Kodin Kuvalehti on lisännyt 656 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Jos rakastat lakritsia, et voi vastustaa näitä puolukkacookieita. Jos et, keksit toimivat mainiosti myös ilman lakua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Laku-puolukkacookiet

Ainekset

200
g
voita
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
muscovadosokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
munaa
2
dl
puolukoita
1
dl
kuivattuja puolukoita
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
lakritsijauhetta
Päälle
2
(à 19 g)
lakritsitoffeepatukkaa (Kick)
2
tl
lakritsijauhetta

Työvaiheet

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää taikinaan tuoreet ja kuivatut puolukat.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja lakritsijauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Muotoile taikinasta jauhotetuin sormin nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa. Painele nokareita hieman kämmenellä.
  4. Leikkaa lakritsitoffeepatukat pieniksi kuutioiksi. Painele ne keksien päälle. Ripottele pinnalle hieman lakritsijauhetta.
  5. Paista cookieita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Vetäise cookiet leivinpaperin avulla jähtymään tasaiselle alustalle.

Kommentit (1)

Mari_10
Seuraa 
Liittynyt26.2.2016

Onnistuukohan pakastepuolukoilla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Joulutortun uusin versio on luumumarmeladilla maustettu lissaboninleivos. Maista ja rakastu ikihyviksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min + taikinan sulatus
Vaikeustaso
Helppo

Luumuiset pastél de natat

Ainekset

4
(250 g)
lehtitaikinalevyä
2
dl
luumumarmeladia
Täyte
1
sitruunan raastettu kuori
4
kananmunankeltuaista
2
dl
kuohukermaa
½
dl
maitoa
¾
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
vehnäjauhoja
Lisäksi
tomusokeria
luumumarmeladia

Työvaiheet

  1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Tee täyte. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Laita kaikki täytteen aineet pieneen kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes täyte sakenee paksuksi kiisseliksi. Siirrä kattila pois levyltä ja anna jäähtyä hetki.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli taikinalevyt noin 2 mm:n paksuisiksi. Kääri kukin levy tiiviiksi rullaksi lyhyeltä sivulta aloittaen. Leikkaa kolmeen osaan. Kauli palat ohuiksi kiekoiksi (Ø noin 10 cm). Painele taikinat muffinipellin koloihin. Kauliminen ja rullaaminen estää taikinaa kohoamasta täytteen päälle.
  4. Jaa marmeladi taikinakuppeihin ja lusikoi täyte päälle. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
  5. Koristele pastél de natat tomusokerilla ja luumumarmeladilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 656 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Tämä ihana joulukakku saa makunsa ja mehevyytensä rommissa liotetuista rusinoista. Mikä parasta, kakku on sekoittamalla valmis uuniin! Rommi-voikuorrutus on piste iin päälle.

Saat samasta taikinasta yhden ison tai neljä pientä rommirusinakakkua.

Kakku säilyy kuorruttamattomana, hyvin peitettynä jääkaapissa ainakin viikon. Nautiskele kuorrutettu kakku muutaman päivän sisällä, ja säilytä sekin kuvun alla jääkaapissa. Jos kakun haluaa viimeistellä krokanteilla,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
40 min + 1 t 10 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rommirusinakakku

Ainekset

2
dl
rusinoita
1
dl
tummaa rommia (esim. Negrita)
150
g
voita
4
dl
vehnäjauhoja
1
ps (70 g)
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
250
g
pehmeää maitorahkaa
3
munaa (M-koko)
2
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
tl
vaniljasokeria
Vuokaan
voita ja mantelijauhetta
Rommikuorrutus
50
g
voita
250
g (noin 5 dl)
tomusokeria
1
keltuainen
4
tl
rommia
Mantelikrokantti
1
dl
sokeria
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Varaa kakun paistamiseen yksi iso rengasvuoka tai useampi pienempi kakkuvuoka, joiden tilavuus on yhteensä noin 2 litraa. Tarkista, että vuoat sopivat yhtä aikaa uuniin.
  2. Paloittele rusinoita halutessasi hieman ja kumoa ne kulhoon. Lisää päälle rommi ja anna sen imeytyä rusinoihin tunnin ajan.
  3. Sulata ja jäähdytä voi. Yhdistä jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja sooda.
  4. Sekoita rahka, munat ja sokerit vispilällä voisulaan. Lisää lopuksi kuivat aineet ja rommi-rusinaseos. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
  5. Voitele vuoka tai vuoat. Jauhota mantelijauheella. Tarvitsemasi voin ja mantelijauheen määrä riippuu siitä, kuinka moneen vuokaan jaat taikinan.
  6. Kypsennä kakut 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla. Ison kakun (2 l) paistoaika on noin 1 t 10 minuuttia, keskikokoisen (1 l) noin 50 minuuttia ja pienen (½ l) 30–40 minuuttia.
  7. Tarkista kypsyys tikulla. Jos et ole varma kypsyydestä, peitä kakku leivinpaperilla tummumisen estämiseksi ja jatka paistamista vielä hetken. Rommirusinat tekevät taikinasta tavallista mehevämmän, jolloin paistuminen vie hieman kauemmin.
  8. Kumoa kakut hieman jäähtyneinä ja anna jäähtyä täysin.
  9. Tee krokantti. Sulata sokeri valurautapannulla keskilämmöllä. Anna sen paahtua vaaleanruskeaksi. Pyöräytä joukkoon mantelit. Levitä kuuma manteli-sokeriseos leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Anna jäähtyä ja kovettua.
  10. Valmista kuorrutus. Sulata voi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon tomusokeri, keltuainen ja rommi. Sekoita tasaiseksi. Valuta tai levitä kuorrutus kakkujen päälle.
  11. Rouhi jäähtynyt krokantti paloiksi. Ripottele ne kuorrutuksen päälle.

