Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 139 keittokirjaan.
OHJE Pirjo Toikkanen KUVA Sami Repo

Lehtikaalisipsit maistuvat taivaallisilta sellaisenaan tai lisää niitä antamaan rapeaa suutuntumaa paistetun kalan tai ruokaisan salaatin päälle. Sipsien seuraksi sopivat myös täyteläiset juustot ja paahdetut pähkinät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
5 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat lehtikaalisipsit

Ainekset

150
g
(5–6 lehteä) lehtikaalia
1/4
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Huuhtele lehtikaali, poista kova lehtiruoto ja revi kaalinlehdet kulhoon suupalan kokoisiksi paloiksi. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä. Kääntele kaalinpaloja käsin, jotta jokainen lehtipala saa kevyen öljyvoitelun molemmin puolin. Halutessasi voit lisätä öljyyn hienonnettua valkosipulia mausteeksi.
  2. Levitä kaalinpalat leivinpaperin päälle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 10–12 min.
  3. Siirrä sipsit talouspaperin päälle ja anna kuivahtaa huoneenlämmössä. Voit tarjota sipsit sellaisinaan sormiruokana, mutta erityisen hyviltä ne maistuvat rapeutta antavana lisänä salaatin tai lämpimän pääruoan seurana.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 288 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Helposti syötävät maissiribsit vääntyvät hauskasti käyriksi uunin tai grillin kuumuudessa. Näiden syöminen onnistuu ilman sen suurempaa sotkua ja naaman tahriintumista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissiribsit

Ainekset

4
tuoretta maissintähkää
4
rkl
öljyä tai voita
2
tl
cajunmaustetta
1
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
cayennepippuria
tuoretta persiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy tai voi sekä mausteet keskenään.
  2. Puolita maissintähkät. Leikkaa sen jälkeen puolikkaat pituussuunnassa puoliksi ja sitten vielä puoliksi.
  3. Sivele palat mausteöljyllä tai -voilla. Kypsennä grillissä tai 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Viimeistele maissiribsit tuoreella hienonnetulla persiljalla.

Vinkki Voit käyttää myös esikeitettyä maissia, mutta se ei taivu käyräksi, toisin kuin tuoreet maissit. Taipumista voit edesauttaa kypsentämällä maissit uunissa kova sisus ylöspäin.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Korealaisten kansallisruokaa kimchiä, eli hapatettua kaalia voi tehdä myös kesäkurpitsasta. Muista käyttää puhtaita välineitä ja pestä kurpitsat huolella, niin lisuke säilyy pidempään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
15 min + 2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen kesäkurpitsakimchi

Ainekset

2
keskikokoista kesäkurpitsaa
3
rkl
karkeaa merisuolaa
LISÄKSI
3
valkosipulinkynttä
2
hoikkaa kesäsipulia varsineen
noin 3 cm
pätkä inkivääriä
1/2
dl
riisiviinietikkaa
1-2
rkl
gochujang-tahnaa
1
rkl
thaimaalaista kalakastiketta
1
tl
sokeria
3
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kesäkurpitsa sormenpaksuisiksi tangoiksi. Laita suolan kanssa kerroksittain siivilään. Anna maustua 1 tunnin ajan.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi kesäsipulit varsineen. Lisää joukkoon raastettu inkivääri, etikka, gochujang, kalakastike, sokeri ja suola.
  3. Huuhtele kesäkurpitsat huolellisesti. Taputtele kuiviksi. Lisää mausteseokseen. Laita seos ilmatiiviiseen lasipurkkiin. Anna maustua huoneenlämmössä 2–3 päivää. Ravistele purkkia maustumisen aikana.
  4. Siirrä jääkaappiin ja säilytä viileässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Purjon uloimmat kerrokset saavat mustua grillissä. Ne voi kuivattaa ja jauhaa purjotuhkaksi, jolla voi maustaa vaikka salaatinkastikkeen. Purjon kanssa tarjottava labneh onnistuu myös kermaviilistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + labneh 8 h
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut mantelipurjot & labneh

Ainekset

2
isoa purjoa
1
viipale
kuivahtanutta maalaisleipää
1
dl
kuorellisia manteleita
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
LABNEH
2
prk ( yht. 400 g)
kermaviiliä
1
rkl
timjamia hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
LISÄKSI
2
sitruunaa
8
dl
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Aloita labnehista. Laita kermaviili harsolla vuorattuun siivilään ja anna valua yön yli jääkaapissa.
  2. Leikkaa purjoista vihreät osat pois. Voit käyttää ne muussa ruuanvalmistuksessa. Grillaa purjoja keskilämmöllä 20-–30 minuuttia muutaman kerran kääntäen. Uloimmat lehdet saavat mustua.
  3. Kuori mustuneet lehdet pois. Leikkaa purjot 10–12 cm:n paloiksi ja vielä pitkittäin kahtia. Rouhi leipä ja mantelit veitsellä karkeasti. Yhdistä rouheet, öljy ja mausteet kulhossa ja jaa seos purjojen leikkuupuolelle. Grillaa purjoja parilassa keskilämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Halkaise sitruunat ja laita ne grilliin kypsymään.
  4. Kaada valutettu kermaviili kulhoon. Hienonna timjami. Mausta labneh timjamilla, öljyllä ja suolalla. Lusikoi labneh kuumille purjoille, ripottele pinaattia päälle ja purista grillatuista sitruunoista mehua viimeistelyksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Minusta tähän sopii aivan hyvin turkkilainen jogurtti valuttamatta. Sekaan ohjeen mausteet Labneh on melko kallista kaupassa joten usein teen sitä jogurtista mutta.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Riisiviinietikalla kirpsakoidut herneet sopivat lisukkeeksi kalalle, niillä voi korvata edamamepavut erilaisissa kulhoruoissa ja saattaa annos huveta parempiin suihin sellaisenaankin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 alkupala-annosta
Valmistusaika
10 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pikkelöidyt palkoherneet

Ainekset

l
herneenpalkoja
¾
dl
miriniä
½
dl
vettä
2
rkl
riisiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Riivi herneet paloista kulhoon.

  2. Kuumenna mirin, vesi ja riisiviinietikka kattilassa höyryävän kuumaksi. Kaada kuuma liemi herneiden päälle. Siirrä kulho peitettynä jääkaappiin heti, kun liemi on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Anna herneiden pikkelöityä vähintään 1 tunti.

Kommentit (0)