Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee suolaiselle piirakalle pikapohja paahtoleipäviipaleista! Tässä piirakassa maistuvat paahdetut paprikat ja mehevä fetatäyte.

 Vinkki! Paprikat voit paahtaa ja marinoida jo päivää aikaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu paprikapiirakka

Ainekset

Paahdetut paprikat
3
paprikaa
1
valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
Pohja
9
viipaletta isoa vehnäpaahtoleipää
½
dl
öljyä
Täyte
3
kananmunaa
2
dl
kuohukermaa
200
g
fetajuustoa
1
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa ja timjamia)
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni grillivastuksilla. Halkaise paprikat, poista siemenkota ja laita paprikat uunipellille. Paahda grillivastuksilla 5–7 minuuttia tai kunnes paprikoihin ilmestyy mustia laikkuja. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen, kytke grillivastukset pois päältä, ota paprikat uunista ja peitä ne heti kylmään veteen kastetulla keittiöpyyhkeellä. Anna olla pyyhkeen alla muutama minuutti.

  2. Irrota paprikoista kuoret ja leikkaa paprikat suupaloiksi kulhoon. Hienonna valkosipuli pieneen kulhoon ja sekoita öljy, etikka ja suola joukkoon. Kaada seos paprikoille ja anna maustua kylmässä piirakan valmistamisen ajan.

  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (22 cm x 22 cm). Leikkaa leivistä kantit pois. Vuoraa paahtoleipäviipaleilla vuoan pohja ja reunat noin 1 cm:n korkeudelta. Voitele leivät öljyllä.

  4. Sekoita munat ja kerma kulhossa. Murustele feta joukkoon. Hienonna yrtit ja lisää mustapippurin kanssa täytteeseen. Kaada täyte pohjalle ja kypsennä piirakkaa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja levitä sitten paprikat piirakalle. Tarjoa heti.

Vinkki Paahda paprikoiden tilalle kesäkurpitsaa tai varhaisporkkanaa.

Kommentit (1)

Vierailija

Ihan hyvä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Klassinen roomalainen juustopasta cacio e pepe kohtaa nyt japanilaisen mison! Lopputulos on koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Miso cacio e pepe

Ainekset

400
g
spagettia tai nauhapastaa
2
rkl
suolaa
200
g
pecorinoa
2
rkl
misotahnaa
25
g
voita
1
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan runsaalla suolalla maustettuun veteen (2 rkl suolaa/ 3 l vettä). Raasta juusto hienoksi pastan kiehuessa.

  2. Laita misotahna pieneen kulhoon. Kun pasta on lähes kypsää, ota 2 dl keitinvettä mison joukkoon ja sekoita.

  3. Sulata voi paistinpannussa. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla paistinpannuun. Lisää noin puolet misoliemestä ja juustosta. Sekoita spagettikauhalla voimakkaasti, jotta vesi ja juusto alkavat muodostaa kastiketta. Lisää vettä ja juustoa ja sekoita, kunnes pastan pinnassa on kermainen kerros kastiketta eikä pannun pohjalle jää nestettä.

  4. Jaa pasta lautasille, ripottele chilihiutaleita päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Timo Wright ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Korealainen lohturuoka doenjang-jjigae on soijapapu-kasvispata, jota voi muunnella helposti kasviksia vaihtamalla. Padan ydin on fermentoitu soijatahna, joka antaa ruokaan syvyyttä ja umamisen maun. 

Vinkki! Fermentoitua soijapaputahnaa löydät isoista ruokakaupoista ja aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Fermentoitu soijapapupata

Ainekset

2–3
(200 g)
keskikokoista perunaa
1
iso sipuli
150
g
kesäkurpitsaa
5
valkosipulinkynttä
1
vihreä chili
5–7
dl
vettä
5
rkl
doenjangia (fermentoitua soijapaputahnaa)
1
rkl
kalakastiketta
150
g
pehmeää tofua (silken tofu)
1
kevätsipuli
LISÄKSI
keitettyä riisiä
gochujang-tahnaa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja kuutioi perunat. Kuutioi sipuli ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili (poista siemenet halutessasi).

  2. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää fermentoitu soijapaputahna ja kalakastike. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.

  3. Kuutioi tofu ja lisää varovasti kattilaan. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.

  4. Annostele pata kulhoihin ja viipaloi kevätsipuli päälle. Tarjoa riisin ja gochujang-tahnan kanssa.

 

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 707 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Leivo kypsät ja mehevät banaanit kakuksi! Vaivaton banaanikakku saa potkua inkivääristä ja mehevyyttä jugurttikuorrutteesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16 palaa
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-inkiväärikakku

Ainekset

100
g
voita
2
dl
fariinisokeria
2
munaa
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
1
tl
soodaa
2
kypsää banaania
dl
turkkilaista jugurttia
¾
dl
kandeerattua inkivääriä tai 3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
Kuorrutus
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1–2
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
tomusokeria
(sokeroituja inkivääripaloja)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhoihin kaneli, kardemumma ja sooda. Sekoita jauhot vaahtoon.
  4. Soseuta banaanit haarukalla. Lisää banaanit, jugurtti ja suurin osa kandeeratuista inkivääreistä taikinaan. Jos raastat tuoretta inkivääriä, lisää koko määrä taikinaan. Sekoita taikina ja levitä se vuokaan.
  5. Paista kakkua noin 30 minuuttia, kunnes se on mehevän kypsä.
  6. Kuorruta jäähtynyt kakku. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jugurtti ja sokeri. Levitä kakulle. Koristele halutessasi inkivääripaloilla.

Kommentit (0)

hiski on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Suppismixpiiras, toimii!
Näillä ohjein pohjasta paras:
https://www.kinuskikissa.fi/voitaikina/...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 h + jäähdytys 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Suppispiiras

Ainekset

20
g
Camembert
50
g
Appenzeller
100
g
Emmental
2
dl
Creme fraiche
5
tl
Kermaa
300
g
Suppiksia
1
kpl
Punasipuli
3
kynttä
Valkosipuli
2
tl
Limettimehu
Suolaa & Pippuri
1
kpl
Kananmuna
20
kortta
Ruohosipuli
Pohja
4
dl
Vehnäjauhoa
150
g
Voita
1
dl
Kylmää vettä

Työvaiheet

Pohja:
Nypi kylmä voi ja jauhot sekä ripaus suolaa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina Ø 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painenele pohjan päälle tiiviisti leivinpaperi ja paino paperin päälle. Esipaista pohjaa uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa 15 min. Poista leivinpaperi.
Täyte:
Paloittele sieniä hieman. Kuumenna paistinpannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut kokonaan. Lisää pannulle nokare voita ja hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota. Mausta suolalla (n. ½ tl), limettimehulla ja ruohosipulilla.
Kuorrute:
Sekoita puolet juustosta, ranskankerma ja munat tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla (n. 1 tl) ja mustapippurilla. Lisää vähän kermaa, jotta täytteestä tulee juoksevaa.

Kumoa sipuli-sieni-seos piirakan pintaan. Pinnalle juustoa, jonka päälle kuorrute. Koristele ruohosipulilla, ennen kuin uuniin ja 20 min

Kommentit (0)