Lehtikaalisipsit maistuvat taivaallisilta sellaisenaan tai lisää niitä antamaan rapeaa suutuntumaa paistetun kalan tai ruokaisan salaatin päälle. Sipsien seuraksi sopivat myös täyteläiset juustot ja paahdetut pähkinät.
Rapeat lehtikaalisipsit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Huuhtele lehtikaali, poista kova lehtiruoto ja revi kaalinlehdet kulhoon suupalan kokoisiksi paloiksi. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä. Kääntele kaalinpaloja käsin, jotta jokainen lehtipala saa kevyen öljyvoitelun molemmin puolin. Halutessasi voit lisätä öljyyn hienonnettua valkosipulia mausteeksi.
- Levitä kaalinpalat leivinpaperin päälle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 10–12 min.
- Siirrä sipsit talouspaperin päälle ja anna kuivahtaa huoneenlämmössä. Voit tarjota sipsit sellaisinaan sormiruokana, mutta erityisen hyviltä ne maistuvat rapeutta antavana lisänä salaatin tai lämpimän pääruoan seurana.