
Helppo banaanikakku saa marmorikuvionsa pähkinä-suklaatahnasta. Taikina valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen, joten vatkaimen saa unohtaa kaappiin.
Banaanikakun leivonta käväisee mielessä aina silloin, kun hedelmäkorista löytyy kypsiä, hieman tummuneita tai pilkuttuneita banaaneja. Tällaiset banaanit sopivatkin hyvin haarukalla soseutettaviksi.
Tässä ohjeessa banaaneista valmistetaan kakku. Vatkaimen voi unohtaa kaappiin, sillä taikina onnistuu sekoittamalla ainekset yhteen.
Kakun juju on taikinakerrosten väliin levitetty pähkinäsuklaatahna. Jotta tahna levittyisi kauniisti, se kannattaa pyöräyttää mikroaaltouunissa, jolloin se notkistuu.
Osa tahnasta levitetään kakun pinnalle ennen kypsentämistä. Tahna marmoroituu kauniisti, kun sen päältä vetäisee kevyesti veitsellä eri suuntiin.
Nutella-banaanitiikeri
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja murskaa banaanit haarukalla.
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa vispilällä joukkoon banaanisose, sokeri ja yksitellen munat.
- Yhdistä jauhot, rouhitut pähkinät, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita ne taikinaan.
- Voitele leipävuoka (vetoisuus 1,5 l). Laita kaksi leivinpaperikaistaletta voideltuun vuokaan ristikkäin niin, että liepeet ulottuvat reunojen yli. Niiden avulla saat nostettua kypsän kakun vuoasta.
- Levitä puolet taikinasta vuokaan. Lämmitä pähkinä-suklaalevitettä mikrossa noin 20 sekuntia, jotta se notkistuu. Lisää levitettä nokareina taikinan päälle. Vetäise veitsellä kevyesti nokareiden päältä, jotta ne sekoittuvat taikinaan.
- Levitä päälle loppu taikina. Lisää vielä notkistettua pähkinä-suklaalevitettä pieninä nokareina. Vetäise nokareiden läpi veitsellä, jolloin ne marmoroivat pinnan. Ripottele päälle pähkinöitä.
- Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin nostat kakun vuoasta.
Vinkki! Uunin alimmalla tasolla kakku kypsyy sisältä eikä pinta kärähdä ennen aikojaan.
Tämä on suorastaan painostaan huolehivan ja terveydestään välittävän terveyspommi! Bananeja, voita, sokeria ja kananmunia! Paras, ettei syö liian paljoa yhdellä kertaa, etteivät kolesteroliarvot, verensokerit ja paino romahda kerralla alle suositeltujen lukujen, on nimittäin sairaan hyvää.