
Lohipizzan täytteet pysyvät raikkaina, kun esipaistat pohjan. Täytteet käyvät grillissä vain kuumenemassa.
Kylmäsavulohipizza
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee pizzataikina (ks. ohje täältä). Raasta sitruunan kuori ja lisää se taikinaan.
-
Sulata täytteeseen tulevat herneet.
-
Sekoita jogurtti, ricotta, suola ja mustapippuri tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa sitruuna öljyn aineet.
-
Kuumenna grilli. Muotoile taikinasta 3 ohutta pohjaa. Laita ne yksi kerrallaan jauhotetulle leivinpaperille ja liu'uta siitä grillin parilalle tai pizzakivelle. Sulje grillin kansi ja paista noin 3–4 minuuttia.
-
Lusikoi jogurttiricottakastiketta esipaistetulle pohjalle. Lisää lohiviipaleita ja herneitä. Jatka kypsentämistä 1–2 minuuttia niin että täytteet ehtivät juuri ja juuri kuumentua.
-
Siirrä pizzat lautasille ja viimeistele rucolalla ja sitruunaöljyllä.