
Nachopelti on perjantairuokien ehdoton ykkönen, jonka tekemiseen menee vain hetki. Ruokaisa papu-jauhelihakastike ei kaipaa juustokastiketta, pelkkä uunissa paahtunut juusto riittää. Nappaa kaupasta pyöreäreunaiset nachot, jotka pysyvät paremmin ehjinä herkkulastin alla.
Jauheliha-nachopelti ja avokadodippi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo ja halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Viipaloi puolikkaat ohuiksi siivuiksi.
- Ruskista jauheliha kuumalla pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua. Kumoa joukkoon valutetut ja huuhdotut pavut sekä salsakastike. Kiehauta. Lisää paprikat.
- Levitä maissilastut pellille leivinpaperin päälle. Lusikoi niiden päälle jauheliha-papu-paprikaseos. Ripottele päälle juustoraaste.
- Kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa avokadodippi. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha lautaselle. Murskaa avokadot haarukalla ja siirrä kulhoon. Halkaise limetit ja purista niiden mehu avokadojen päälle. Huuhdo ja leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku. Jaa pieniin kulhoihin, joista jokainen voi napata omansa lautaselleen dippikastikkeeksi kuumille nachoille.
- Ripottele nachopellin päälle tuoretta korianteria ja jalapenoja. Tarjoa heti.
Tomaatti puuttuu ainekset listalta.
Kiitos huomiosta!
Kuvassa on näkyvissä jalapenojen sijasta pepperoneja, jotka ovat aika lailla eri asia. Pepperonit ovat lähinnä suolaisia, kun taas jalapenoissa on sentään potkua.
Pepperoni lienee makkaraa?
ehdottomasti myös creme fraiche lopuksi - kylmä nokare lautaselle