Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Käsintehtyihin nuudeleihin tarvitaan lähinnä vain vettä ja jauhoja. Nuudeleiden valmistus kotioloissa ei ole erityisen vaikeaa, mutta siihen tarvitaan aikaa, pöytätilaa ja hieman kärsivällisyyttä. Tällä kertaa biang-biang-nuudelit tarjotaan mausteisen karitsakastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Biang-biang-nuudelit

Ainekset

Käsintehdyt nuudelit
5
dl
vehnäjauhoja
2
dl
vettä
¼
tl
suolaa
Kuminamarinadi karitsalle
400
g
karitsan paahtopaistia
2
tl
juustokuminansiemeniä
1
tl
korianterinsiemeniä
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
seesamiöljyä
1
chilipalko
¼
tl
valkopippuria myllystä
Kastikkeeseen
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3
cm:n
inkivääriä
1
chilipalko
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
3
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
fariinisokeria
3
rkl
seesamiöljyä
1
ruukku
korianteria
1
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
Tarjoiluun
soijakastiketta, riisiviinietikkaa, seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Leikkaa karitsa ohuiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. Paahda juustokuminan- ja korianterinsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla noin minuutti sekoitellen. Laita ne kulhoon soijakastikkeen, seesamiöljyn, viipaloidun chilin ja pippurin kanssa. Anna maustua sen aikaa, kun teet nuudelit. Voit myös tehdä marinoinnin edellisenä päivänä ja antaa maustua yön yli jääkaapissa.

  2. Valmista nuudelit. Laita jauhot, vesi ja suola taikinakulhoon. Sekoita ja vaivaa, kunnes taikina on hyvin sekoittunutta ja siitä muodostuu pallo. Peitä kelmulla ja anna levätä 15 minuuttia.

  3. Laita taikina öljytylle alustalle. Öljyä myös kädet, sillä taikina on tahmeaa. Tee taikinasta pitkä pötkö. Leikkaa se 8 osaan. Pyörittele palat palloiksi. Litistä jokainen pallo noin 1 cm:n paksuiseksi. Leikkaa palat neljään osaan. Venytä jokainen pala noin 20 cm:n pituiseksi nauhaksi. Laita öljytylle alustalle ja peitä leivinpaperilla. Anna levätä 15 minuuttia.

  4. Keitä isossa kattilassa vettä. Lisää suolaa (noin 1 rkl / 1 l vettä.)

  5. Venytä jokainen nauha napakasti, mutta varovaisesti mahdollisimman pitkäksi. Mitä enemmän venytät, sitä pehmeämpiä nuudeleista tulee.

  6. Keitä nuudeleita 2–3 minuuttia. Kypsä nuudeli nousee pintaan. Nosta kypsät nuudelit hetkeksi keittiöpyyhkeelle valumaan.

  7. Valuta nuudeleille hieman seesamiöljyä, niin ne eivät tartu toisiinsa.

  8. Valmista kastike. Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi chili. Kuori ja hienonna inkivääri. Kuullota niitä hetki isolla pannulla öljyssä. Lisää karitsaviipaleet ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää pannulle soija, etikka ja sokeri.

  9. Yhdistä nuudelit ja kastike. Viimeistele seesamiöljyllä, korianterilla ja seesaminsiemenillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Kesällä grillipihvin kastike on persiljaa ja ruohosipulia tulvillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min (+ 1 t)
Vaikeustaso
Helppo

Grillipihvi ja yrttikastike

Ainekset

500
g
naudan ulkofileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
KASTIKE
1
dl
persiljaa
1
dl
ruohosipulia
½
dl
tuoretta rakuunaa
50
g
voita
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
2
tl
rosepippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha neljäksi pihviksi, nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos riittävän kuumaksi. Taputtele pihvit öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla tai toisella lautasella. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

  3. Hienonna persilja, ruohosipuli ja rakuuna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää yrttivoi liemen sekaan sauvasekoittimella sekoittaen. Mausta pippurilla.

  5. Viipaloi liha ja lusikoi päälle yrttikastiketta. Herkuttele perunasalaatin kanssa.

Lipstikkapesto-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita
2
varrellista nippusipulia
1
nippu retiisiä
1
pieni kesäkurpitsa
PESTO
2
dl
lipstikkaa
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesaania
1
d
auringonkukansiemeniä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita pestosta. Huuhtele lipstikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  2. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.

  3. Laita kaikki peston ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasainen tahna.

  4. Harjaa perunat puhtaiksi. Kuumenna litra vettä kattilassa, mausta suolalla ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.

  5. Halkaise suurimmat perunat, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipulit, viipaloi retiisit ja kesäkurpitsat. Laita kasvikset isoon kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Lipstikan muheva maku antaa kivaa vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Lisää makuaineet kuumien perunoiden joukkoon ja tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähdytettynä vaikka grillipihvien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kasslerpihvit ja lipstikka-perunasalaatti

Ainekset

4
kasslerpihviä
2
tl
sormisuolaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
LIPSTIKKA-PERUNASALAATTI
700
g
varhaisperunoita
½
ruukku
lipstikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
prk (50 g)
kapriksia
3–4
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kattilassa ja murskaa ne karkeasti survimella.
  2. Hienonna lipstikka ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, mausteet, lipstikka, valkosipuli ja kaprikset keskenään. Kääntele joukkoon perunat.
  3. Pyyhkäise kasslerpihvit talouspaperilla. Jauha sormisuola ja fenkolinsiemenet morttelissa rouheaksi mausteseokseksi. Hiero se pihvien pintaan. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä suorassa lämmössä 4–5 minuuttia per puoli.

    Vinkki Voit paistaa pihvit myös pannulla öljyssä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kesäpastaan tulevaa saunapalvikinkkua ei tarvitse erikseen ruskistaa. Reseptille on käyttöä vielä syksylläkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Palvikinkkupasta

Ainekset

1
l
vettä
300
g
täysjyväpennepastaa
2
rkl
arrabbiata-pestoa
2
tl
suolaa
200
g
palvikinkkua
3
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
prk (50/35 g)
kapriksia
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
lehtipersiljaa silputtuna
juustoraastetta (esim. pecorinoa)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon pasta, pesto ja suola. Keitä pastaa 10 minuuttia ilman kantta.
  2. Kuutioi palvikinkku. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja halkaise tomaatit.
  3. Lisää pastan joukkoon kinkku, valkosipuli, tomaatit ja kaprikset liemineen.
  4. Mausta mustapippurilla ja viimeistele ruoka silputulla lehtipersiljalla. Tarjoa juustoraasteen kanssa.