Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kun omenat saavat hautua tumman siiderin kanssa, tuloksena on tumma, syvänmakuinen omenavoi.

Voit käyttää omenavoita kuten hilloa, esimerkiksi puuron tai leivän päällä tai leivonnassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 1 l
Valmistusaika
50 min - 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Lakritsilla maustettu omenavoi

Ainekset

1/2
l
kuivaa omenasiideriä
1
kg
omenoita
2
dl
fariinisokeria
1 1/2
tl
lakritsijauhetta (esim. Urtekram)
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
1/2
tl
kanelia
1/2
tl
maustepippuria

Työvaiheet

  1. Kaada siideri uuninkestävään teräskattilaan tai emalipataan ja keitä ilman kantta noin 5 minuuttia, jolloin siitä jää jäljelle noin puolet. Kuori sillä välin omenat, poista kota ja kuutioi hedelmät. Lisää kuutiot siideriin ja keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen 15 minuuttia.
  2. Lisää fariinisokeri. Soseuta omenat liemineen sauvasekoittimella tai painelemalla ne tiheän siivilän läpi toiseen kattilaan.
  3. Lisää mausteet soseeseen. Keitä miedolla lämmöllä, kannella peitettynä ja välillä sekoittaen vähintään 20 minuuttia. Sose kiehuu kuplien, joten sekoita varoen. Voit purkittaa soseen heti, mutta jos haluat tehdä omenavoin perinteiseen tapaan, jatka kypsentämistä 120-asteisessa uunissa ilman kantta 2–3 t, kunnes omenavoi on tummaa ja paksua. Sekoita 30 minuutin välein.
  4. Purkita kuuma omenavoi, sulje purkit ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 275 reseptiä.
Linkitetty 363 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Tämä klassikko ei petä! Kun kukkakaali kuorrutetaan juustolla ladatulla kastikkeella, lopputulos ei voi olla muuta kuin herkullinen. 

Gratinointikastike pysyy paremmin kaalin pinnalla, kun se on viileää. Voit keittää kukkakaalin valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Juustoksi gratiiniin sopivat täysrasvaiset, hyvin sulavat juustot, kuten gruyère, kermajuustot tai pitkään kypsytetyt vuoristojuustot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisäkkeenä
Valmistusaika
50 min + kastikkeen jäähtyminen noin 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gratinoitu kukkakaali

Ainekset

1
(n. 800 g)
kukkakaali
2
l
vettä
1
tl
suolaa
Juustokastike
25
g
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
3
dl
maitoa
1
tl
dijoninsinappia
¼
tl
muskottipähkinää
2
dl
maukasta juustoraastetta
Pinnalle
½
dl
maukasta juustoraastetta
6
ruohosipulinvartta

Työvaiheet

  1. Huuhtele kukkakaali. Leikkaa irti suojalehdet. Jos ne ovat hyväkuntoiset, lisää myös ne gratiiniin. Koverra kuorimaveitsellä kaalin kova kanta irti.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kukkakaali. Keitä 5–8 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmentynyt. Nosta kaali reikäkauhan avulla lautaselle jäähtymään. 
  3. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot sekoittaen. Lisää maito muutamassa erässä hyvin sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
  4. Mausta kastike sinapilla ja muskottipähkinällä. Lisää juusto ja sekoita, kunnes se on sulanut kastikkeen joukkoon. Jäähdytä kastike kylmässä vesihauteessa. 
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka. Laita kukkakaali ja suojalehdet vuokaan. Valuta päälle kastike ja lisää loput juustoraasteesta. Gratinoi uunissa noin 25 minuuttia.
  6. Hienonna ruohosipuli ja ripottele se kukkakaalin pinnalle. Tarjoa kukkakaali lisäkkeenä.

Kommentit (6)

Vierailija

Kuinka tehdään / ohje gluteenittomalle versiolle??

Käyttäjä11413
Seuraa 
Liittynyt25.6.2018

Entäs vegekermakorviketta, kuinka paljon jauhetta laitetaan ?
On kätevää käyttää, kun ei tänne saareen voi roudata maitopurkkeja, kun ei ole sähköä.
Vegekermakorvikepulveria on nykyään jo monta merkkiä ihan Prismassakin.

Supersaukko

Hyvä ohje. Aion ehdottomasti tehdä. Tuo vain ihmetyttää, että miksi kastike pitää ensin jäähdyttää ja sitten kaataa kukkakaalin päälle, kun se menee 200 asteiseen uuniin?

