Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Löysikö banoffee haastajansa? Kun vaihdat banaanin ananakseen, saat tietenkin pinoffeen. Tämä herkkujen herkku valmistuu ilman uunia.

Banoffee on alkuperältään englantilainen jälkiruokaherkku, jonka nimi on yhdistelmä sanoista banaani ja toffee. Siinä keksimuruista ja voisulasta valmistettu pohja päällystetään banaaniviipaleilla, dulce de lechella eli notkealla toffeella ja kermavaahdolla.

Pinoffee on puolestaan leikkimielisesti nimetty banoffeen pikkusisko, jossa banaani on vaihdettu ananakseen.

Helpoiten tarkoitukseen sopivat säilykeananakset. Ne kannattaa valuttaa kunnolla ennen käyttöä, jotta piirakkaan ei kerry ylimääräistä kosteutta. Täytteeksi voi myös paloitella tuoretta ananasta, jonka maku on usein säilykeversioita hapokkaampi.

Ananasten alle levitetään tuttuun tapaan kerros karamellisoitua kondensoitua maitoa eli dulce de lechea.

Kaupan leivontatarvikehyllyllä kannattaa olla tarkkana, että valitsee käyttöönsä oikean purkin.

Karamellisoitu kondensoitu maito on kuin paksua toffeekastiketta, jossa on ihanan paahteinen maku. Sitä käyttämällä herkku valmistuu nopeasti.

Tavallinen makeutettu kondensoitu maito on puolestaan löysää ja vaaleaa. Sen voi kuitenkin karamellisoida itse keittämällä säilykepurkkia avaamattomana kiehuvassa vedessä kannen alla puolitoista tai kaksi tuntia. Jos toffeeta kuluu paljon, samalla kannattaa keittää useampi purkillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + pohjan jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pinoffee

Ainekset

175
g
digestivekeksejä
75
g
suolapähkinöitä
100
g
voita
Täyte
2
dl
vispikermaa
1
tlk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
tlk
ananaspaloja
(Päälle
kaakaojauhetta tai suklaarouhetta)

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit ja suolapähkinät koneella. (Tai laita keksit muovipussiin ja nuiji kaulimella ja hienonna pähkinät veitsellä).

  2. Sulata voi ja sekoita keksi-suolapähkinärouheen joukkoon.

  3. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun (noin 22 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan tunniksi. Vaahdota kerma. Avaa karamellisoitu kondensoitu maito ja sekoita kinuskia lusikalla. Valuta ananaspalat mehusta. Nosta vuoka huoneenlämpöön ja irrota pohja vuoasta varovasti veitsen avulla.

  4. Lusikoi kovettuneen pohjan päälle kinuski tasaiseksi kerrokseksi. Lado kinuskin päälle ananasrenkaat. Levitä pinnalle kermavaahto. (Koristele kaakaojauheella tai suklaarouheella.) Tarjoa heti.

Kommentit (9)

Vierailija

Todellinen kaloripakkaus. Eiköhän kevyemmälläkin saisi hyvää

herkkuja on syöty liikaakin

"Todellinen kaloripakkaus."

No tuo on keveimmästä päästä, (ei ole edes juustoa..) mitä näitä ohjeita on , etenkin se toisen palstan pitäjällä... MUTTA , itse käyttäisin tuoretta Ananasta, tuon alumiini purkki ananaksen sijaan! Ja Purkkikondesoituamaitoa, ei ed.edes saa laktoosittomana, eli teen ed. itse.

Ohje on puutteellinen!

Ohjeesta on pakko puuttua osa työvaiheista. Siinä lukee kyllä vaahdota kerma, avaa kondensoitu maito ja sekoita kinuskia lusikalla, mutta missä vaiheessa, mistä aineksista ja miten tarvittava kinuski valmistetaan???

Ei puutu ohjeita

Kinuski on valmiina purkissa. Löytyy kaupan hyllyltä. Valmiiksi karamellisoitu kondensoitu maito.

Ohje on puutteellinen!

Jos ohjeesta ei puutu mitään, miksi jutun kuvassa ananasten alla olevan täytteen väri sitten on selvästi vaaleanruskea? Itse käytin kondensoitua maitoa Oikaisijan tiramisuun ja purkista ottaessa maitoliisteri oli väriltään huomattavasti vaaleampaa, lähinnä kermanväristä.

