Kodin Kuvalehti on lisännyt 544 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Jos rakastat lakritsia, et voi vastustaa näitä puolukkacookieita. Jos et, keksit toimivat mainiosti myös ilman lakua.

Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Laku-puolukkacookiet

Ainekset

200
g
voita
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
muscovadosokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
munaa
2
dl
puolukoita
1
dl
kuivattuja puolukoita
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
lakritsijauhetta
Päälle
2
(à 19 g)
lakritsitoffeepatukkaa (Kick)
2
tl
lakritsijauhetta

Työvaiheet

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää taikinaan tuoreet ja kuivatut puolukat.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja lakritsijauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Muotoile taikinasta jauhotetuin sormin nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa. Painele nokareita hieman kämmenellä.
  4. Leikkaa lakritsitoffeepatukat pieniksi kuutioiksi. Painele ne keksien päälle. Ripottele pinnalle hieman lakritsijauhetta.
  5. Paista cookieita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Vetäise cookiet leivinpaperin avulla jähtymään tasaiselle alustalle.

Kommentit (1)

Mari_10
Seuraa 
Liittynyt26.2.2016

Onnistuukohan pakastepuolukoilla?

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Helpot suklaaruudut tehdään valmiista muffiniseoksesta. Tarkasta pakkauksesta ohje, jos käytät jotain muuta kuin Sunnuntai-merkkiä.

Annoksia
10
Valmistusaika
10 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rocky road -ruudut

Ainekset

1
ps
suklaan makuista kakkumixiä (esim. Sunnuntai)
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
vettä
100
g
tummaa suklaata
100
g
minttutryffelisuklaata (esim. Pätkis)
1
dl
hasselpähkinöitä
1
dl
minivaahtokarkkeja
Koristeluun
100
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Kaada jauhoseos kulhoon. Sekoita öljy ja vesi pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi suklaa ja minttutryffelisuklaa veitsellä. Sekoita ne, vaahtokarkit ja pähkinät taikinaan. Paista pussin ohjeen mukaan.
  2.  Anna leivonnaisen jäähtyä. Leikkaa ruuduiksi. Paloittele valkosuklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata se 10 sekunnin pätkissä sekoittaen välissä. Valuta raidoiksi ruuduille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmiista piirakkataikinasta valmistuvat keksit saavat viimesilauksen sormisuolasta.

Annoksia
8 cookieta
Valmistusaika
10 min + 5 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-pähkinäcookiet

Ainekset

1
pkt
kauramurotaikinaa (esim. Myllyn paras)
½
dl
cashewpähkinöitä
80
g
suklaanappeja
80
g
fudgepaloja
sormisuolaa

Työvaiheet

1 Sulata taikina ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2 Rouhi pähkinät. Murusta taikina leivontakulhoon. Kaada joukkoon suklaanapit ja pähkinät. Murusta sekaan fudgepalat. Sekoita sattumat hyvin taikinan joukkoon. Muotoile 8–10 palloa leivinpaperille pellille.

3 Litistä pallot kekseiksi. Sirottele jokaisen keksin päälle vähän sormisuolaa. Paista 5–7 minuuttia eli juuri ja juuri kypsiksi.

Kommentit (0)

Käyttäjä5009 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

300g digestivekeksejä
50g voita

Täyte
1/2 sitruunaa
600g philadelfia tuorejuustoa
3 munaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Annoksia
12
Valmistusaika
50-60 min. Jäähdytä n.4 tuntia

Perinteinen juustokakku

Työvaiheet

Tee pohja. Levitä n.23 cm vuokaan.
Vatkaa täytteen ainekset. Paista 180 asteessa 50-60 min. Anna jäähtyä n.4 tuntia.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 163 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
12 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Briossit

Ainekset

1
Dl
Maitoa
25
G
Hiivaa
1/2
Dl
Sokeri
3/4
Tl
Suola
2
Kpl
Muna
N.7
Dl
Vehnäjauhoja
150
G
Voita
Väliin:
50
G
Voita
2
Tl
Vaniljasokeria
3
Rkl
Sokeria
Voiteluun:
1
Kpl
Keltuainen

Työvaiheet

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneeseen. Murenna hiiva maitoon. Sekoita ja lisää sokeri, suola ja jauhot. Käytä konetta viitisen minuuttia ja lisää munat, kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja loput jauhot. Alusta hiljalleen käyvässä koneessa 30 minuuttia.

2. Ota taikinakoukku koneesta ja anna taikinan kohota tunti jääkaapissa leivinliinalla peitettynä. Ota taikina huoneenlämpöön, vaivaa hetki ja anna kohota vielä 45 minuuttia.

3. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja kauli uunipellinkokoiseksi suorakaiteeksi. Levitä sulavoi ja sokeri taikinalevylle. Rullaa levy kääröksi ja leikkaa vuokien koosta riippuen 12-15 palaksi. Anna briossien kohota korkeareunaisissa metalli- tai paperivuoissa noin 30 minuuttia.

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele briossit keltuaisella, ripota päälle raesokeria ja paista briosseja noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)