Kaupallinen yhteistyö
Knorr on lisännyt 21 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.

Ruoktrendit tulevat ja menevät, mutta paahtopaisti on ja pysyy. Tällä ohjeella valmistat maukkaan paistin, jonka kruunaa superhelppo ja kielen mukanaan vievä kastike.

 

Annoksia
6

Paahtopaistia yrttikuorrutteella

Ainekset

1
kg
painoinen naudan paahtopaisti
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
1
rkl
Provencen yrttisekoitusta
6
perunaa
500
g
porkkanoita
2
dl
vettä
1
Knorr Fond ”du Chef” -liha-annosfondi
1,25
dl
vispikermaa
cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Ota paisti huoneenlämpöön reilu tunti ennen kypsentämistä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja nosta paisti uuninkestävään vuokaan. Sekoita öljy, mustapippuri, suola ja yrttisekoitus keskenään ja levitä seos tasaisesti lihan päälle. Nosta paisti uuniin 60 minuutiksi.
  2. Pese ja halkaise perunat. Kuori porkkanat ja pilko suurimmat muutamaan osaan. Kun paisti on ollut uunissa 30 minuuttia, lisää vihannekset samaan vuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Anna vihannesten ja lihan kypsyä yhdessä uunissa 30 minuuttia ja nosta pois uunista. Tällöin liha on kypsynyt tunnin ajan ja sen kypsyysaste on medium. Halutessasi voit lisätä lihan paistoaikaa.
  3. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna levätä noin 15 minuuttia. Valmista seuraavaksi kastike. Kiehauta 2 dl vettä ja lisää sekaan Knorr Fond ”du Chef” -liha-annosfondi ja kerma. Mausta ripauksella cayennepippuria ja anna kiehahtaa. Leikkaa paisti ohuksi viipaleiksi poikkisyin ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Vinkki: Valitse sellainen paisti, jonka päällä on rasvakerros. Rasva sulaa uunissa ja antaa lihalle mehevyyttä.

Kokeile myös muhevaa lammas-munakoisopataa.

Kommentit (1)

-pp_iida
Seuraa 
Liittynyt17.4.2017

Millä tasolla ja lämpöasteella kiertoilmauunissa tulisi paistaa?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1775 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Tommi Tervanen KUVA Tuomas Kolehmainen

Osso buco on Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervasen lapsuuden lempiruokaa. Hitaasti herkulliseksi hautuvassa pataruuassa on kiireettömyyden tuntu.  

Annoksia
4
Valmistusaika
6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Osso buco Tommi Tervasen tapaan

Ainekset

1
kg
naudan potkaa
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
tl
jauhettua savupaprikaa
4
rkl
voita
4
rkl
oliiviöljyä
2
paprikaa
2
porkkanaa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
tlk
kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1
rkl
ruokosokeria
2
rkl
riistafondia
1
dl
punaviiniä
noin 5
dl
vettä
( 1
tl
suolaa)
1/2
dl
hienonnettua rosmariinia
1/2
dl
hienonnettua oreganoa
Gremolata
3
valkosipulinkynttä
1
sitruunan kuori raastettuna
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Leikkaa viillot potkien reunoihin (jotta ne eivät käpristy kypsyessään). Sekoita mausteet jauhoihin ja pyörittele potkat maustetuissa jauhoissa. Mittaa puolet öljystä ja voista padan pohjalle. Ruskista potkat nopeasti ja siirrä sivuun.
  2. Paloittele paprikat, kuori ja paloittele porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää loput rasvat pataan ja kuumenna uudelleen. Kuullota kasviksia padassa noin 5 minuuttia. Lisää potkat, kuoritut tomaatit, sokeri, fondi ja viini sekä vettä niin paljon, että lihat peittyvät. Hauduta kannen alla noin 5 tuntia.
  3. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna lopuksi yrtit päälle.
  4. Tee gremolata. Kuori ja raasta valkosipulit, raasta sitruunan kuori. Hienonna lehtipersilja. Sekoita ainekset keskenään. Tarjoa Osso Bucon (ja parmesaanirisoton) kanssa.

