
Porkkana ei suinkaan ole ainut juures, joka sopii kakkuihin. Tämä herkku saa mehevyytensä palsternakasta ja tuorejuustokuorrutteesta.
Porkkanakakusta on otettu mallia esimerkiksi kesäkurpitsakakkuun, ja tällä kertaa tähtenä on hurmaava palsternakka.
Valmista kakku pieneen kakkuvuokaan, niin saat tuorejuustokuorrutusta myös kakkukerrosten väliin. Taikinan joukkoon tulee pähkinöitä. Voit hienontaa ne tasaisesti tai jättää muutamia hiukan isompia muruja, joista saa mukavaa rakennetta suupaloihin. Kakku sekä kuorrute maustetaan appelsiinin mehulla ja kuorella.
Kakkutaikina valmistuu helposti vaahdottamalla munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sen jälkeen käännellään joukkoon kosteat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kakkua paistetaan uunissa hiukan alle tunti, jonka jälkeen sen on hyvä antaa jäähtyä ennen leikkaamista.
Tuorejuustokuorrutus valmistuu vaivattomasti vain sekoittamalla ainekset keskenään. Kakun koristelussa voi käyttää esimerkiksi appelsiininkuorta ja pähkinöitä.
Palsternakkakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (ø 15 cm) leivinpaperilla.
- Kuori ja raasta palsternakat hienoksi. Pese ja raasta appelsiinin kuori. Purista mehu.
- Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää palsternakkaraaste, appelsiinin kuoriraaste, mehu ja öljy. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Hienonna pähkinät joukkoon. Kääntele kuivat ainekset palsternakkaseokseen.
- Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia.
- Anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan. Leikkaa pohja kahteen osaan.
- Vatkaa kuorrutuksen ainekset nopeasti sekaisin keskenään.
- Levitä puolet kuorrutuksesta kakkupohjan kerrosten väliin, ja levitä loput kuorrutuksesta rennosti kakun päälle. Koristele pähkinöillä ja appelsiinin kuorella.
Mitä on piparkakkumausteessa?
Moikka! Piparkakkumausteseos sisältää pomeranssia, kanelia, neilikkaa ja inkivääriä.