Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Lohipizzan täytteet pysyvät raikkaina, kun esipaistat pohjan. Täytteet käyvät grillissä vain kuumenemassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 keskikokoista pizzaa
Valmistusaika
25 min + kohotus 12 t/30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmäsavulohipizza

Ainekset

1
annos
pizzataikinaa
1
sitruunan kuori
TÄYTTEET
2
dl
pakasteherneitä
250
g
kylmäsavulohta
JOGURTTI-­RICOTTAKASTIKE
dl
turkkilaista jogurttia
dl
ricottajuustoa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
SITRUUNAÖLJY
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
ripaus
sokeria
LISÄKSI
5
dl
rucolaa

Työvaiheet

  1. Tee pizzataikina (ks. ohje täältä). Raasta sitruunan kuori ja lisää se taikinaan.

  2. Sulata täytteeseen tulevat herneet.

  3. Sekoita jogurtti, ricotta, suola ja mustapippuri tasaiseksi. Se­koita toisessa kulhossa sitruuna­ öljyn aineet.

  4. Kuumenna grilli. Muotoile tai­kinasta 3 ohutta pohjaa. Laita ne yksi kerrallaan jauhotetulle leivinpaperille ja liu'uta siitä grillin parilalle tai pizzakivelle. Sulje grillin kansi ja paista noin 3–4 minuuttia.

  5. Lusikoi jogurtti­ricottakastiketta esipaistetulle pohjalle. Lisää lo­hiviipaleita ja herneitä. Jatka kypsentämistä 1–2 minuuttia niin että täytteet ehtivät juuri ja juuri kuumentua.

  6. Siirrä pizzat lautasil­le ja viimeistele rucolalla ja sitruunaöljyllä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Purkki sardelleja sulaa pannulle ja antaa pastalle herkullisen suolaisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sardellipasta

Ainekset

400
g
trofie- tai strozzapretipastaa
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
1
rs (47 g)
sardelleja
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
mustapippuria
PANGRATTATO ELI LEIPÄMURU
2
dl
kuivahtanutta leipää paloina
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku lehtipersiljaa
1
(luomu)sitruuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pangrattato. Jauha leipäpalat muruksi monitoimiko­neessa. Paista leipämurua öljyssä pannussa samalla sekoittaen 2–3 mi­nuuttia, kunnes leipä on rapeutunut ja kauniin kullanruskeaa.

  2. Hienonna persilja ja sekoita puolet persiljasta murun joukkoon. Pese sit­ruuna ja raasta sen keltainen kuori­osa leipämurun joukkoon.

  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedes­sä (1 l vettä / 1 tl suolaa).

  4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy isossa pannussa. Pais­ta siinä valkosipulia sekä sardelleja sekoitellen keskilämmöllä noin 4 mi­nuuttia, kunnes sardellit ovat hieman hajonneet öljyn joukkoon.

  5. Nosta pasta reikäkauhalla suoraan pannulle ja sekoita hyvin. Lisää loput persiljasta. Purista sitruunamehu ja rouhi pippuri joukkoon. Ripottele an­nosten pinnalle reilusti leipämurua. Tarjoa heti.

Vinkki Sardelleja myydään herkku­kaupoissa ja hyvinvarustetuissa mar­keteissa, missä niitä on saatavilla me­tallirasian lisäksi lasipurkeissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Torta mantovana on kuivakakun ja tortun sitruunainen rakkauslapsi. Pyöräytä litteän tortun kaveriksi jäätelöpalloja ja kaada lasiin jälkiruokaviiniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
20 min + kypsentäminen ja jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Torta mantovana

Ainekset

175
g
voita
3
rkl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna (noin 2 sitruunaa)
3
tl
vaniljasokeria tai 1 tl vaniljatahnaa
4
keltuaista
1
kananmuna
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
dl
mantelilastuja
VUOKAAN
voita
VIIMEISTELYYN
tomusokeria
TARJOILUUN
pähkinä- tai vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24–26 cm). Voitele reunat.

  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Pese sitruunat ja raasta tarvittava määrä sitruunankuorta hienoksi raasteeksi. Mausta voisula vaniljasokerilla tai -tahnalla sekä sitruunakuorella.

  4. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää kananmuna. Vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää sokeri vähitellen, edelleen vatkaten.

  5. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos muna-sokerivaahtoon siivilän läpi vuorotellen voisulan kanssa.

  6. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle mantelilastuja. Kypsennä 180-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–35 minuuttia tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.

  7. Irrota kakku vuoasta vadille ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa jäätelön kanssa.

Vinkki Käytä taikinasta yli jääneet valkuaiset esimerkiksi marenkeihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tilkka mantelilikööriä antaa suklaapalloille hienostuneen maun. Liköörin voi korvata muutamalla tipalla manteliaromia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
25 min + jähmettyminen 7 t
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-suklaapallot

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
dl
kuohukermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
vaahterasiirappia
1
rkl
mantelilikööriä (esim. amaretto)
dl
sileää maapähkinätahnaa
n. 3
dl
suolattomia, kuorittuja pistaaseja

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Lämmitä kerma ja liuota pikakahvijauhe joukkoon. Kaada lämmin kerma suklaan joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää vaahterasiirappi, likööri ja maapähkinätahna. Anna suklaaseoksen jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.

  2. Ota 16 kokonaista pistaasia talteen ja rouhi loput veitsellä. Pyörittele suklaaseos palloiksi ja työnnä jokaisen pallon sisään yksi pistaasipähkinä. Kuorruta pallot pistaasirouheella. Anna kovettua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista.

Vinkki Suklaapallot muuntuvat helposti vegaanisiksi, kun korvaat kerman kookoskermalla ja käytät suklaana vegaanista suklaata.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaksi keksiä suukottaa toisiaan keksien väliin sujahtavan maitosuklaa-ganachen avulla. Tästä juontuu nimi baci di dama, naisen suudelma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12 kpl
Valmistusaika
45 min + kypsennys 12 min
Vaikeustaso
Helppo

Baci di dama -keksit

Ainekset

100
g
voita huoneenlämpöisenä
dl
sokeria
1
kananmuna
dl
hasselpähkinäjauhetta
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
¼
tl
hienoa merisuolaa
MAITOSUKLAAGANACHE
150
g
maitosuklaata
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamuna samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinan joukkoon.

  2. Ota taikinasta noin kahden teelusikallisen kokoisia paloja ja pyöritä ne jauhotetuin sormin palloiksi. Nosta pallot leivinpaperin päälle pellille. Jätä niiden ympärille tilaa, sillä pikkuleivät leviävät hieman paistuessaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 11–12 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen täyttämistä.

  3. Raasta suklaasta kolmannes ja paloittele loput. Kuumenna kerma kiehuvaksi pienessä kattilassa, nosta kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Kaada kerma-suklaaseos kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

  4. Vatkaa suklaa-kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän menee noin 5–10 minuuttia vatkaimen tehosta riippuen. Sekoita lopuksi joukkoon raastettu suklaa.

  5. Jaa ganache puolille kekseistä. Täytettä saa olla noin ½–1 cm:n kerros. Paina toinen keksi kevyesti täytettä vasten.

Vinkki Keksit voi leipoa vaikka päivää kahta aiemmin, mutta ne kannattaa täyttää vasta noin tuntia ennen tarjoamista. Täytetyt, yli jääneet keksit kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Kommentit (0)