Kommentit (1)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1775 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Ihanat mustatorvisienet sopivat mainiosti paahteisella seesamiöljyllä ja kipakalla inkiväärillä maustettuun wokkiin. Kokeile!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Possu-mustatorvisieniwokki

Ainekset

1
l
mustatorvisieniä
4
pientä tai 1 iso paksoi
3
valkosipulinkynttä
1
pieni purjo
n. 5
cm:n pala
inkivääriä
2 +2
rkl
rypsiöljyä
400
g
possunsuikaleita
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviiniä
2
tl
seesamiöljyä
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet. Viipaloi paksoi ja hienonna valkosipulinkynnet. Viipaloi ja huuhtele purjo. Kuori ja hienonna inkivääri.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa tai wokissa. Paista possusuikaleita 3–5 minuuttia ja siirrä sivuun. Lisää 2 rkl öljyä pannuun ja paista valkosipulia ja inkivääriä 1 minuutti. Lisää sienet ja vihannekset ja paista korkeassa lämpötilassa 2–3 minuutta. Lisää paistetut lihat joukkoon.
  3. Sekoita soijakastike, riisiviini ja seesamiöljy ruokaan. Mausta mustapippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1775 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Panu Pälviä

Kreolipyttis on värikäs ja mausteinen versio perinteisestä muurikkaspydäristä. Makkarat, perunat ja munat pitävät huolen, ettei kukaan jää nälkäiseksi.

Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreolipyttis

Ainekset

12
keitettyä perunaa
2
ryynimakkaraa
1
kabanossi tai muu grillimakkara
1
sipuli
1
punainen paprika
2
esikypsennettyä maissia
1
prk (340 g)
hillosipuleita
1-2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
1
tl
savupaprikaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
6
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi perunat ja makkarat. Hienonna sipuli. Leikkaa paprika 1 cm:n kuutioiksi. Veistä maissintähkistä jyvät: nosta maissi pystyyn leikkuulaudalla ja leikkaa jyvät irti kuljettamalla terävää veistä pitkin kovaa ruotia. Valuta hillosipulit.
  2. Kuumenna öljy isossa pannussa tai muurinpohjapannulla. Kuullota sipulit ja paprikakuutiot öljyssä pehmeiksi. Lisää makkarat. Kun makkarat ovat ruskistuneet, lisää perunat, maissit ja hillosipulit ja paistele kunnes perunoissa ja maisseissa on ruskistunutta pintaa. Lisää nokare voita antamaan makua, kääntele pyttistä ja mausta savupaprikajauheella ja mustapippurilla.
  3. Paista kananmunat ja tarjoa pyttiksen kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1775 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Juhlista sienikauden alkua mainiolla pizzalla, jonka kantarelleissa on vieno savun maku. Itse tehty tomaattikastike ja kylmäsavukinkku tekevät pizzasta parasta viikonloppuruokaa.

Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Savukantarellipizzat

Ainekset

2
dl
vettä
25
g
tuorehiivaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
Savustetut kantarellit
2
l
kantarelleja
1
savustuspussi
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Tomaattikastike
2
valkosipulinkynttä
2
dl
paseerattua tomaattia
4
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
oliiviöljyä
1
laakerinlehti
1
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
pkt (100 g)
kylmäsavustettua kinkkua
10
kirsikkatomaattia
1
pkt (125/220 g)
mozzarellaa
2
rkl
tuoretta oreganoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Lisää öljy ja suola. Sekoita jauhot 2–3 erässä taikinaan. Vaivaa taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai koneella, kunnes taikina on kimmoisaa. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  2. Savusta sillä aikaa sienet. Laita uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 250-asteiseksi. Käytä alalämpöä, jos mahdollista. Älä käytä kiertoilmatoimintoa. Harjaa sienet puhtaiksi. Paloittele ne 3–4 cm:n paloiksi. Laita ne savustuspussiin ja sulje pussi tiiviisti. Laita pussi kuumalle pellille uuniin noin 10 minuutiksi. Laske sitten lämpötila 200 asteeseen ja jatka savustamista 10 minuuttia. Ota savustuspussi uunista ja anna sienten vetäytyä pussissa 10 minuuttia ennen avaamista. Mausta sienet suolalla ja pippurilla.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kastikkeen aineet kattilassa ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Tarkista maku.
  4. Säädä uuni 250 asteeseen. Kauli tai painele taikinasta 2 ohutta pizzapohjaa ja siirrä ne leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille. Levitä pohjille tomaattikastiketta, savustetut sienet, kinkut ja tomaatit. Revi mozzarella ja levitä pizzoille. Paista pizzoja uunissa 8–10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja pohja tuntuu rapealta. Ripota pizzoille tuoretta oreganoa.

Kommentit (0)