Vinkki! Kakku säilyy kuvun alla jääkaapissa mehevänä useita päiviä kuorrutettuna tai ilman. Krokantit ovat kuitenkin parhaimmillaan vastatehtyinä, rapsahtavan rapeina.

Kommentit (1)

Rommi-rusina Lover

Ah, tätähän on ihan pakko tehdä! Rommi-rusina on niin hyvää! Jo pentuna kävin ostamassa kiskalta rommi-rusinajäätelöä perheen iltaherkutteluun! Puolen litran paketti riitti kolmelle just. Ja sitten joskus myöhemmin sai kesäisin jädekiskalta kunnon vohvelituuttiin rommi-rusinajäätelöä! Aah, ihanaa! Iso kiitos ohjeesta! Tätä on ihan PAKKO tehdä! Olisikohan jopa ihan niin pakko, , että viitsis nyt heti lähteä tonne rankkasateeseen ostamaan aineita tohon. 😀

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Marengilla kuorrutettu fiini kääretorttu kätkee kierteisiinsä vaniljaa ja konjakilla terästettyjä omenoita. Koristele omenarulla halutessasi uunissa kuivatuilla omenalastuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omena-marenkirulla

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1 1/2
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Vaniljatäyte
1
vaniljatanko
2
dl
kahvikermaa
2
tl
perunajauhoja
1
rkl
sokeria
2
kananmunankeltuaista
Omenatäyte
4
pientä omenaa
1
rkl
voita
1
tl
sokeria
1
rkl
konjakkia tai brandya
Kostutus
1/2
dl
omenamehua
Italialainen marenki
2
kananmunanvalkuaista
3/4
dl
vettä
1 3/4
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä uunissa 7‒8 minuuttia. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  2. Halkaise vaniljatanko. Mittaa kattilaan kaikki vaniljatäytteen aineet ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes täyte paksunee vanukasmaiseksi. Tähän menee noin 5 minuuttia. Poista vaniljatanko. Anna täytteen jäähtyä.
  3. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Paista omenakuutioita voissa paistinpannussa pari minuuttia. Lisää sokeri ja konjakki, ja anna seoksen kiehahtaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Kostuta torttupohja omenamehulla. Lusikoi vaniljatäyte ja omenatäyte torttupohjalle, ja kääri pohja tiukaksi rullaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa pari tuntia.
  5. Valmista italialainen marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan, ja kuumenna kiehuvaksi. Mittaa seoksen lämpötila digitaalisella paistolämpömittarilla. Kun seos on 120-asteista, kaada se ohuena nauhana koko ajan sähkövatkaimella vatkaten valkuaisvaahtoon. Jatka vatkaamista 10–15 minuuttia, kunnes marenki on paksua ja lämpötila on laskenut huoneenlämpöiseksi.
  6. Kuorruta kääretorttu kauttaaltaan marengilla. Ruskista halutessasi marengin pinta kaasupolttimella.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 656 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Leivo pähkinät ja sinihomejuusto vaihteeksi suolaisiin pikkukransseihin. Erityisen ihanilta ne maistuvat vastapaistettuina glögin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
30 min + 1 t 30 min kohotus ja paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sinihomejuusto-pähkinäkierteet

Ainekset

25
g
hiivaa
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
dl
kauraleseitä tai -hiutaleita
3
rkl
rypsiöljyä
6
dl
vehnäjauhoja
½
dl
pähkinäsekoitusta
Kaulimiseen
1
dl
vehnäjauhoja
Täyte
1
dl
pähkinäsekoitusta rouhittuna
100
g
sinihomejuustomurua (esim. Aura)
Pinnalle
50
g
sinihomejuustomurua
pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, leseet ja puolet jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Rouhi pähkinäsekoitus ja lisää se joukkoon alustuksen loppuvaiheessa.
  2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  3. Kumoa taikina reilusti jauhotetulle leivinpaperille. Ripottele jauhoja taikinan päälle ja kauli tai taputtele se 30 cm x 30 cm:n levyksi. Ripottele rouhittua pähkinäsekoitusta ja sinihomejuustomurua puolelle taikinalevystä. Käännä toinen taikinalevyn puolikas täytteen päälle. Muotoile täytetystä taikinalevystä painelemalla suorakaiteen muotoinen.
  4. Leikkaa taikinalevystä taikinapyörällä noin 2 cm leveitä nauhoja. Kääräise ne kierteisiksi rinkuloiksi leivinpaperin päälle pellille. Jätä hieman leviämisvaraa. Peitä kranssit liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
  5. Sivele kranssit munalla. Ripottele päälle pähkinöitä ja sinihomejuustoa.
  6. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Vinkki! Kranssit ovat parhaimmillaan uunituoreina. Jos teet ne etukäteen, säilytä ne jääkaapissa ja lämmitä uunissa rapeiksi ennen tarjoilua.

Kommentit (0)