Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Onko se jäätelöannos vai muffini? Suloinen kuppikakku houkuttelee jo pelkällä ulkonäöllään. 

Kuppikakut ovat helppoja tuunata näyttäviksi pienellä vaivalla. Erilaiset kimalteet, geelivärit ja koristeet tekevät niistä vastustamattomia herkkupaloja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
50 min + kuppikakkujen jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Sundae-kuppikakut

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
150
g
voita
2
kananmunaa
1
dl
maitoa
Kuorrutus
2
dl
vispikermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
vaalenpunaista elintarvikeväriä
Lisäksi
kaupan suklaakastiketta tai sulaa suklaata, strösseleitä, pätkä pilliä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Asettele paperivuoat muffinipellin syvennyksiin. 
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi, anna jäähtyä ja sekoita kananmuniin ja maitoon. Siivilöi kuivat ainekset voimaitoon ja kääntele niin, että taikina on juuri ja juuri sekaisin. Jaa muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Nosta ritilälle jäähtymään. Anna jäähtyä kokonaan. 
  3. Tee kuorrutus. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri keskenään ja sekoita kermavaahtoon. Jaa kuorrutus kahteen osaan ja värjää puolet elintarvikevärillä. Pursota ensin vaaleanpunaista kuorrutetta kuppikakuille ja sen jälkeen valkoista. Koristele kuten haluat. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3100 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paista kakku pikkuvuoissa jokaiselle juhlijalle omaksi, söpöksi yllätykseksi. Tämän tumman kakun salaisuus on voin korvaaminen oliiviöljyllä, se pitää kakun pitkään mehevänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 5 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-oliiviöljykakku

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
¾
dl
tummaa kaakaojauhetta
tl
leivinjauhetta
¼
tl
ruokasoodaa
1
tl
suolaa
75
g
maidotonta tummaa suklaata
dl
sokeria
3
dl
fariinisokeria
dl
oliiviöljyä
dl
rasvaista kauramaitoa
3
kananmunaa
1
rkl
appelsiininkuorta raastettuna
1
tl
vaniljatahnaa
dl
kiehuvaa vettä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka (vetoisuus 2,4 l) tai kaksitoista pientä vuokaa (vetoisuus 2 dl).

  2. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa. Rouhi suklaa pieniksi hipuiksi ja lisää sokerin ja fariinisokerin kanssa jauhoseokseen.

  3. Yhdistä toisessa kulhossa öljy, kauramaito ja munat. Raasta appelsiinista 1 rkl oranssia kuoriosaa hienoksi raasteeksi ja lisää se vaniljatahnan kanssa öljyseokseen. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Lisää kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  4. Kaada taikina vuokaan. Paista isoa kakkua 45–50 minuuttia ja pieniä noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Kumoa kakku, mutta jätä vuoka kakun päälle. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Mistä voi ostaa tummaa kaakaota?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3100 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Parasta joulussa: espresso-taatelikakku ja tuorejuustohuntu. Smetana antaa taikinalle ihanan miedon happaman maun. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–14 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Taateli-espressokakku

Ainekset

½
ps (100 g)
pehmeitä, kuivattuja taateleita
¾
dl
espresso-kahvijuomaa
75
g
pekaanipähkinöitä
200
g
huoneenlämpöistä voita
3
dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
piparkakkumaustetta
½
prk (60 g)
smetanaa
KUORRUTUS
25
g
huoneenlämpöistä voita
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
(koristeluun: Bonne Maman-karamellikastiketta tai kinuskikastiketta)

Työvaiheet

  1. Kuutioi taatelit ja laita ne kulhoon. Kaada päälle kuuma kahvi ja anna taateleiden pehmentyä 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24 cm).

  3. Hienonna pähkinät tehosekoittimessa muruksi. Lisää joukkoon taateli-espressoseos ja soseuta tahnaksi.

  4. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää seos taikinaan smetanan kanssa. Lisää taatelitahna ja sekoita taikina tasaiseksi.

