Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 208 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Tämä kiinalaisten jauhelihanuudeleiden resepti tuo maukasta vaihtelua arkeen. Dandan-nuudelit voi valmistaa myös kasvisversiona käyttämällä tofua tai kasvisjauhista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Dandan-nuudelit

Ainekset

6
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
½
dl
rypsiöljyä
400
g
possunjauhelihaa
dl
vähäsuolaista soijakastiketta
¾
dl
hoisinkastiketta
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1
rkl
riisiviinietikkaa
4
rkl
maapähkinävoita
1
pieni tuore chili tai ½ tl kuivattua chiliä myllystä
250
g
riisinuudeleita
Lisäksi
kevätsipulia, seesamiöljyä, kasviksia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

  2. Yhdistä kulhossa soijakastike, hoisinkastike, hunaja, etikka ja maapähkinävoi. Lisää tarvittaessa hieman kuumaa vettä, jos kastike tuntuu liian tanakalta. Mausta chilillä. Sekoita jauhelihan kanssa.

  3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois.

  4. Yhdistä jauheliha ja nuudelit. Ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja valuta päälle seesamiöljyä. Tarjoa sellaisenaan tai paista joukkoon sieniä ja kasviksia. Kokeile myös kimchiä.

Vinkki: Korvaa possunjauheliha broilerinjauhelihalla, kasvipohjaisella jauhelihan tyylisellä tuotteella tai tofulla.

Kommentit (5)

Velimatti

Eikö maailmassa ole enää muuta syötävää kuin erilaisia Pastoja, Parmesaania ja nuudeleita ?

Vierailija

Hoisinkastike? Ei sichuan-pippuria, ya cai tai chili öljyä?

Tarkkasilmä

Annoksen kuvassa on myös koranteria ja sieniä... :o(  

Vierailija

Niin, miksi kuva on eri ruuasta kuin resepti?!

Vierailija

Sichuaninpippurin ja ya chain poisjätön sinällään ymmärrän, koska näitä tuskin saa hankittua muualta kuin etnisistä kaupoista. Chiliöljyäkään ei löydy marketeista, ellei ala puurtaa omaa versiota usein englanninkielisten ohjeiden avulla. Hoisinkastikkeen lisääminen on sen sijaan melko omaperäinen veto. Liekö pyritty korvaamaan tällä ya chain makumaailmaa edes kaukaisesti?

Ei sinällään, kyllä kaikenlaisia reseptejä maailmaan mahtuu! Kaipailisin vain aidosti autenttisia reseptejä suomeksi myös Kiinan suunnilta, kun kerta esim. suht autenttisia italialaisia reseptejä julkaistaan pilvin pimein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 335 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat sydänsalaatit voi paistaa paistetun lohen kaveriksi nopeasti pannulla, jolloin ne säilyvät mukavan rapeina. Raikkaassa kastikkeessa on linssien ansiosta myös proteiinia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin sydänsalaatti ja linssikastike

Ainekset

2
pss (á 200 g)
sydänsalaattia
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
KASTIKE
1
prk (n. 380 g)
käyttövalmiita vihreitä linssejä
½
ruukkua lehtipersiljaa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sinappia
½
tl
suolaa
(tilkka vettä)

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Valuta linssit siivilässä. Hienonna persilja. Laita linssit ja yrtit sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja soseuta tasaiseksi. Jos kastike on paksua, lisää tilkka vettä.

  2. Halkaise sydänsalaatit pitkittäin. Sivele pintaan öljyä. Laita salaatit leikkuupinta alaspäin pannulle tai grilliparilalle. Paista noin 5 minuuttia.

  3. Nosta paahdetut salaattilohkot lautaselle ja lusikoi päälle kastiketta. Tarjoile heti.

VINKKI! Salaatin päälle sopivat myös paistetut leipäkuutiot, paahdetut pähkinät tai tuoreet herneet.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1189 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Tarjoa rapeat kukkakaalit hummuspediltä ja dippaa niitä matkalla haukattavaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamikukkakaali

Ainekset

1
pkt (300 g)
tofua, esim. Jalotofu Kylmäsavu tai Aasia
1
kukkakaali
dl
bbq-kastiketta
½
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
1
rkl
(seesami)öljyä
1
prk
hummusta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Taputtele tofu kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa tofu pitkittäin kolmeksi siivuksi. Taittele talouspaperi tofupalojen päälle. Aseta leikkuulauta päälle painoksi 10 minuutiksi.
  2. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi ja pilko ulkolehdet. Laita kukkakaalit ja lehdet kulhoon.
  3. Sekoita bbq-kastikkeeseen savupaprika ja suola. Pyöräytä kastike ja seesaminsiemenet kukkakaalin joukkoon.
  4. Levitä kukkakaalit leivinpaperille uunipellille. Paista rapean kypsäksi noin 10 minuuttia.
  5. Kuivaa ja kuutioi tofu. Paista tofu pannulla rapeaksi. Sipaise tofupaloille seesamiöljyä.
  6. Kuumenna uunin grillivastus. Lisää tofupalat kukkakaalien joukkoon ja grillaa 5 minuuttia.
  7. Tarjoa valmiin hummuksen kanssa.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1189 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Kun mietit, mitä tehdä eilen keitetyistä uusista perunoista, oikea vastaus on perunatortilla eli espanjalainen uunimunakas.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas pellillä

Ainekset

1
kg
keitettyjä varhaisperunoita
2
kesäsipulia varsineen
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
Päälle
10
munaa
200
g
turkkilaista jugurttia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
kapriksia
1
ruukku lehtipersiljaa
Pinnalle
sipulinvarsia ja lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa keitetyt perunat paksuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja leikkaa sipulit renkaiksi. Hienonna varret.
  2. Levitä perunat ja sipulit varsia lukuunottamatta leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Sivele öljyllä ja ripottele päälle suolaa. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  3. Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon jugurtti, suola ja pippuri.
  4. Hienonna lehtipersilja ja ripottele paahtuneiden perunoiden päälle. Lisää sipulinvarret ja kaprikset. Kaada päälle munakasseos. Jatka kypsentämistä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  5. Viimeistele hienonnetuilla sipulinvarsilla ja lehtipersiljalla.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3411 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Ruusukaalista syntyvä herkän makuinen sosekeitto sopii vaikka alkuruoaksi loppusyksyn juhlapöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta tai 4 alkuruoka-annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaalikeitto

Ainekset

500
g
ruusukaaleja
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
7
dl
vettä
2
rkl
kasvifondia
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
¼
tl
mustapippuria
1
dl
paahdettua sipulia

Työvaiheet

  1. Siisti ruusukaalien kannat ja poista huonot lehdet. Ota kahdesta isoimmasta ruusukaalista irti lehtiä sen verran kun saat. Säästä ne keiton koristeluun. Paloittele loput kaalit.

  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla öljyssä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  3. Kiehauta vesi kattilassa, lisää paloitellut ruusukaalit ja keitä 5 minuuttia. Lisää sipulit ja kasvifondi. Keitä muutama minuutti. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

  4. Lisää tuorejuusto nokareina ja kuumenna keittoa matalalla lämmöllä, kunnes juusto on liuennut. Mausta keitto mustapippurilla. Ripottele annosten pinnalle paahdettua sipulia ja koristele ruusukaalin lehdillä.

Vinkki Vaihda tuorejuusto halutessasi vegaaniseen versioon.