Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 296 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kun omenat saavat hautua tumman siiderin kanssa, tuloksena on tumma, syvänmakuinen omenavoi.

Voit käyttää omenavoita kuten hilloa, esimerkiksi puuron tai leivän päällä tai leivonnassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 1 l
Valmistusaika
50 min - 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Lakritsilla maustettu omenavoi

Ainekset

1/2
l
kuivaa omenasiideriä
1
kg
omenoita
2
dl
fariinisokeria
1 1/2
tl
lakritsijauhetta (esim. Urtekram)
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
1/2
tl
kanelia
1/2
tl
maustepippuria

Työvaiheet

  1. Kaada siideri uuninkestävään teräskattilaan tai emalipataan ja keitä ilman kantta noin 5 minuuttia, jolloin siitä jää jäljelle noin puolet. Kuori sillä välin omenat, poista kota ja kuutioi hedelmät. Lisää kuutiot siideriin ja keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen 15 minuuttia.
  2. Lisää fariinisokeri. Soseuta omenat liemineen sauvasekoittimella tai painelemalla ne tiheän siivilän läpi toiseen kattilaan.
  3. Lisää mausteet soseeseen. Keitä miedolla lämmöllä, kannella peitettynä ja välillä sekoittaen vähintään 20 minuuttia. Sose kiehuu kuplien, joten sekoita varoen. Voit purkittaa soseen heti, mutta jos haluat tehdä omenavoin perinteiseen tapaan, jatka kypsentämistä 120-asteisessa uunissa ilman kantta 2–3 t, kunnes omenavoi on tummaa ja paksua. Sekoita 30 minuutin välein.
  4. Purkita kuuma omenavoi, sulje purkit ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Juuston mehevöittämä piiras keikkuu kutkuttavasti makean ja suolaisen rajamailla. Rosmariini antaa taikinalle mielenkiintoisen makuvivahteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
25 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton vadelma-nektariinigalette

Ainekset

dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
125
g
voita
1
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
pallo (125 g)
mozzarellaa
2
nektariinia
2
dl
tuoreita vadelmia
½
dl
hillosokeria
LISÄKSI
gluteenitonta jauhoseosta leivontaan
1
kananmuna
2–3
dl
tuoreita vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonna rosmariini. Nypi voi ja rosmariini kuivien aineiden joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  2. Kauli taikina jauhoseosta apuna käyttäen noin ½ cm:n paksuiseksi, pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.

  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  4. Notkista ricotta ja sekoita joukkoon sokerit. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi taikinalevylle niin, että reunoista jää noin 3 cm tyhjää. Valuta mozzarella ja revi se ohuiksi suikaleiksi ricottajuuston päälle.

  5. Halkaise nektariinit, poista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Sekoita hillosokeri viipaleiden joukkoon. Lisää vadelmat ja kääntele varoen niin että vadelmat pysyvät ehjinä. Levitä nektariiniviipaleet ja vadelmat juustojen päälle. Käännä galetten reunat täytteiden päälle. Voitele reunat munalla. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

  6. Lado lämpimän galetten pinnalle tuoreita vadelmia ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Vegaaninen kimchi sopii myös kala-allergikoille, sillä perinteisesti reseptissä oleva kalakastike on nyt korvattu soijakastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 3 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen kimchi

Ainekset

800
g
kiinankaalia
3
rkl
suolaa
noin 1
litra vettä
pätkä retikkaa tai 1 porkkana
2–3
kevätsipulia
1
rkl
raastettua inkivääriä
3
isoa valkosipulinkynttä raastettuna
2
rkl
korealaisia chilihiutaleita (gochugaru)
1
tl
sokeria
2
rkl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Huuhtele kiinankaali, poista siitä kova kanta ja leikkaa lehdet 2-4 osaan. Laita kaalinlehdet kulhoon ja hiero niihin suolaa, kunnes lehdet alkavat hieman pehmentyä. Kaada päälle vesi ja laita kulhoon painoksi lautanen. Anna suolaantua huoneenlämmössä 4–6 tuntia.
  2. Kaada suolavesi pois ja huuhtele kaali kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
  3. Kuori retikkaa ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Hienonna kevätsipulit. Sekoita inkivääri, valkosipuli, chilihiutaleet, sokeri ja soijakastike yhteen isossa kulhossa. Lisää kiinankaali, sipulit ja retikka ja sekoita hyvin.
  4. Painele kimchi kannelliseen lasipurkkiin niin, että neste nousee pintaan. Anna maustua ja käydä huoneenlämmössä vuorokausi. Nosta kimchi vielä jääkaappiin muutamaksi päiväksi maustumaan. Tarjoa lisukkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 175 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

