
Ylellistä nopeasti! Karitsanfileet paistuvat parissa minuutissa. Yhdistä ne leveän nauhapastan ja tuoreista tomaateista valmistetun kastikkeen kanssa ja kutsu ystävät pöytään.
Tuoretomaattikastiketta, nopeasti paistettuja karitsan sisäfileitä ja ranskankermanokareita. Oheinen pasta sopii hyvin viikonlopun vaivattomaan herkutteluun.
Leveä nauhapasta eli pappardelle muodostaa pastalle upean pohjan. Pastan kiehuessa valmistuu myös tuoretomaattikastike. Tärkeintä on keittää pasta pureskeltavan pehmeäksi, jotta se imaisee kastikkeen maut ja säilyy ehjänä vadilla.
Nopein osuus pastan valmistuksessa on karitsan sisäfileiden paistaminen: pari minuuttia kuumalla pannulla riittää kypsentämään karitsanfileet roseiksi.
Pasta säilyy kauniin selkeänä, kun ranskankermanokareet lisää pastan päälle vasta aivan lopuksi.
Vinkki! Juhlavan karitsapastan kanssa maistuu raikas ja kevyehkö punaviini, kuten chianti classico.
Karitsapappardelle
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota fileet huoneenlämpöön siksi aikaa, kun teet kastikkeen. Viillä tomaatteihin ristiviillot, kasta kiehuvaan veteen 15 sekunniksi ja kuori tomaatit. Poista kanta ja siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.
-
Hienonna sipuli. Kuullota sipulia ja rosmariinia öljyssä noin minuutti. Lisää tomaatit, harissa, kaprikset ja mausteet ja paista noin minuutti. Kaada viini pannuun ja keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Poista rosmariini.
-
Keitä pasta suolavedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Pastan kiehuessa paista fileet voissa kuumassa pannussa kauttaaltaan, yhteensä noin 2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja kietaise folioon vetäytymään. Paista pinaattia samassa pannussa noin minuutti.
-
Yhdistä valutettu pasta, kastike ja pinaatti. Viipaloi fileet päälle. Viimeistele ruoka ranskankermalla.