Supersaukko

Käyttäjä11413:lle

Kannattaa ostaa UHT-maitoa. Se on kaupassakin lämpimässä ja säilyy avaamattomana huoneenlämmössä vähintään purkin päiväykseen asti. Niitä on ainakin 2dl, 5dl ja litran purkeissa.

Vierailija

Supersaukolle
Ohjeessa kerrotaan, että kastike pysyy paremmin kaalin päällä kun se on viileä.

Vierailija

Mitäpä jos tekisi sen kastikkeen ihan ensimmäiseksi. Kaiken muun tekemiseen plus uunin lämpenemiseen menee kyllä oma aikansa. Kastike jäähtyy kyllä sopivasti;))

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Tilli ja peruna ovat täydelliset yhdessä. Tarjoa simppeli perunasalaatti vaikka grilliruokien lisukkeena!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tilli-perunasalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä tai uusia perunoita
1
(200 g)
kurkku
¾
dl
tilliä hienonnettuna
¾
dl
ruohosipulia hienonnettuna
KASTIKE
1
(luomu)sitruuna
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
2
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Raasta sitruunan kuori ohuesti ja purista mehu. Sekoita ne öljyyn. Lisää sinappi, suola ja pippuri ja sekoita.

  2. Laita perunat kiehumaan. Halkaise kurkku, koverra siemenet pois ja leikkaa kurkku kuutioiksi. Hienonna tilli ja ruohosipuli.

  3. Kuutioi perunat kuumina ja kaada kastike niiden päälle. Kun perunat ovat jäähtyneet, lisää kurkku ja yrtit.

Kommentit (0)

Ketoketo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla

Helppo mantelijauhoihin perustuva vuokaleipä joka sopii esim. ketoilijalle

Pyrin noudattamaan vähähiilihydraadraattista ja gluteenitonta ruokavaliota, jolloin tavalliset leivät eivät ole sallittuja.

Lähdin etsimään sopivia leipäreseptejä, mutta lähes kaikki olivat liian monimutkaisia, joten kehittelin tälläisen aivan simppelin, mutta hyvältä maistuvan reseptin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijauho-vuokaleipä (VHH, GL)

Ainekset

100
g
Mantelijauhoja
4
kpl
Kananmunia
40
g
Kirnuvoita
2
tl
Leivinjauhetta

Työvaiheet

Sulata voi mikrossa ja sekoita mukaan kananmunat sekä kuivat ainesosat. Seos on valmis, kun ainesosat ovat sekoittuneet tasaisesti.
Kaada seos leipävuokaan ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.
Herkuttele mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pehmeä mascarponevaahto ja karamellisoitu mango ovat täydellinen pari. Tämän ihanan jälkiruoan voi tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua valmiiksi odottamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mascarponevaahto ja karamellisoitu mango

Ainekset

1
prk (200 g)
mascarponea
1
dl
kuohukermaa
1
rkl
tomusokeria
1
tl
vaniljajauhetta tai 1 vaniljatanko
½
ruukku sitruunamelissaa
Karamellisoitu mango
1
mango
1
dl
ruokokidesokeria
1
dl
vettä
½
tl
sormisuolaa
Lisäksi
sitruunamelissaa

Työvaiheet

  1. Laita mascarpone, kerma, tomusokeri ja vanilja pyöreäpohjaiseen kulhoon. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise se ja kaavi siemenet muiden aineiden joukkoon. Vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Hienonna sitruunamelissa ja sekoita se vaahtoon. Laita vaahto jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.

  3. Kuori mango kuorimaveitsellä. Leikkaa hedelmäliha noin 2 cm:n kuutioiksi.

  4. Laita ruokokidesokeri kattilaan. Nosta kattila liedelle ja aloita sokerin karamellisointi miedolla lämmöllä. Kun sokeri alkaa kuplia, kaada vesi nopeasti kattilaan, mutta varo ettet polta kättäsi kuumassa höyryssä. Sekoita sokeri-vesiseos vispilällä tasaiseksi ja siirrä kattila pois liedeltä. Mausta liemi sormisuolalla ja lisää mangokuutiot kuumaan liemeen. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten mangot liemineen jääkaappiin.

  5. Jaa mascarponevaahto tarjoilukulhoihin ja ripottele mangokuutiot päälle. Lusikoi myös karamellilientä kulhoon. Koristele annokset tuoreella sitruunamelissalla. Voit lisätä koristeeksi myös syötäviä kukkia.

Kommentit (0)