Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2454 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ylellistä nopeasti! Karitsanfileet paistuvat parissa minuutissa. Yhdistä ne leveän nauhapastan ja tuoreista tomaateista valmistetun kastikkeen kanssa ja kutsu ystävät pöytään.

Tuoretomaattikastiketta, nopeasti paistettuja karitsan sisäfileitä ja ranskankermanokareita. Oheinen pasta sopii hyvin viikonlopun vaivattomaan herkutteluun.

Leveä nauhapasta eli pappardelle muodostaa pastalle upean pohjan. Pastan kiehuessa valmistuu myös tuoretomaattikastike. Tärkeintä on keittää pasta pureskeltavan pehmeäksi, jotta se imaisee kastikkeen maut ja säilyy ehjänä vadilla.

Nopein osuus pastan valmistuksessa on karitsan sisäfileiden paistaminen: pari minuuttia kuumalla pannulla riittää kypsentämään karitsanfileet roseiksi.

Pasta säilyy kauniin selkeänä, kun ranskankermanokareet lisää pastan päälle vasta aivan lopuksi.

Vinkki! Juhlavan karitsapastan kanssa maistuu raikas ja kevyehkö punaviini, kuten chianti classico. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsapappardelle

Ainekset

300
g
karitsan sisäfileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Tomaattikastike
5
kypsää tomaattia
1
pieni sipuli
1
rosmariininoksa
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
harissa-maustetahnaa
2
rkl
kapriksia
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
¾
dl
punaviiniä
LISÄKSI
300
g
pappardellepastaa
1
l
babypinaattia
150
g
ranskankermaa
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Ota fileet huoneenlämpöön siksi aikaa, kun teet kastikkeen. Viillä tomaatteihin ristiviillot, kasta kiehuvaan veteen 15 sekunniksi ja kuori tomaatit. Poista kanta ja siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.

  2. Hienonna sipuli. Kuullota sipulia ja rosmariinia öljyssä noin minuutti. Lisää tomaatit, harissa, kaprikset ja mausteet ja paista noin minuutti. Kaada viini pannuun ja keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Poista rosmariini.

  3. Keitä pasta suolavedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Pastan kiehuessa paista fileet voissa kuumassa pannussa kauttaaltaan, yhteensä noin 2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja kietaise folioon vetäytymään. Paista pinaattia samassa pannussa noin minuutti.

  5. Yhdistä valutettu pasta, kastike ja pinaatti. Viipaloi fileet päälle. Viimeistele ruoka ranskankermalla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Herkkusienistä taikoo helposti herkkua ruokapöytään. Tämä sopii hyvin esimerkiksi arkiruokapöytään, sillä ruoka valmistuu noin 15-20 minuutissa yhdellä pannulla (ja pasta siinä ohessa kattilassa, jos haluaa nauttia pastaa)!

Paras sienikastike syntyy mielestäni voista, kermasta ja...

Jos teet vain kastikkeen esimerkiksi pihveille, käytä se haluamallasi tavalla. Jos teet koko kastikkeesta pastaa, niin keitä noin 200 g pastaa al denteksi, valuta vesi pois ja sekoita syväreunaiselle pannulle (esimerkiksi wokkipannu ajaa hyvin asian).

Jos teet minun tavoin sienipastaa,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
max 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkullinen herkkusienikastike

Ainekset

250
g
herkkusieniä
1
salottisipuli
250
ml
ruokakermaa/kaurakermaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
omenasiiderietikkaa
mustapippuria maun mukaan
suolaa maun mukaan
tuoretta yrttiä (basilika/timjami/persilja/oregano)

Työvaiheet

1. Laita pastavesi kiehumaan. Kuori ja silppua salottisipuli. Huuhtele ja poista tarvittaessa huonot osat herkkusienistä. Viipaloi haluamasi kokoisiksi viipaleiksi. Ei kannata välttämättä liian pieniksi, sillä sieni kutistuu paistaessa.

2. Kun pastavesi kiehuu ja laitat pastan suolattuun veteen, niin laita rasva sulamaan pannulle ja lisää sipulit. Jos käytät tuorepastaa, jossa lyhyempi keittoaika, voit aloittaa paistamisen hieman aiemmin. Kuullota sipulia keskilämmöllä.

3. Lisää sipulin joukkoon herkkusienet ja paistele edelleen keskilämmöllä muutama minuutti. Sienistä irtoaa nestettä.

4. Lisää loppuvaiheessa joukkoon kerma, soijakastike ja omenasiiderietikka sekä mausteet. Kiehauta nopeasti. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.

Jos muuten ostat tätä varten soijakastiketta, niin kokeile sienisoijakastiketta. Nyt ei varmasti puutu umamin makua!

5. Lisää joukkoon keitetty ja valutettu pasta ja kuumenna vielä hetken verran. Tai käytä kastike muuhun tarkoitukseen. :)

6. Nauti herkkukastike tuoreiden yrttien kera... ja extrana voit halutessasi lisätä annoksen päälle parmesaania tai ravintohiivahiutaleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2454 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Bolognesen tyylinen kastike onnistuu tofustakin! Tarjoa se tagliatellen kanssa tai keitä seuraksi trendikästä jättimakaronia, paccheria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea tofubolognese

Ainekset

1
pkt (250 g)
maustamatonta kiinteää tofua
2–4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
½
dl
tuoretta lipstikkaa (tai 1 sellerinvarsi)
4
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vettä
1
dl
(kasvi)kermaa
1
tl
kuivattua rosmariinia
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
300–400
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta tofu ja purista se talouspape­rin välissä kunnolla kuivaksi. Laita tofu leikkuulaudalle ja painele haarukalla pieneksi muruksi.
  3. Kuori ja murskaa tai raasta valkosipulit. Kuori porkkana ja leikkaa pienenpieniksi kuutioiksi tai raasta isolla terällä. Irrota ja hienonna lipstikan lehdet. Mittaa loput aineet valmiiksi, sillä kastikkeen valmistus etenee nopeasti.
  4. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja ruskis­ta tofua kovalla lämmöllä sekoitellen 2–3 minuuttia. Lisää valkosipulit ja porkkana-kuutiotja paista koko ajan sekoittaen noin 2 minuuttia. Valkosipuli saa hivenen ruskistua ja paahtua mutta koska se palaa nopeasti kitkerän makuiseksi, pidä sitä silmällä. Siirrä paistos kulhoon odottamaan.
  5. Lisää 2 rkl öljyä ja tomaattipyree pan­nuun ja kuullota 1 minuutti. Sekoita vesi ja kerma joukkoon, keitä 2–3 minuuttia. Lisää tofupaistos ja mausteet. Viimeistele lipstikal­la. Tarjoa kastike kuumana pastan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2454 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Vain viisi ainesta! Ihanan pähkinäisen uunilohen reseptin oppii vaikka ulkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinä-uunilohi

Ainekset

700
g
lohifileetä
tl
suolaa
1
prk (230 g)
rouheaa maapähkinävoita
1
prk (165 g)
kookoskermaa
1
dl
kuorittuja maapähkinöitä
LISÄKSI
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja tee veitsellä 5–6 viiltoa kalaan, mutta älä leikkaa nahan läpi. Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala uunivuokaan.

  2. Sekoita maapähkinävoi ja kookoskerma kulhossa. Levitä seos kalan viiltoihin ja kalan päälle. Ripottele maapähkinät pinnalle.

  3. Kypsennä kalaa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

  4. Hienonna korianteri kalan pinnalle. Tarjoa esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makkaraperunoiden uusi muoto! Tämä tuhti ja herkullinen peltiruoka on vartissa valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen makkara-papupelti

Ainekset

5
(keskikokoista) perunaa
250
g
kirsikkatomaatteja
1
iso sipuli
2
tlk (190 g/110 g)
öljyyn säilöttyjä artisokkia
1
tlk (380 g/230 g)
isoja kypsiä valkopapuja
1
pkt (noin 280 g)
raakamakkaroita
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
pienen sitruunan mehu ja kuoriraaste
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
4
rkl
vihreää pestoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Pese ja viipaloi perunat noin ½ cm:n viipaleiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

  3. Kuori ja lohko sipuli. Valuta artisokat ja puolita ne. Valuta ja huuhdo pavut. Levitä kaikki ainekset perunoiden sekaan pellille. Purista makkarat kuorestaan joukkoon.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kaiken päälle. Paahda noin 25 minuuttia.

  5. Lusikoi päälle pestoa.

Kommentit (0)