäkurpitsakakkuun, ja tällä kertaa tähtenä on hurmaava palsternakka.

Valmista kakku pieneen kakkuvuokaan, niin saat tuorejuustokuorrutusta myös kakkukerrosten väliin. Taikinan joukkoon tulee pähkinöitä. Voit hienontaa ne tasaisesti tai jättää muutamia hiukan isompia muruja, joista saa mukavaa rakennetta suupaloihin. Kakku sekä kuorrute maustetaan appelsiinin mehulla ja kuorella.

Kakkutaikina valmistuu helposti vaahdottamalla munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sen jälkeen käännellään joukkoon kosteat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kakkua paistetaan uunissa hiukan alle tunti, jonka jälkeen sen on hyvä antaa jäähtyä ennen leikkaamista.

Tuorejuustokuorrutus valmistuu vaivattomasti vain sekoittamalla ainekset keskenään. Kakun koristelussa voi käyttää esimerkiksi appelsiininkuorta ja pähkinöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12
1 t + 45 min + kakun jäähtyminen
Keskivaikea

Palsternakkakakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

350
g
kuorittuja palsternakkoja
1
appelsiinin kuoriraaste
2
tl
appelsiinimehua
3
kananmunaa
2½
dl
sokeria
1½
dl
öljyä
3½
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
piparkakkumaustetta
2
tl
leivinjauhetta
100
g
saksanpähkinöitä
Kuorrutus
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
vaniljatuorejuustoa
100
g
pehmeää voita
1½
dl
tomusokeria
2
tl
appelsiinimehua
Päälle
appelsiinin kuorta
saksanpähkinöitä

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (ø 15 cm) leivinpaperilla.
  2. Kuori ja raasta palsternakat hienoksi. Pese ja raasta appelsiinin kuori. Purista mehu.
  3. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää palsternakkaraaste, appelsiinin kuoriraaste, mehu ja öljy. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Hienonna pähkinät joukkoon. Kääntele kuivat ainekset palsternakkaseokseen.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia.
  5. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan. Leikkaa pohja kahteen osaan.
  6. Vatkaa kuorrutuksen ainekset nopeasti sekaisin keskenään.
  7. Levitä puolet kuorrutuksesta kakkupohjan kerrosten väliin, ja levitä loput kuorrutuksesta rennosti kakun päälle. Koristele pähkinöillä ja appelsiinin kuorella.
Lisää aiheesta
  • Porkkana-inkivääripiirakka
Tilaa Glorian ruoka & viini
Palsternakka
kakut
leivonta
makea leivonta
Sokerileipuri
Kemut

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Lyonin kana

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini