Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tässä kasvisgaletessa koukuttaa rapean pohjan ja mehevän täytteen yhdistelmä. Vegaaninen piirakka sopii kaikille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t + taikinan tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-sitruunagalette

Ainekset

Piiraspohja
4
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
riihiruisjauhoja
1
tl
suolaa
3/4
dl
öljyä
1
dl
kylmää vettä
Täyte
1
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
rs (150 g)
(vegaanista) tuorejuustoa
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
sitruunan kuorta
2
rkl
mantelijauhoa
1
rkl
oluthiivaa
1/2
tl
suolaa
Päälle
1
kesäkurpitsa
1/2
tl
suolaa
2
rkl
tuoretta timjamia
1
ruukku
punaista basilikaa

Työvaiheet

  1. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi haarukalla ja vaivaa sen jälkeen taikina käsin nopeasti joustavaksi. Kääri kelmun ja laita jääkaappiin tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Hienonna purjo ja huuhtele se siivilässä juoksevan veden alla. Valuta hyvin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannussa. Kuullota purjoja ja valkosipulia 5 minuuttia. Siirrä sipulit tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää tuorejuusto ja sitruunan mehu ja kuori joukkoon. Soseuta ja lisää loput täytteen ainekset.
  4. Viipaloi kesäkurpitsa ja hienonna yrtit.
  5. Kauli taikina isoksi kiekoksi. Levitä tuorejuustotahna pohjalle ja kesäkurpitsat sen päälle. Mausta suolalla. Hienonna timjami ja ripota se galetten pinnalle. Taita taikinan reunat täytteen päälle. Paista uunissa 40 minuuttia.
  6. Viimeistele galette basilikanlehdillä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Nämä lusikkaleivät sulavat suussa ja ovat helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 45 - 50
Valmistusaika
n. 1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suussa sulavat lusikkaleivät

Ainekset

350
g
voita
1,76
dl
sokeria
7,7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa tai tav. suolaa 1/4 tl
vadelmamarmeladia tai muuta hilloa.

Työvaiheet

Laita uuni 175 asteeseen. Vatkaa, mikrossa vähän sulatettu voi ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voisokeriseokseen, tee kuperalla pikkulusikalla lusikkaleipien puolikkaat, parhaita ovat vanhat Sorsakosken pikkulusikat tai vanhat hopealusikat. Ota lusikkaan taikinaa, älä painele sitä liikaa ja anna jäädä aika kukkuraiseksi taikina lusikan keskelle. Ota sitten lusikasta niin, että saat hyvin leivinpaperin päälle lusikan sileä puoli ylöspäin, jätä yksi sentti väliä. Jos taikinasta tulee murumaista lämmitä sitä mikrossa, sillä pehmästä taikinasta on helppoa muotoilla lusikkaleivän puolikkaat. Paista 175 asteessa noin 12 - 14 minuuttia, älä päästä palamaan, jos alkavat tummua ota heti pois uunista ja vedä leivinpaperin avulla pois pelliltä. Mieluummin saavat jäädä vähän vaaleiksi. Kun lusikkaleivän puolikkaat ovat vähän jäähtyneet, voitele toinen puolikas hipaisemalla hillolla. Pyöritä lopuksi hienossa kidesokerissa. Muista ottaa ajoissa lusikkaleivät huoneen lämpöön, sillä voi kovettuu kylmässä, osan voi säilyttää jääkaapissa ja loput pakastaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ryynirieska, särkitäyte ja hölskyporkkanat ovat kuin tehty toisilleen! Valmistus on helppoa, tarvitset vain yhden yön verran aikaa taikinan turpoamiseen. Nauti rieska päällysteiden kanssa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 t + turpoaminen 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Herkkurieska

Ainekset

8
dl
maitoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
4
dl
rikottuja ohrasuurimoita
½
dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
tl
suolaa
50
g
voita
Särkitäyte
1
prk (145 g)
savusärkeä (Järki Särki)
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
Hölskyporkkanat
2
porkkanaa
2
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
2
kevätsipulia
2
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Sekoita maito, jogurtti ja ohrasuurimot kulhossa. Anna turvota yön yli jääkaapissa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kananmuna ja suola turvonneiden ohrasuurimoiden joukkoon. Sulata voi ja sekoita siitä puolet taikinaan.
  3. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele paperi lopulla voisulalla. Kaada taikina pannuun. Kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Siivilöi särjet liemestään. Yhdistä särjet, jogurtti, sitruunamehu ja suola.
  5. Suikaloi porkkanat julienne-raudalla tai yleiskoneen leikkuuterällä. Laita raaste tiiviskantiseen rasiaan, lisää etikka, sokeri ja suola. Sulje ja hölskytä pari minuuttia.
  6. Lusikoi särkitäyte rieskalle. Valuta porkkanasuikaleista liemi pois ja lisää porkkanat särkitäytteen päälle. Hienonna kevätsipuli ja ripottele se rieskalle. Koristele tillillä.
     

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Mausteiset sämpylät ovat kuin minikokoisia joululimppuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulusämpylät

Ainekset

15
g
tuorehiivaa
dl
vettä
½
dl
siirappia
1
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
pomeranssinkuorta
1
tl
jauhettua inkivääriä
tl
suolaa
dl
ruisjauhoja
n. 4–5
dl
vehnäjauhoja
25
g
voita
Lisäksi
1
rkl
siirappia ja 1 rkl vettä voiteluun
vehnäjauhoja leivontaan

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi. Rouhi fenkolinsiemenet ja lisää mausteiden ja suolan kanssa vesi-siirappiseokseen. Alusta ruis- ja vehnäjauhot taikinaan. Sulata voi ja vaivaa se taikinaan. Anna kohota lämpimässä noin 40 minuuttia.
  2. Leivo taikina pieniksi sämpylöiksi ja kohota niitä pellillä liinan alla noin 15 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita vesi ja siirappi, ja voitele sämpylät seoksella. Paista uunissa noin 10–12 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Täyteläisen suklaaganachepiiraan maku saa lämpöä ripauksesta kanelia, kardemummaa ja chiliä. Jo pieni pala riittää tyydyttämään suklaanhimon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
20 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Suklaaganachepiiras

Ainekset

Pohja
75
g
voita
200
g
Domino- tai Oreo-keksejä
1
dl
pähkinä- tai mantelijauhetta
Täyte
400
g
tummaa suklaata
2
dl
kuohukermaa
50
g
voita
½
tl
kanelia
1/3
tl
jauhettua kardemummaa
¼
tl
kuivattua chiliä hienonnettuna
Päälle
½
tl
sormisuolaa
200
g
karhunvatukoita
3
rkl
suklaata rouhittuna
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi. Sekoita keksimuru, voi ja pähkinäjauhe. Painele taikina irtopohjavuokaan (Ø noin 22 cm). Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Rouhi tai raasta suklaa. Kiehauta kerma ja paloiteltu voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaarouhe ja mausteet. Anna tasaantua noin minuutti. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada täyte keksipohjalle. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  4. Ripottele kakun päälle sormisuolaa. Koristele marjoilla, suklaarouheella ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)