
Vuohenjuustolla täytetyt ja meheviksi kypsennetyt karitsan paahtopaistit ovat takuuvarma valinta pääsiäispöytään. Käytä paisteihin tankona myytävää vuohenjuustoa, sillä sen rakenne pysyy täytteessä hyvänä.
Karitsan paahtopaisteista on tullut yhä suositumpi valinta pääsiäisen pääruuaksi. Eikä ihme, sillä pienet paistit on helppo kypsentää meheviksi. Lisäksi niistä voi valmistaa juuri sopivan määrän.
Juhlaa varten karitsan paahtopaistit täytetään tällä kertaa vuohenjuustolla. Parhaiten tarkoitukseen sopii tavallinen, tangosta leikattu vuohenjuusto, sillä se pysyy täytteessä pehmeää vuohentuorejuustoa paremmin.
Mukaan sekoitetaan mauksi valkosipulia ja yrttejä.
Paistit kypsennetään kahdessa vaiheessa: ensin niiden pinta ruskistetaan pannulla, minkä jälkeen paistit saavat kypsyä vielä hetken uunissa. Vetäydyttyään paistit ovat valmiita leikattaviksi.
Vuohenjuustolla täytetyt karitsanpaistit
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota paistit huoneenlämpöön non puoli tuntia ennen paistamista.
-
Tee täyte. Leikkaa vuohenjuuston kuori ohuesti pois ja murenna juusto kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta valkosipuli, lisää ne juuston joukkoon ja sekoita haarukalla tahnaksi. Lisää tilkka maitoa tai vettä, jos seos on jähmeää.
-
Työnnä pienen terävän veitsen kärki paistin keskiosaan ja liikuta veistä paistin sisällä edestakaisin, kunnes paistissa on pieni tasku. Tee samoin lopuille paisteille. Lusikoi täyte taskuihin pienellä lusikalla tai lusikan varrella. Sulje aukot cocktailtikuilla. Mausta paistit suolalla ja pippurilla.
-
Kuumenna uuni 150 asteeseen.
-
Kuumenna voi ja öljy pannussa. Ruskista paistit kauttaaltaan pannussa ja kypsennä sitten uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes paistien sisälämpötila on 54–56 astetta. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki Tee lopusta oreganosta ja oliiviöljystä morttelissa tai sauvasekoittimella kastike paisteille.