
Amerikkalaishenkinen paistettu juustokakku kypsennetään hitaasti miedossa lämmössä. Näin se säilyttää silkkisen rakenteensa eikä lähde halkeilemaan. Mikäli et halua valmistaa kakun päälle kiillettä, voit koristella kakun marjoilla tai tuoreilla hedelmillä.
Tämän kakun pohjana on amerikkalaistyylinen kypsennetty juustokakku ja päällä kerros mangokiillettä. Aivan tavallinen juustokakku ei ole kyseessä, sillä osa tuorejuustosta on vaihdettu raikkaaseen rahkaan.
Pehmeän koostumuksen salaisuus on yksinkertainen. Kakku kypsennetään todella matalassa lämpötilassa, jolloin tuorejuusto-rahkaseokseen lisätyt kananmunat ja keltuaiset sitovat täytteen muuttamatta sitä kovaksi tai rakeiseksi.
Tärkeintä on ottaa kakku uunista silloin, kun sen täyte on vielä tutisevaa. Kuuman seoksen kypsyminen jatkuu nimittäin vielä uunin ulkopuolellakin. Kun kakku on jäähtynyt, sen voi siirtää vuoassaan jääkaappiin, jolloin rakenne kiinteytyy leikattavaksi.
Pehmeä rahkajuustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita kakun valmistus hienontamalla digestivekeksit yleiskoneessa tai esimerkiksi perunasurvimella kulhossa.
- Sulata voi ja kaada se keksimurujen päälle. Sekoita hyvin.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja taputtele keksimurut pohjalle hyvin tiiviisti. Voit nostaa keksimurukerrosta hivenen myös vuoan reunoille.
- Valmista seuraavaksi täyte sekoittamalla maitorahka, tuorejuusto ja sokeri hyvin keskenään joko yleiskoneessa lapavatkainta käyttäen tai kulhossa vispilällä.
- Lisää kananmunat ja keltuaiset ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
- Lisää lopuksi kerma sekä passio- ja sitruunamehu ja sekoita vielä hyvin. Kaada täyte vuokaan.
- Paista kakkua miedossa 130 asteen lämmössä noin 50–60 minuuttia, kunnes se on hyytynyt, mutta silti keskeltä pehmeän ”tutiseva”. Kakku kypsyy loppuun jäähtyessään ja ei halkeile niin helposti, kun sitä ei paista täysin kypsäksi. (Huom. Uunit saattavat olla erilaisia, eikä lämpötila ole aina niin korkea kuin mittari osoittaa. Tarkkaile kakun kypsymistä ja kypsennä tarvittaessa ohjeen aikaa kauemmin.)
- Anna kakun jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja siirrä se sitten kylmään jäähtymään vähintään kolmeksi tunniksi.
- Kun kakku on jäähtynyt, valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa sitruunamehu ja mangosose kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä kuumaksi, mutta älä anna kiehua. Nosta liivatteet vedestä ja purista niistä enin vesi pois. Kaada kulhossa oleva vesi pois. Lisää liivatteet kuuman mangososeen joukkoon ja sekoita erittäin hyvin, kunnes liivatteet ovat sulaneet.
- Anna mangokiilteen jäähtyä hetken aikaa ja lusikoi se sitten juustokakun päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.
- Irrota kakku vuoasta varovasti. Irrottaminen on helpompaa, kun pyöräytät kakun reunoja pitkin ensin terävällä veitsellä.
- Nosta juustokakku varovasti tarjoiluastialle ja koristele se suklaamunan puolikkailla asettamalla niitä limittäin toistensa päälle.
60 minuuttia ei riitä, sisältä ihan valuva.
Mulla oli uunissa 62 min ja kunnon jäähdytys, siis monta tuntia ja oli aivan täydellistä.
Kannattaa käyttää juuri sen kokoista vuokaa kuin reseptissä sanotaan. Tuollainen tuuman paksuinen juustokakku onnistuukin hyvin noilla ohjeilla mutta jos tekee kakun pienempään vuokaan, siitä tulee paksumpi ja se tarvitsee pidemmän paistoajan.
terveisin
oikea kokki