
Kun omenat saavat hautua tumman siiderin kanssa, tuloksena on tumma, syvänmakuinen omenavoi.
Voit käyttää omenavoita kuten hilloa, esimerkiksi puuron tai leivän päällä tai leivonnassa.
Lakritsilla maustettu omenavoi
Ainekset
Työvaiheet
- Kaada siideri uuninkestävään teräskattilaan tai emalipataan ja keitä ilman kantta noin 5 minuuttia, jolloin siitä jää jäljelle noin puolet. Kuori sillä välin omenat, poista kota ja kuutioi hedelmät. Lisää kuutiot siideriin ja keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen 15 minuuttia.
- Lisää fariinisokeri. Soseuta omenat liemineen sauvasekoittimella tai painelemalla ne tiheän siivilän läpi toiseen kattilaan.
- Lisää mausteet soseeseen. Keitä miedolla lämmöllä, kannella peitettynä ja välillä sekoittaen vähintään 20 minuuttia. Sose kiehuu kuplien, joten sekoita varoen. Voit purkittaa soseen heti, mutta jos haluat tehdä omenavoin perinteiseen tapaan, jatka kypsentämistä 120-asteisessa uunissa ilman kantta 2–3 t, kunnes omenavoi on tummaa ja paksua. Sekoita 30 minuutin välein.
- Purkita kuuma omenavoi, sulje purkit ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä.