Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 264 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Nachopelti on perjantairuokien ehdoton ykkönen, jonka tekemiseen menee vain hetki. Ruokaisa papu-jauhelihakastike ei kaipaa juustokastiketta, pelkkä uunissa paahtunut juusto riittää. Nappaa kaupasta pyöreäreunaiset nachot, jotka pysyvät paremmin ehjinä herkkulastin alla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-nachopelti ja avokadodippi

Ainekset

400
g
maissilastuja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
vihreä paprika
400
g
naudan paistijauhelihaa
1
prk (380/230 g)
kidneypapuja
1
prk (340 g)
salsakastiketta
150
g
cheddarjuustoraastetta
Päälle
jalapenoja
tuoretta korianteria
Avokadodippi
2
avokadoa
2
limettiä
1
tomaatti
1
ruukku
korianteria
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo ja halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Viipaloi puolikkaat ohuiksi siivuiksi.
  2. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua. Kumoa joukkoon valutetut ja huuhdotut pavut sekä salsakastike. Kiehauta. Lisää paprikat.
  3. Levitä maissilastut pellille leivinpaperin päälle. Lusikoi niiden päälle jauheliha-papu-paprikaseos. Ripottele päälle juustoraaste.
  4. Kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa avokadodippi. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha lautaselle. Murskaa avokadot haarukalla ja siirrä kulhoon. Halkaise limetit ja purista niiden mehu avokadojen päälle. Huuhdo ja leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku. Jaa pieniin kulhoihin, joista jokainen voi napata omansa lautaselleen dippikastikkeeksi kuumille nachoille.   
  6. Ripottele nachopellin päälle tuoretta korianteria ja jalapenoja. Tarjoa heti.

Kommentit (4)

Vierailija

Tomaatti puuttuu ainekset listalta.

Vierailija

Kuvassa on näkyvissä jalapenojen sijasta pepperoneja, jotka ovat aika lailla eri asia. Pepperonit ovat lähinnä suolaisia, kun taas jalapenoissa on sentään potkua.

Vierailija

Pepperoni lienee makkaraa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 62 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kookosmaidolla pyöristetty vegaaninen bataatti-kukkakaalikeitto saa ytyä srirachasta. Ihana soppa ei kaipaa rinnalleen kuin palan hyvää leipää.

Vinkki! Jos haluat keventää, valitse vähärasvainen kookosmaito.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-kukkakaalikeitto

Ainekset

1
(noin 500 g)
bataatti
1
kukkakaali
1
sipuli
1
rkl
öljyä
2
tl
garam masalaa
1
l
kasvislientä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
1
rkl
sriracha-kastiketta
1
tl
suolaa
3
rkl
sitruunamehua
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa bataatti lohkoiksi. Pilko kukkakaali nupuiksi. Hienonna sipuli. Paista kasviksia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää garam masala ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  2. Lisää kasvisliemi kattilaan ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja anna keiton vielä kiehahtaa.
  4. Mausta srirachalla, suolalla ja sitruunamehulla. Ripottele valmiin keiton pinnalle thaibasilikaa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 62 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kasviksilla höystetty makoisa pho-keitto valmistuu puolessa tunnissa. Jo haluat keitosta vegaanisen, voit vaihtaa kalakastikkeen soijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikainen pho-keitto

Ainekset

l
kasvislientä
3
tähtianista
3
neilikkaa
1
kanelitanko
5
cm pala
inkivääriä
2
rkl
kalakastiketta tai soijakastiketta
½
purjoa
½
kiinankaalia
150
g
täysjyvänuudeleita
1
pkt (250 g)
härkistä
1
rkl
öljyä
½
dl
limetin mehua
Lisäksi
1
punainen chili
tuoretta minttua ja korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää joukkoon anis, neilikka, kaneli, viipaloitu inkivääri ja kalakastike. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  2. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kiinankaali ja annostele suikaleet keittokulhojen pohjalle.
  3. Lisää nuudelit liemeen ja keitä noin 3 minuuttia tai kunnes nuudelit ovat kypsiä.
  4. Nuudeleiden kypsyessä paista härkistä öljyssä kuumalla pannulla parin minuutin ajan.
  5. Mausta keitto limetin mehulla ja jaa kulhoihin. Annostele keiton pinnalle härkistä, tuoretta chiliä ja yrttejä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2096 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kotiruokaklassikko makkarakastike on entistäkin parempaa, kun sen valmistaa tuoremakkaroista ja maustaa piparjuurella. Tarjoa se kuohkean pottumuusin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkarakastike ja perunamuusi

Ainekset

1
sipuli
400
g
tuoremakkaraa
2
tl
tomaattipyreetä
2
dl
kermaa
1
dl
vettä
2
tl
kokojyvädijonsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1–2
rkl
raastettua piparjuurta
Perunamuusi
6
perunaa (jauhoinen lajike)
dl
maitoa
25
g
voita
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Kuori ja paloittele ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa kastike.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu. Purista makkarat kuoristaan pyöryköiksi kuumaan pannuun ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää sipuli ja tomaattipyree ja paista vielä pari minuuttia. Lisää kerma, vesi, sinappi, suola ja pippuri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5–7 minuuttia.
  3. Viimeistele muusi. Kiehauta maito ja voi pienessä kattilassa. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää kuuma maito-voiseos. Mausta suolalla.
  4. Raasta piparjuuri kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista. Lisää ensin pieni määrä, maista ja lisää sitten omaan makuun sopiva määrä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2096 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pizzan helppous ja piirakan herkullisuus! Mehevän pizzapiiraan täytteenä on riistamakkaraa, syyskasviksia ja mozzarellaa. Niiden ansiosta makua riittää joka palaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzapiiras riistamakkarasta

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
75
g
kylmää voita
1
kananmunankeltuainen
n. 1
rkl
kylmää vettä
Täyte
½
myskikurpitsa (noin 500 g)
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
dl
valmista pasta- tai pizzakastiketta
400
g
(riista)raakamakkaraa
2–3
dl
suppilovahveroita
2
dl
parmesaania raastettuna
200
g
terttukirsikkatomaatteja
125
g
mozzarellaa
tuoreita yrttejä
(chiliöljyä)

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja kuutioitu voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele kurpitsa ja laita leivinpaperille pellille. Valuta öljy päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa kypsäksi, noin 30 minuuttia.
  3. Paloittele makkarat. Puhdista sienet ja raasta juusto.
  4. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kauli taikina hieman suuremmaksi levyksi ja laita vuokaan. Peitä leivinpaperilla ja laita painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Esipaista uunissa 10 minuuttia.
  5. Poista leivinpaperi painoineen. Levitä tomaattikastike esipaistetulle pohjalle. Asettele makkarat, sienet, kurpitsat ja tomaatit päälle. Ripottele parmesaani pinnalle. Paista 15 minuuttia tai kunnes pohja ja makkarat ovat kypsiä. Revi mozzarella päälle. Viimeistele yrteillä ja halutessasi öljyllä.

Kommentit (0)