Mitä saadaan kun yhdistetään mutakakku ja piparimausteet? Helppo yleiskakku kaikkiin joulunajan kemuihin! Piparimutakakku saa muhevan makunsa ja tumman sävynsä muscovadosokerista.
Tahmean suklainen mutakakku on varma valinta illanistujaisten ja pienten juhlien makeaksi tarjottavaksi. Valmistus on yhtä helppoa kuin minkä tahansa sokerikakun. Edes kakun laskeutumista ei tarvitse pelätä, sillä se kuuluu asiaan.
Mutakakusta saa pienellä niksillä sopivan myös pikkujouluihin. Taikinaan voi nimittäin lisätä ripauksen kanelia, kardemummaa, neilikkaa ja inkivääriä, jotka taittavat maun jouluiseksi. Myös valmis piparimausteseos sopii tarkoitukseen.
Taikinaan käytetty muscovado- tai fariinisokeri korostaa kakun täyteläistä makua. Lisukkeeksi sopii nokare pehmeää kermavaahtoa.
Piparimutakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) ja voitele reunat
- Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata hyvin miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Nosta kattila liedeltä, kun ainekset ovat melkein sulaneet ja sekoita tasaiseksi, jolloin suklaakimpaleet liukenevat vähitellen seokseen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja muscovadosokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Neilikan lisäämisen kanssa kannattaa olla tarkkana, ripaus riittää! Suolalisäys tasapainottaa makean kakun makua.
- Lisää jäähtynyt suklaa-voisula muna-sokerivaahtoon. Siivilöi joukkoon jauhoseos. Kääntele tasaiseksi.
- Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä: mutakakku on valmis, kun sen pinta on paahtunut kypsän näköiseksi, mutta kakun sisus vaikuttaa vielä löysältä kevyesti vuokaa heilautettaessa. Valmis mutakakku alkaa myös hieman irrota vuoan reunoista. Paistoaika vaihtelee uunin ominaisuuksien mukaan, joten kypsymistä kannattaa seurata.
- Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä vuoassaan noin puoli tuntia ennen kuin irrotat sen vadille. Anna jäähtyä, jolloin sisus kiinteytyy valuvasta tahmeaksi.
- Asettele päälle pipareita ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Poista piparit ja murustele niitä halutessasi kakun pinnalle. Tarjoa kermavaahdon kanssa.
Voiko vehnäjauhojen sijaan käyttää Gluteiinitonta jauhoja ja joutuuko siinä tapauksessa muuttamaan jotain muuta raaka-ainetta?
Kiitos kysymyksestäsi, voit periaatteessa käyttää vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta yksi yhteen. Lopputuloksesta tulee hieman hauraampi ja murenevampi, mutta kun mutakakun antaa kunnolla jäähtyä, ei siitä ole herkutellessa haittaa. Tämä gluteeniton, kauraa sisältävä vaalea jauhoseos toimii mielestäni parhaiten: https://myllarin.fi/tuote/myllarin-vaalea-jauhoseos-gluteeniton/