 Jos kaipaat perunoiden kotoisaan makuun jotakin uutta, mausta perunat intialaisittain ja viimeistele ne curry-yrtillä. Voit paistaa perunat muurikan sijaan myös isolla valurautapannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Bombayn perunat

Ainekset

3
hoikkaa kesäsipulia varsineen
3
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
ruukku korianteria
2
tomaattia
¾
dl
rypsiöljyä
1
tl
juustokuminansiemeniä (jeera)
1
tl
kurkumaa
1
tl
garam masalaa
800
g
keitettyjä, kylmiä pieniä perunoita
n. 3
rkl
curry-yrttiä hienonnettuna
TARJOILUUN
turkkilaista jogurttia
PAISTAMISEEN
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna kesäsipulit. Laita varret sivuun koristelua varten. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chili, poista siemenet. Kuori ja raasta inkivääri. Irrota korianterista lehdet ja hienonna varret. Kuutioi tomaatit, poista niistä kannat ja siemenet.

  2. Kuullota sipulit ja valkosipulit muurikalla tai pannulla öljyssä melkein kypsiksi koko ajan sekoitellen. Lisää chili, inkivääri, korianterinvarret ja mausteet. Paista sekoitellen hetki.

  3. Litistä keitetyt perunat kevyesti. Lisää ne pannulle. Jatka paistamista, kunnes perunat muuttuvat rapeiksi ja kauniin värisiksi. Lisää tomaati. Hienonna joukkoon curry-yrtti. Sekoita ja anna lämmetä.

  4. Viimeistele sipulinvarsilla ja korianterinlehdillä. Tarjoa turkkilaisen jogurtin kanssa.

Vinkki Perunat maistuvat vaikka grillatun paneer-juuston tai grillimakkaran seurassa.

Kommentit (3)

Vierailija

Mikä on curry-yrtti? Siis onko sama kuin curryleaves?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

Curry-yrtti ei ole sama asia kuin curry leaves. Curry-yrtti on kuvassa näkyvä hopea- ja pitkälehtinen yrtti.

Kokkikotonamyös

Curry-yrtti eli italianolkikukka.
Miksipä julkaista resepti, jossa yrtti jota ei kaupoista löydä :)...
Resepti toteutuu siis, jos itse ko yrtin kasvattaa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Makeista nektariineista ja hapokkaasta vihreästä omenasta syntyy hauska slaw-tyyppinen lisukesalaatti. Inkivääri antaa tälle salaatille sopvasti särmää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nektariinislaw

Ainekset

5
nektariinia
1
vihreä omena
4
cm:n pala
inkivääriä
2
rkl
paahdettua seesamiöljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Leikkaa nektariinit puoliksi ja poista kivet. Koverra omenasta siemenkota pois. Kuori inkivääri. Leikkaa hedelmät ja inkivääri ohuiksi tikuiksi ja laita kulhoon.

  2. Sekoita seesamiöljy, riisiviinietikka, suola ja pippuri keskenään. Kääntele kastike slaw’n joukkoon.

  3. Revi mintun lehdet lopuksi joukkoon.

Kommentit (1)

Vierailija

Tarkistatteko lainkaan reseptien kuvia ennen julkaisua? Tämä kuvahan on täynnä pakkausartifakteja ja näyttää erityisen pahalta isolla näytöllä. Minusta olisi lisäksi mukavampaa nähdä kuva annoksesta eikä taidekuvaa aineksista.