Pannari

Reseptissä käytetty sokeroitu kondensoitu maito on käyttövalmista kinuskia ja ruskeaa. Makeutetusta vaaleasta kondensoidusta maidosta saa kinuskia keittämällä avaamatonta purkkia vedessä tunnin pari. Makeuttamaton kondensoitu maito ei sovi kinuskia sisältäviin resepteihin.

Käyttäjä2955
Seuraa 
Liittynyt24.7.2017

Eikös kondensoitu maito ole aika löysää? Kun leikkaa ensimmäisen palan niin se lähtee valumaan pois?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Banoffeeseen käytetään tosiaan karamellisoitua kondensoitua maitoa, joka on paksua, toffeeksi keitettyä makeutettua maitotiivistettä, esim. https://euro-east.fi/tuotteet/kastikkeet-mausteet-ja-muut/makeutettu-mai...

Sitä löytyy kaupasta samalta hyllyltä kuin kondensoitua maitoakin, joka on koostumukseltaan löysää, vaaleaa, makeutettua maitotiivistettä, esim. https://euro-east.fi/tuotteet/kastikkeet-mausteet-ja-muut/sokeroitu-mait...

Eli ensimmäinen näistä on sellaisenaan käyttövalmista banoffeen päälle.

Kondensoidun maidon voi kuitenkin karamellisoida kotona itsekin keittämällä avaamatonta purkkia kiehuvassa vedessä keskilämmöllä kannen alla noin puolitoista tai kaksi tuntia. Lisään nämä tiedot ohjeen alkuun.

Kiitos tarkennuksesta.

Enpäs ole tähään ikään mennessä edes tiennyt että kondensoitua maitoa on olemassa kahta toisistaan poikkeavaa laatua,  meillä täällä maalla paikallisessa marketissa kun on  saatavissa vain karamellisoimatonta kondensoitua maitoa joka tosiaan on kuin valkoista valuvaa siirappia ja siksi alunperin aloin ihmetellä kuvan täytteen väriä olettaen että maidolle täytyy juurikin tehdä jotain jotta väri ja koostumus muuttuvat kuvan kaltaiseksi "kinuskiksi". Tähän reseptiin päädyin alunperin vain ja ainoastaan siinä mainitun ja kovasti pitämäni ananaksen perässä, mutta en välitä kinuskista joten tekemättä tulee jäämään, samoin se Oikaisijan tiramisu oli aivan liian makeaa, suorastaan äklöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Pitkinä pyhäaamuina on hyvää aikaa paistaa pannari. Sen kanssa maistuvat glögissä kylpeneet hedelmät ja raikas jugurttivaahto.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku ja glögihedelmät

Ainekset

2
dl
riisipuuroa
2
munaa
dl
maitoa
dl
vehnäjauhoja
¼
tl
suolaa
2
rkl
voita
GLÖGIHEDELMÄT
1
pss (250 g)
kuivattuja sekahedelmiä
3
dl
sokeroimatonta glögiä
1
kanelitanko
2
tähtianista
dl
sokeria
LISÄKSI
2
dl
kreikkalaista jugurttia
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Aloita hedelmistä. Laita sekahedelmät, glögi ja mausteet kattilaan. Keitä keskilämmöllä puoli tuntia.

  2. Siivilöi hedelmät pois liemestä, palauta liemi kattilaan ja lisää sokeri. Anna liemen kiehua hiljaa poristen 15–20 minuuttia, kunnes liemi tiivistyy siirappimaiseksi. Kaada tarjoiluastiaan jäähtymään.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita riisipuuroon munat, maito, jauhot ja suola. Sulata voi ja lisää taikinaan. Vuoraa valurautainen paistinpannu (ø 25 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina pannuun ja paista uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Mausta jugurtti vaniljasokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele jugurtin joukkoon.

  5. Nauti lämmin pannukakku hedelmien, glögisiirapin ja jugurttivaahdon kanssa.

VINKKI! Voit tehdä glögihedelmät edellisenä päivänä. Jos riisipuuroa ei ole keitettynä, voit käyttää valmista annospuuroa.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.