Käsintehtyihin nuudeleihin tarvitaan lähinnä vain vettä ja jauhoja. Nuudeleiden valmistus kotioloissa ei ole erityisen vaikeaa, mutta siihen tarvitaan aikaa, pöytätilaa ja hieman kärsivällisyyttä. Tällä kertaa biang-biang-nuudelit tarjotaan mausteisen karitsakastikkeen kanssa.
Biang-biang-nuudelit
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee marinadi. Leikkaa karitsa ohuiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. Paahda juustokuminan- ja korianterinsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla noin minuutti sekoitellen. Laita ne kulhoon soijakastikkeen, seesamiöljyn, viipaloidun chilin ja pippurin kanssa. Anna maustua sen aikaa, kun teet nuudelit. Voit myös tehdä marinoinnin edellisenä päivänä ja antaa maustua yön yli jääkaapissa.
-
Valmista nuudelit. Laita jauhot, vesi ja suola taikinakulhoon. Sekoita ja vaivaa, kunnes taikina on hyvin sekoittunutta ja siitä muodostuu pallo. Peitä kelmulla ja anna levätä 15 minuuttia.
-
Laita taikina öljytylle alustalle. Öljyä myös kädet, sillä taikina on tahmeaa. Tee taikinasta pitkä pötkö. Leikkaa se 8 osaan. Pyörittele palat palloiksi. Litistä jokainen pallo noin 1 cm:n paksuiseksi. Leikkaa palat neljään osaan. Venytä jokainen pala noin 20 cm:n pituiseksi nauhaksi. Laita öljytylle alustalle ja peitä leivinpaperilla. Anna levätä 15 minuuttia.
-
Keitä isossa kattilassa vettä. Lisää suolaa (noin 1 rkl / 1 l vettä.)
-
Venytä jokainen nauha napakasti, mutta varovaisesti mahdollisimman pitkäksi. Mitä enemmän venytät, sitä pehmeämpiä nuudeleista tulee.
-
Keitä nuudeleita 2–3 minuuttia. Kypsä nuudeli nousee pintaan. Nosta kypsät nuudelit hetkeksi keittiöpyyhkeelle valumaan.
-
Valuta nuudeleille hieman seesamiöljyä, niin ne eivät tartu toisiinsa.
-
Valmista kastike. Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi chili. Kuori ja hienonna inkivääri. Kuullota niitä hetki isolla pannulla öljyssä. Lisää karitsaviipaleet ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää pannulle soija, etikka ja sokeri.
-
Yhdistä nuudelit ja kastike. Viimeistele seesamiöljyllä, korianterilla ja seesaminsiemenillä.