  5. Lusikoi taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

  6. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia. Kumoa kakku ja poista leivinpaperi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  7. Tee kuorrutus. Vatkaa voi, lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Lisää tomusokeri ja vaniljatahna. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneelle kakulle. Koristele halutessasi karamellikastikkeella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3100 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kahvila kuin kahvila, ovella tuoksuu mantelicroissant! Kestohitin supersimppeli kotiversio syntyy valmistaikinasta ja nopsaan sekoitettavasta täytteestä. Leivonnainen maistuu parhaalta melko pian uunista tultuaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pelticroissant

Ainekset

2
tlk (à 240 g)
valmista croissant-taikinaa (Danerolles)
MANTELITÄYTE
1
dl
mantelijauhetta
1
dl
tomusokeria
50
g
voita huoneenlämpöisenä
1
kananmuna
muutama tippa karvasmanteliaromia
LISÄKSI
1
kananmuna voiteluun
1
dl
mantelilastuja
(tomusokeria)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi.

  2. Avaa yksi croissantpurkki ja irrota siinä oleva taikina katkoviivoja pitkin kolmeksi kahden croissantkolmion palaksi. Nipistele kaksi palaa pitkiltä sivuiltaan yhteen ja laita kolmas taikinapala näiden päätyyn pitkittäin, jolloin lopputuloksena on suorakaiteen muotoinen levy. Nipistele vielä kaikki näkyvissä olevat katkoviivat kiinni, niin että levystä tulee yhtenäinen ja tiivis.

  3. Levitä 2/3 mantelitäytteestä pohjalle niin, että reunoille jää kauttaaltaan 1½ cm:n täyttämätön kaistale. Nostele reunat keskustaa kohden ja painele ne kevyesti sormin kiinni täytteeseen. Sivele reunat munalla.

  4. Avaa toinen croissantpurkki ja irrota taikina 6 croissantiksi. Leikkaa jokainen kolmio edelleen puoliksi joko saksilla tai taikinapyörällä niin, että saat 12 pitkää ja kapeaa kolmiota. Jaa loppu täyte kolmioiden leveään päähän lusikalla. Rullaa kolmiot sarviksi. Sivele jokainen minicroissant munalla ja nosta sitten pohjalle mantelitäytteen päälle. Jätä croissanttien väliin noin 2–3 cm kohoamisvaraa. Ripottele mantelilastuja minicroissanttien päälle.

  5. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pelticroissant on kauniin ruskea ja kypsä. Tarjoa vastapaistettuna.

Kommentit (2)

Vierailija

Voisko tästä tehdä korvapuusteja?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Moikka,

onnistuu varmasti myös korvapuustin mauilla. Kerro jos kokeilet!

Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Sveitsiläisen marengin tapaan valmistetut suklaiset marengit ovat koostumukseltaan ihanan tasaisia. Maltillinen lämpö jo vatkatessa ehkäisee marengin lässähtämistä, kun suklaa lisätään joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 isoa tai 15 pientä
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Suklaamarengit

Ainekset

3
kananmunan valkuaista
2
dl
sokeria
30
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Aloita marengin valmistaminen erottelemalla valkuaiset keltuaisista puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Kulhoksi sopii metallinen tai lasinen kulho, joka kestää lämpöä.
  2. Lisää valkuaisten joukkoon sokeri.

  3. Laita kattilaan hieman vettä. Kiehauta vesi. Aseta kulho kattilan päälle niin, että vesi ei koske kattilan pohjaa. Anna veden poreilla hiljalleen. Sekoita samalla valkuais-sokeriseosta ja jatka sekoittamista, kunnes sokeri alkaa sulaa ja seos on kädenlämpöä reilusti lämpimämpää. Tämä vie viitisen minuuttia.

  4. Nosta kulho pois vesihauteesta, kuivaa kulhon pohja ja kaada seos yleiskoneen kulhoon. Voit vatkata marengin myös sähkövatkaimella.

  5. Vatkaa seosta, kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää.

  6. Sillä aikaa kun marenki vatkautuu, pilko suklaa puhtaaseen kulhoon. Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa ja anna sen jäähtyä.

  7. Sekoita suklaa varovaisesti marengin joukkoon. Mitä vähemmän maltat sekoittaa, sitä tummemmat raidat saat aikaiseksi.

  8. Nostele marenkeja lusikalla leivinpaperin päälle pellille haluamasi kokoisiksi keoiksi.

  9. Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa parisen tuntia. Käännä uunin lämpö pois ja jätä marengit vielä kuivumaan uuniin kunnes ne ovat täysin jäähtyneitä.

Kommentit (0)